Premierul desemnat, Dacian Cioloș „"Fac un apel către parlamentari să treacă peste orgolii politice şi să voteze acest Guvern“

  • Dacian Cioloș a spus că Guvernul pe care îl propune este determinat să rezolvare criza prin care trece ţara.
  • Cioloș susține că este suficient un vot în Parlament ca guvernul propus să se apuce de treabă.
Premierul desemnat Dacian Cioloş a făcut un apel, marţi, la parlamentari să voteze în favoarea Cabinetului pe care l-a propus, menţionând că acesta oferă soluţii, conform Agerpres.ro

"Fac un apel către parlamentari să treacă peste orgolii politice şi să voteze acest Guvern mâine dimineaţă, pentru că, în situaţia în care ne aflăm, acest Guvern este o soluţie şi oferă soluţii. Am fost singura soluţie care am mers cu propuneri la Cotroceni, acum o săptămână. Aţi văzut că într-un termen foarte scurt am căutat să structurăm o echipă, să venim cu un program de guvernare. (...) E acum pe masa Parlamentului o soluţie care ţine doar de un vot distanţă din partea fiecărui parlamentar. E un Guvern gata să-şi asume soluţii pentru această situaţie de criză, dacă primim votul. (...) Fac apel către parlamentari să iasă din logica strictă a directivelor de partid şi să se gândească la alegători, să se consulte cu cetăţenii şi mâine să aibă un vot responsabil şi să voteze pentru o soluţie care le rezolvă problemele", a afirmat Cioloş într-o conferinţă de presă.


El a spus că Guvernul pe care îl propune este determinat să rezolvare criza prin care trece ţara.

"Faptul că noi astăzi suntem în Parlament şi deja s-au terminat rapid audierile miniştrilor arată, sper, determinarea noastră de a rezolva imediat criza politică şi să ne apucăm de treabă, şi anume, să luăm măsuri imediate pentru a rezolva criza politică, sanitară şi energetică", a adăugat Cioloş.


Cioloş a susţinut că la audierile din comisii miniştrii propuşi au prezentat soluţii cu argumente şi s-au dovedit "oameni responsabili, cu experienţă administrativă, gata să-şi asume responsabilităţile pe portofoliile lor", însă avizele au fost date după "punctaje de partid".

"Din păcate, am văzut în aceste audieri parlamentare că se votează în continuare pe falii politice şi pe sigle de partid. În multe comisii parlamentarii i-au ascultat pe colegii noştri, le-au pus întrebări. Colegii noştri au răspuns cu argumente şi am urmărit în mai multe comisii unde persoane parlamentare, care au pus întrebări şi şi-au primit răspunsurile, au votat totuşi împotrivă pentru că asta a fost decizia la partid şi mi-a părut rău să văd acest lucru. (...) Din păcate, e greu să ne dezvăţăm de aceste reflexe şi să avem discuţii şi dezbateri pe bune şi să avem vot după conştiinţă, şi nu după punctaj de partid", a opinat Dacian Cioloş.


Potrivit acestuia, este suficient un vot în Parlament ca guvernul propus să se apuce de treabă.

"Suntem conştienţi că chiar dacă mâine ne vom intra în pâine şi vom începe să acţionăm, acest Guvern oricum va fi la mâna Parlamentului şi avem timp să vedem dacă sunt şi soluţii mai bune, dar de mâine trebuie să ne apucăm de treabă şi lucrul acesta este posibil cu un Guvern cu puteri depline dacă avem acest vot în Parlament. Deci, îi rog pe parlamentari să fie responsabili în al 12-lea ceas", a subliniat Cioloş.


Întrebat dacă a discutat cu preşedintele Klaus Iohannis, Cioloş a răspuns: " Nu am discutat cu preşedintele Iohannis, pentru că acum suntem în Parlament, sunt instituţii fiecare cu responsabilitatea sa. Preşedintele m-a desemnat ca premier, eu, împreună cu colegii, am format o echipă, am venit în Parlament, acum Parlamentul trebuie să decidă această oportunitate".

"Eu nu mă lamentez, vin şi propun un Guvern şi un program de guvernare. Noi nu ne lamentăm, noi spunem că avem o soluţie, daţi-ne votul ca să arătăm ce putem şi apoi o să aveţi timp şi să ne judecaţi", a precizat el.


Camera Deputaţilor şi Senatul se reunesc, miercuri, pentru votul de învestire a Guvernului propus de premierul desemnat Dacian Cioloş. 

Sursa: agerpres.ro

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE A început votul. Alegerile pentru președenția USR. Sunt anunțați șase candidați

06 Jul 2022 350

Cererea de înfiinţare a partidului REPER a fost depusă şi înregistrată la Tribunalul București. Dacian Cioloș este unul dintre fondatori

02 Jun 2022 697

Dacian Cioloş şi-a anunţat demisia din funcţia de preşedinte al USR. "Nu mai candidez la funcţia de preşedinte. Nu are niciun sens"

07 Feb 2022 778

Surse Dacian Cioloş şi-a anunţat demisia din funcţia de preşedinte al USR

07 Feb 2022 2101

Dacian Cioloş „Nu i-am auzit pe Iohannis şi Ciucă să spună cum se pregăteşte România în contextul riscului de conflic armat”

25 Jan 2022 961

Premierul Nicolae Ciucă, întrevedere cu reprezentanții USR Au fost prezentate oportunitățile de finanțare pentru unitățile administrativ teritoriale

11 Jan 2022 2710

Florin Roman a demisionat din funcţia de ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării

15 Dec 2021 1016

Dacian Cioloş „USR nu va vota un guvern capturat de PSD, partid care a gazat cetățenii români pe 10 august”

22 Nov 2021 2079

Dacian Cioloș. „Suspendarea preşedintelui nu e o soluţie”

01 Nov 2021 2202

Klaus Iohannis Consultări în vederea desemnării unui nou candidat pentru funcția de Prim-ministru

20 Oct 2021 2489

Dacian Cioloș, după respingerea guvernului. „Sunt politicieni rupți de realitate care nu înțeleg ce rău le fac celor care i-au votat“

20 Oct 2021 904

Cabinetul Cioloş a fost respins de plenul reunit

20 Oct 2021 896

Dacian Cioloș „Sper în înţelepciunea parlamentarilor să voteze acest guvern, ar fi o soluţie imediată de ieşire din criză” (video)

20 Oct 2021 980

UPDATE Parlamentul se întruneşte pentru votul de învestire a Guvernului propus de Dacian Cioloş

20 Oct 2021 942

UPDATE Miniștrii lui Cioloş, respinși în comisiile din Parlament

19 Oct 2021 2834