Primarul Municipiului Constanța despre blocurile construite în perioada comunistă „Ne dorim să le transformăm, să le anvelopăm, să le reabilităm termic“ (VIDEO)

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac a răspuns astăzi pe Facebook unei întrebări primite de la o femeie ce a sesizat starea de degradare a blocurilor construite în perioada comunistă. 

„Întrebarea asupra căreia ne-am îndreptat astăzi atenția este legată de îmbunătățirea aspectului blocurilor ceaușiste și vine din partea doamnei Iulia, care a sesizat starea de degradare în care se află acestea.
Așa cum am promis, am revenit cu un răspuns clar“ - a transmis primarul Vergil Chițac.

„Trebuie să plecăm de la o realitate: acele blocuri sunt proprietăți particulare. Ne dorim să le transformăm, să le anvelopăm, să le reabilităm termic. În felul acesta vor avea și alt aspect. Proiecte avem, dar nu le putem include pe toate. Am aplicat la PNRR și acum suntem în faza în care ridicăm pe SICAP proiectarea și execuția la trei loturi cu mai multe blocuri, proiecte finanțate prin PNRR, aproximativ 11 blocuri, zona Badea Cârțan, Casa de Cultură. Acesta este începutul. Nu putem acoperi toate blocurile din Constanța.  Anveloparea și reabilitarea blocurilor sunt o urgență ce trebuie să fie un proiect multianual. Trebuie să găsim finanțare. Vorbim nu numai de înfățișarea și schimbarea aspectului, ci și de reabilitarea termică. Oamenii nu vor mai continua așa mult pentru căldură și astfel nu vom mai face multă căldură și acest lucru va fi benefic și pentru mediu“ - a transmis primarul Vergil Chițac. 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primarul Constanței, Vergil Chițac și primarul orașului Techirghiol, Iulian Soceanu, în topul celor mai buni primari din România

26 Apr 2024 497

Amendă civilă aplicată de judecători Primarului Municipiului Constanța. Vergil Chițac câștigă definitiv procesul. Motivare

24 Apr 2024 742

Terenul în suprafață de 880 mp de pe strada Mircea cel Bătrân din Constanța, dat în folosință gratuită Parohiei „Schimbarea la față″, Biserica Greacă (DOCUMENT)

24 Apr 2024 490

Beneficiar, afaceristul Viorel Farcaș Deputatul Stelian Ion (USR) - „O nouă bucată din faleza orașului, un alt tun imobiliar pus la cale de primarul Chițac" (DOCUMENT)

23 Apr 2024 1034

Ședință CL Constanța Aleșii locali vor aproba schimbul unor spații de locuit construite de ANL, dar și actualizarea listei de priorități în repartizarea locuințelor pentru tineri (DOCUMENT

21 Apr 2024 572

Dosarul vizând pensia amiralului Vergil Chițac, primarul din Constanța, declinat la Curtea de Apel (MINUTA)

19 Apr 2024 867

Dosarele lui Vergil Chițac și IPS Teodosie vor fi repartizate altui procuror Bodean Andrei părăsește DNA Constanța, după 11 ani de Anticorupție

15 Apr 2024 1529

Primarul Vergil Chițac - „Mi-am asumat, am făcut. Investiții în cultura și în sportul din Constanța (GALERIE FOTO)

11 Apr 2024 549

Primarul Constanței, Vergil Chițac, anunță că a început noi lucrări

08 Apr 2024 5551

Primarul Constanței, Vergil Chițac, mesaj de Ziua Mondială a Sănătății (GALERIE FOTO)

07 Apr 2024 482

Primarul Vergil Chițac - „Îmi doresc să pot finaliza proiectele începute în Constanța“ (VIDEO)

06 Apr 2024 814

Instanța s-a retras pentru deliberări în procesul vizând pensia amiralului Vergil Chițac, primarul din Constanța

05 Apr 2024 2589

Noul regulament de vânzare a fost aprobat la începutul anului Chițac a desemnat Comisia de vânzare a locuințelor construite prin ANL. Există 30 de solicitări și 14 dosare avizate (DOCUMENT)

04 Apr 2024 762

Primarul Chițac a deschis proces Casei de Pensii a Ministerului Apărării! Începe judecata

04 Apr 2024 861

Primarul municipiului Constanța - „Proiectele noastre, ale constănțenilor, continuă!“ (VIDEO)

02 Apr 2024 793