Primele informații din ancheta ISJ Constanța, cu privire la cazul Liceul Tehnologic Dimitrie Leonida, unde un bărbat a comis fapte și gesturi obscene


Sursa foto: Pexels



 
  • Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Constanța s-a autosesizat cu privire la incidentul produs în data de 13 noiembrie 2023, semnalat în articolul de presă și, ulterior, prin adresa Liceului Tehnologic Dimitrie Leonida Constanța, înregistrată la Inspectoratul Școlar Județean Constanța în 05.12.2023, potrivit unui comunicat al ISJ Constanța.
 
Conform sursei,  s-a numit o comisie de verificare a aspectelor semnalate, comisie care s-a deplasat la liceu pentru verificarea aspectelor sesizate, în baza ordinului de serviciu  din 06.12.2023 și care a parcurs următoarele demersuri:
 
•         discuții cu angajați ai unității de învățământ care au fost implicați și aveau responsabilități corelate cu situația expusă;
•         identificarea în timp și în spațiu a evenimentului, prin verificarea datelor și a documentelor deținute de unitatea de învățământ;
•         solicitarea unor note de relații directorului liceului, cadrelor didactice implicate și administratorului de patrimoniu, responsabil cu paza unității de învățământ;
•         solicitarea de documente referitoare la orarul liceului, la procedura de acces în unitate, condicile de prezență, precum și solicitarea altor documente relevante.
 
În urma verificărilor, s-a solicitat să fie luate, la nivelul unității de învățământ, următoarele măsuri:
 
- revizuirea procedurii de acces în unitatea de învățământ și prelucrarea acesteia cadrelor didactice, personalului didactic auxiliar și nedidactic, elevilor și părinților;

- stabilirea unui program strict de acces în liceu, pe baza unor documente/ elemente care să permită identificarea celor care intră în unitatea de învățământ;
- reorganizarea serviciului de pază;
- revizuirea fișei de atribuții a administratorului de patrimoniu, a paznicului și a profesorului de serviciu;

- monitorizarea notării ritmice și a consemnării absențelor elevilor la fiecare oră de curs,
- verificarea periodică a semnării condicilor de prezență de către tot personalul liceului;
- constituirea unei comisii de cercetare la nivelul unității de învățământ pentru a analiza activitatea tuturor persoanelor implicate în incidentul din 13.11.2023.
 

„Rezultatele comisiei de cercetare constituite la nivelul unității de învățământ vor fi analizate în consiliul de administrație al liceului, urmând a fi comunicate către IȘJ Constanța hotărârile luate de către conducerea școlii. În ianuarie 2024, la Liceul Tehnologic Dimitrie Leonida Constanța va avea loc o inspecție generală, în cadrul căreia se va verifica inclusiv modalitatea prin care măsurile stabilite de către Inspectoratul Școlar Județean Constanța au fost duse la îndeplinire”, mai transmite ISJ Constanța.
 



De asemenea, în urma anchetei, a reieșit faptul ca intrusul a intrat și intr-o sală de curs și a deranjat ora, iar apelul la 112 a fost efectuat (de către directoare se pare) cu o întârziere de aproape două ore, mai precizează sursa citată.

„În urma anchetei au reieșit mai multe nereguli, inclusiv că intrusul a avut acces și în alte spații ale liceului. Cel mai grav este faptul că un cadru didactic din liceu a lăsat nesupravegheați elevii care ar fi trebuit să fie la ora dumnealui. Dacă în celelalte situații existau cadre didactice în proximitate, faptul că elevii unui liceu au fost privați de supravegherea unui cadru didactic este inacceptabil. Există mai multe nereguli constatate, cu grade diferite ale gravității faptelor, dar nu poate fi scuzat un profesor care nu are grijă de elevii săi, mai ales că aceștia nu au părăsit perimetrul școlii, ci sunt lăsați nesupravegheați în curtea liceului.”, a declarat inspectorul general al ISJ Constanța, prof. Sorin Mihai.


Reamintim că reprezentanții ISJ Constanța anunțaseră în luna decembrie a anului trecut că au demarat cercetări după incidentul care a avut loc în data de 13.11.2023 la Liceul Tehnologic Dimitrie Leonida Constanța, când un bărbat a comis fapte și gesturi obscene în curtea unității de învățământ.

Citește și
Anchetă a ISJ Constanța după ce un bărbat ar fi făcut gesturi obscene de față cu elevii de la Liceul Tehnologic Dimitrie Leonida Constanța

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Universitatea Ovidius din Constanța și-a prezentat oferta educațională la Târgul TehnoSKILLS (Galerie FOTO)

25 Apr 2024 409

Renovată la standarde nZeb Grădinița Zig-Zag, inaugurată azi în orașul Ovidiu, județul Constanța (Galerie FOTO+VIDEO)

22 Apr 2024 620

ISJ Județul Constanța, lider în țară la numărul de proiecte acceptate, depuse de liceele agricole

12 Apr 2024 564

Aqua Geoterma Resource SRL a semnat cu ISJ Constanța. Firma se va ocupa de cazarea și hrana participanților la Olimpiada Națională de Geografie (DOCUMENTE)

11 Apr 2024 765

Inspectorul școlar de la Constanța, Irinela Nicolae pe locul 25 pe lista de europarlamentare a PSD

04 Apr 2024 640

Inspectoratul Școlar Județean Constanța inițiază Proiectul județean „Verde creativ- Adoptă un spațiu“

03 Apr 2024 759

Inspectoratul Școlar Județean Constanța Șapte elevi din Constanța vor participa la Olimpiada de Lingvistică

03 Apr 2024 720

Inspectoratul Școlar Județean Constanța 230 de elevi au participat la faza județeană a Concursului naţional „Educaţie pentru sănătate”, ediţia a XV-a

01 Apr 2024 895

Înscrierea în clasa pregătitoare începe pe 11 aprilie ISJ Constanța a afișat numărul de clase și străzile arondate școlilor. Află la ce școală îți poți înscrie copilul (DOCUMENTE)

01 Apr 2024 1612

Ziua Mondială de Conștientizare a Autismului, marcată de Inspectoratul Școlar Județean Constanța printr-o expoziție

01 Apr 2024 453

Inspectoratul Școlar Județean Constanța continuă proiectul de succes “Fii Avocat în Școala Ta!”

01 Apr 2024 778

Constanța a găzduit Concursul Național “Istoria și Tradițiile Turcilor din România” (GALERIE FOTO)

01 Apr 2024 517

Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța, gazda Concursului National de creativitate în limba engleză (GALERIE FOTO)

30 Mar 2024 654

Etapa județeană a Concursului naţional Educaţie pentru sănătate, desfășurată la Liceul Teoretic ”George Călinescu” Constanța (GALERIE FOTO)

30 Mar 2024 1100

Acțiuni de prevenire ale consumului de droguri, la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Constanța

28 Mar 2024 641