ZIUA LIVE Proiectul „Dobrogea 143”, prin ochii tinerilor participanți din generația Millennials

  • Cu doi dintre reprezentanții generației Millennials discutăm astăzi la ZIUA LIVE.
  • Isabela Boantă și Dima Nancu ne vorbesc despre cetățile pe care le-au cercetat.

ZIUA de Constanța, în parteneriat cu MINAC,  ICEM Tulcea, Institutul de Arheologie Vasile Pârvan, alături de Consiliul Județean Constanța, Biblioteca Județeană I.N. Roman Constanța, Universitatea Ovidius Constanța, Colegiul National Mircea cel Bătrân și cinci tineri din generația Millennials - Adelina Cioi (absolventă Facultatea de jurnalism, București, 2018), Cezara Alexandra Trușcă (absolventă Facultatea de Stiințe Economice Administrarea Afacerilor, Constanța,  2019) , Isabela Boantă (absolventă Facultatea de Litere, Constanța, 2014) , Alex Sârbu (absolvent Facultatea de Drept și Stiințe Administrative, Constanța, 2018) și Dima Nancu (elev, clasa a XI-a, Colegiul National Mircea cel Bătrân) și împreună cu partenerul de mobilitate SC  Metropolitan SRL, a inițiat și susținut proiectul Dobrogea 143 - de la grecii din Milet la generația Millennials.

Începând cu data de 5 august 2021 și până pe 17 septembrie 2021, echipa ziarului ZIUA de Constanța, formată din Nicușor Bușurică, Ionuț Druche - reprezentant Biblioteca Județeană I.N. Roman, împreună cu cinci Millennials și reprezentanții  MINAC - Cristian Cealera și directorul instituției, Aurel Mototolea - a călătorit într-un microbuz pus la dispoziție de partenerul de mobilitate SC Metropolitan SRL și au vizitat toate cetățile Dobrogei.
 

„E parte din cronologia mea și din cronologia noastră, a dobrogenilor, chiar la nivel național. Ăsta e firul care ne conectează – istoria.

Dima Nancu, despre cetățile înghițite de vegatație uscată

„Energia locului te face singur să-ți imaginezi cum arată de fapt. Să vedem generația Milet prin ochii generației millennials”, spune Dima Nancu. „Eu cred că trebuie să începem cu copiii. Sunt copii cărora le plac ciferele și sunt copii cărora le plac poveștile. Noi trebuie să scriem povesti și astfel să ajungem la sufletul copilului (…) să simtă că e și el un mic personaj”, transmite Isabela Boantă. „Eu am avut această tragere către a vedea, a experimenta. Eu unul nu vreau să reinventez ceva”


Ce spune Dima Nancu despre bisericile pe care le-a vizitat

„Te copleșesc, te liniștesc, te agită. Eram încărcat de energia locului. O frică, nu stiu să vă explic de ce. O frică a fost inițial, apoi o stare de liniște, apoi o stare emoțională intensă” „Să speram că vor intra sub protecția UNESCO cât mai multe”, spune Isabela Boantă despre

„La Sacidava am învățat ceva foarte important. Că trebuie să vii pregătit acolo unde mergi. Eu nu știam ce o să întâlnesc la fața locului și am venit în sandale. (…) a fost o aventura încercând să înaintez printre buruieni și teren denivelat. Dar a meritat. Imaginea este copleșitoare, este superb”, spune Isabela Boantă.

 


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Personalitatea și activitatea filologului Liliana Lazia. Interviu acordat de Corina-Mihaela Apostoleanu, doctor în filologie și fost manager al Bibliotecii Județene Constanța

28 Nov 2021 852

ZIUA LIVE Doctor Adriana Mosor - despre cum ne îngrijim pielea iarna

24 Nov 2021 490

ZIUA LIVE. Suspendarea Regulamentului se amâna sine die. Nu se ridică barierele din Peninsulă!

24 Nov 2021 1274

ZIUA LIVE Avocat Mirela Doicescu și parohul Marius Moșteanu, despre Regulamentul privind accesul autovehiculelor în zona Peninsulară

23 Nov 2021 812

ZIUA LIVE. Argumentele pro-suspendare a Regulamentului privind accesul autovehiculelor în zona Peninsulară

22 Nov 2021 1097

ZIUA LIVE. Liviu Merdinian (PSD) – „Mă deranjează că orașul Constanța nu are o identitate”!

19 Nov 2021 872

ZIUA LIVE. Statutul consilierului local în Consiliul Local Municipal Constanța

17 Nov 2021 805

ZIUA LIVE Dr. Luminița Ciosnar, medic primar Obstetrică-Ginecologie, despre vaccinul HPV și importanța acestuia

17 Nov 2021 585

UPDATE ZIUA LIVE. O nouă încercare de suspendare a Regulamentului de acces în zona Peninsulară din Constanța

15 Nov 2021 1256

ZIUA LIVE. Ana- Maria Vătămanu, președinte ADD Constanța - „Infrastructura este prioritară. Trebuie să formăm un climat regional iar județul Constanța să fie în mijlocul regiunii”

10 Nov 2021 1033

ZIUA LIVE. Marile proiecte privind infrastructura și investițiile în domeniile cheie la nivelul județului Constanța

08 Nov 2021 1049

LIVE TEXT Consiliul local al municipiului Constanța se întrunește în ședință extraordinară. Ce proiect este pe ordinea de zi (DOCUMENT)

08 Nov 2021 752

ZIUA LIVE. Costin Avătavului - „Trebuie îmbunătățit dialogul cu cetățenii. Ne dorim un buget mai mare, dar contează foarte mult ce se întâmplă cu prețul gigacaloriei și cu situația de la CT BUS” (video)

05 Nov 2021 1241

ZIUA LIVE. Când va deveni operațional Spitalul de Boli Infecțioase din municipiul Constanța?

03 Nov 2021 1277

ZIUA LIVE . Cristiana Popescu (USR) – „Cea mai mare problemă a PUZ- urilor aprobate anterior este o lipsă de consultare”

03 Nov 2021 880