ZIUA LIVE Proiectul „Dobrogea 143”, prin ochii tinerilor participanți din generația Millennials

  • Cu doi dintre reprezentanții generației Millennials discutăm astăzi la ZIUA LIVE.
  • Isabela Boantă și Dima Nancu ne vorbesc despre cetățile pe care le-au cercetat.

ZIUA de Constanța, în parteneriat cu MINAC,  ICEM Tulcea, Institutul de Arheologie Vasile Pârvan, alături de Consiliul Județean Constanța, Biblioteca Județeană I.N. Roman Constanța, Universitatea Ovidius Constanța, Colegiul National Mircea cel Bătrân și cinci tineri din generația Millennials - Adelina Cioi (absolventă Facultatea de jurnalism, București, 2018), Cezara Alexandra Trușcă (absolventă Facultatea de Stiințe Economice Administrarea Afacerilor, Constanța,  2019) , Isabela Boantă (absolventă Facultatea de Litere, Constanța, 2014) , Alex Sârbu (absolvent Facultatea de Drept și Stiințe Administrative, Constanța, 2018) și Dima Nancu (elev, clasa a XI-a, Colegiul National Mircea cel Bătrân) și împreună cu partenerul de mobilitate SC  Metropolitan SRL, a inițiat și susținut proiectul Dobrogea 143 - de la grecii din Milet la generația Millennials.

Începând cu data de 5 august 2021 și până pe 17 septembrie 2021, echipa ziarului ZIUA de Constanța, formată din Nicușor Bușurică, Ionuț Druche - reprezentant Biblioteca Județeană I.N. Roman, împreună cu cinci Millennials și reprezentanții  MINAC - Cristian Cealera și directorul instituției, Aurel Mototolea - a călătorit într-un microbuz pus la dispoziție de partenerul de mobilitate SC Metropolitan SRL și au vizitat toate cetățile Dobrogei.
 

„E parte din cronologia mea și din cronologia noastră, a dobrogenilor, chiar la nivel național. Ăsta e firul care ne conectează – istoria.

Dima Nancu, despre cetățile înghițite de vegatație uscată

„Energia locului te face singur să-ți imaginezi cum arată de fapt. Să vedem generația Milet prin ochii generației millennials”, spune Dima Nancu. „Eu cred că trebuie să începem cu copiii. Sunt copii cărora le plac ciferele și sunt copii cărora le plac poveștile. Noi trebuie să scriem povesti și astfel să ajungem la sufletul copilului (…) să simtă că e și el un mic personaj”, transmite Isabela Boantă. „Eu am avut această tragere către a vedea, a experimenta. Eu unul nu vreau să reinventez ceva”


Ce spune Dima Nancu despre bisericile pe care le-a vizitat

„Te copleșesc, te liniștesc, te agită. Eram încărcat de energia locului. O frică, nu stiu să vă explic de ce. O frică a fost inițial, apoi o stare de liniște, apoi o stare emoțională intensă” „Să speram că vor intra sub protecția UNESCO cât mai multe”, spune Isabela Boantă despre

„La Sacidava am învățat ceva foarte important. Că trebuie să vii pregătit acolo unde mergi. Eu nu știam ce o să întâlnesc la fața locului și am venit în sandale. (…) a fost o aventura încercând să înaintez printre buruieni și teren denivelat. Dar a meritat. Imaginea este copleșitoare, este superb”, spune Isabela Boantă.

 


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE. „Suntem într-un plin război cognitiv, informațional. Războiul acela clasic nu cred că îl vom mai avea"

28 Jan 2022 738

ZIUA LIVE. Prefectul Silviu Coșa - „În 2022 vom avea alegeri parțiale în trei localități din județul Constanța"

26 Jan 2022 1199

ZIUA LIVE. Provocările anului 2022 pentru județul Constanța - Valul 5 al pandemiei, criză energetică, alegeri parțiale și UAT-uri cu probleme financiare!

24 Jan 2022 686

ZIUA LIVE „Vibrații Înalte“. Arta meditației în viața de zi cu zi

24 Jan 2022 553

ZIUA LIVE „Meditația ca stil de viață“ – interviu cu Mihai Checheriță, despre puterea de a manifesta orice dorință

23 Jan 2022 569

ZIUA LIVE Cum ne poate proteja poliția în cazul violenței în familie sau în școli

12 Jan 2022 670

ZIUA LIVE. „Am mers la Spitalul de Boli Infecțioase unde am găsit o stare de spirit debusolantă, o apatie din perspectiva lucrărilor care se întreprind”

12 Jan 2022 1256

ZIUA LIVE Liderii USR Constanța, despre vizita ministrului sănătății la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța

11 Jan 2022 876

ZIUA LIVE. Totul despre contractul încheiat de Primăria Constanța cu Garden Shop Services, fosta Pomacost SA

10 Jan 2022 951

ZIUA LIVE. Măsuri nepopulare luate în 2021 de Vergil Chițac - „Nu există voință din partea administrației pentru redeschiderea Spitalului de Boli Infecțioase”! (VIDEO)

05 Jan 2022 1299

UPDATE. Interviu reprogramat pentru 04.01.2022 ZIUA LIVE. Măsuri nepopulare luate în 2021 de Vergil Chițac, nepopularul primar al Constanței!

27 Dec 2021 1932

ZIUA LIVE. ÎPS Teodosie - „Constanța e un șantier. Lumea e bulversată. Se vede că e vorba de niște oameni dezorganizați. Cu primarul se poate discuta, dar are o interpunere, o consilieră.(…) Trăiește doar pentru a muri”

22 Dec 2021 7991

ZIUA LIVE. Al doilea Crăciun în pandemie. Mai puţin poate însemna mai mult!

20 Dec 2021 1990

ZIUA LIVE Dr. Mihnea Gheghișan - „Oboseala cronică trebuie diferențiată de diverse afecțiuni neurologice“

18 Dec 2021 1254

ZIUA LIVE. „Lucrurile făcute doar pe hârtie duc la tragedii. Oamenii nu mai au răbdare și nici încredere. Am preluat un oraș în distress” (VIDEO)

17 Dec 2021 1797