Catargul steagului de la Pavilionul Expoziţional Constanţa, fără autorizaţie de construire. CJC vrea să intre în legalitate (document)

Consiliul Judeţean Constanţa a publicat un anunţ de achiziţie publică pentru servicii de expertiză tehnică în vederea punerii în legalitate a catargului portdrapel la Pavilionul Expoziţional Constanţa.
 
Astfel, achiziţia are în vedere realizarea documentaţiei de punere în legalitate a catargului portdrapel de la Pavilionul Expoziţional Constanţa, bulevardul Mamaia nr. 331A, municipiul Constanţa. Costul achiziţiei este de 18.000 de lei fără TVA, din bugetul Consiliului Judeţean Constanţa. Termenul-limită de depunere a ofertelor este 17.10.2019, ora 12:00.
 
Claudiu Iorga Palaz, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, a precizat, pentru ZIUA de Constanţa: „Din punctul meu de vedere, nu mi se par în regulă preţurile şi ce s-a băgat în subteran. Eu am cerut expertiza tehnică de acum un an, dar la cum se mişcă lucrurile la noi… Ce este important de precizat acum este că până acum nu a fost dat niciun ban, nu a fost decontat. Ştiu că lipseşte autorizaţia de construcţie pentru că nu a avut cum să fie eliberată în lipsă de documente. Banii vor fi daţi în momentul în care se va face recepţia finală a lucrării”.
 
Expertiza tehnică va conţine următoarele documente:
- Sinteza raportului de expertiză conform O.U.G. 20/1994 privind măsuri pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor existente, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;
-  Date privitoare la sistemul structural şi la ansamblul elementelor nestructurale. Se vor face aprecieri calitative privind abilitatea sistemului structural de a rezista la acţiuni seismice;
-Rezultatul investigaţiilor de diferite tipuri pentru determinarea rezistenţei materialelor prin măsurători nedistructive;
-Propuneri de soluţii de eventuale intervenţii. Fundamentarea acestor propuneri prin calcul structural detaliat, dacă este cazul.
-Recomandări şi măsuri ce trebuie luate la faza de exploatare a construcţiei.
-Valorile gradului de asigurare şi încadrarea construcţiei în clasa de risc seismic;
-Recomandări privind calitatea lucrărilor;
-Fotografii
-Orice alte elemente considerate relevante
-Bibliografia materialului documentar utilizat şi recomandat.
-La solicitarea expertului, se pot pune la dispoziţie fotografii cu lucrările ascunse din timpul execuţiei.
Lipsa autorizaţiei de construire
 
Potrivit caietului de sarcini, în incinta Pavilionului Expoziţional, pe platforma pietonală, este amplasat un catarg portdrapel care, în momentul de faţă, nu dispune de autorizaţie de construire. Pentru intrarea în legalitate a acestuia, prin adresa nr. R/61882/28.03.2019, emisă de Primăria Municipiului Constanţa, se solicită, conform procedurilor legale în vigoare, realizarea unei expertize tehnice a construcţiei amplasate.
 
De reţinut este faptul că stâlpul are o înălţime de circa 36 de metri, iar drapelul arborat are o lungime de 15 metri şi o înălţime de 10 metri.
Fundaţia stâlpului este compusă din: cinci piloţi foraţi la adâncimea de 12 m, armaţi cu carcase de oţel şi inele rigidizare; radier din beton armat cu plase duble; şase grinzi din beton armat înglobate în radier, armate cu carcase din oţel. 
Zona aleii pietonale din jurul arborelui portdrapel este refăcută cu beton armat amprentat identic cu zonele adiacente. 
 
Amintim că licitaţia pentru amenajarea catargului pe care a fost arborat cel mai mare drapel din România a avut loc în luna octombrie şi a fost adjudecată de Nova Project & Konstruct Group SRL, înfiinţată în 2011, cu sediul social în comuna Cumpăna. Valoarea contractului a fost de 366.222 de lei cu TVA. Asociaţii firmei sunt Alexandru Eduard Ioniţă, Lenuţa Lepădatu şi Valentina Dinu, iar administrator este Alexandru Eduard Ioniţă. Anul trecut, firma a avut un profit de 93.000 de lei şi o cifră de afaceri de 272.000 de lei.
 
Citeşte şi: 
 
Cel mai mare drapel din Dobrogea a fost înălţat aseară la Pavilionul Expoziţional
 
Cum motivează Consiliul Judeţean Constanţa cheltuirea a 80.000 de euro pentru un catarg şi un steag? „E vorba de un monument dedicat Centenarului“ 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Președintele CJ Constanța, la locul accidentului în care a decedat primarul comunei Albești. „Este o pierdere imensă pentru toți, pentru noi colegii care l-am iubit“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

05 Feb 2023 1117

Președintele CJ Constanța, Mihai Lupu „Până în toamnă va fi gata Teatrul de Vară Mamaia. Vom organiza Festivalul de la Mamaia“ (VIDEO)

30 Jan 2023 662

O piesă emoționantă la 20 de ani de existență a Teatrului pentru Copii și Tineret „Căluțul de Mare”. Cadou – va avea o nouă casă (GALERIE FOTO+VIDEO)

29 Jan 2023 973

LIVE VIDEO+TEXT Workshop de sprijin în procesul de înfrățire a unor primării din județul Constanța cu primării din Republica Moldova (GALERIE FOTO+VIDEO)

26 Jan 2023 691

Președintele CJ Constanța „Sărbătorim 164 de ani de la Unirea Principatelor Române, cel dintâi pas important spre crearea României moderne, democratice și prospere“

24 Jan 2023 536

Primăria Constanța a emis certificatul de urbanism pentru modernizarea clădirii Consiliului Județean Constanța

15 Jan 2023 675

VIDEO Mesaj de final de an din partea lui Mihai Lupu, președintele CJ Constanța

27 Dec 2022 844

Consiliul Județean Constanța, convocat în ședință extraordinară de îndată. Transportul public de persoane, pe ordinea de zi

21 Dec 2022 957

Doliu în presa constănțeană! A murit jurnalistul Lucian Cristea

11 Dec 2022 3454

Certificat de Urbanism pentru recompartimentări interioare în cadrul Consiliului Județean Constanța

05 Dec 2022 727

Declarații de avere Selim Ebru, inspector în cadrul Consiliului Județean Constanța (DOCUMENTE)

19 Nov 2022 1636

Consiliul Județean Constanța a obținut autorizația de construire pentru salvarea și punerea în valoare a Mormântului Pictat Hypogeu

07 Nov 2022 995

Gabriel Monea, administrator public al județului Constanța. Ce avere și interese are (DOCUMENTE)

05 Nov 2022 1492

Declarație de avere Cristina Miron, inspector în cadrul CJ Constanța, avere și interese (DOCUMENTE)

29 Oct 2022 1581

Averea și interesele lui Rareș Andrei Macovei, inspector în cadrul Consiliului Județean Constanța (DOCUMENTE)

25 Oct 2022 1059