Ce spune Institutul Antipa despre fenomenul din zonă Pasarela din Mamaia, inaugurată cu tam-tam, făcută de mântuială?

Primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, inaugura, la începutul lunii iunie a anului trecut, pasarela din Mamaia, declarând că „agrementul nu înseamnă numai noapte, cluburi şi distracţie, agrementul înseamnă şi ziua, turismul, în ziua de astăzi, nu mai este doar venitul la plajă şi statul la soare”. Dar cum se face agrementul de zi în Mamaia, în condiţiile în care pe pasarela din staţiune accesul se face, mai nou, din apă? Cum se face agrementul în contextul în care gardul de protecţie al obiectivului a început, la niciun an de la inaugurarea pasarelei, să ruginească?
Amintim că această mediatizată pasarelă a fost realizată din fondurile Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului (80%) şi din bugetul local (20%), valoarea totală a investiţiei fiind de aproximativ 4,6 milioane de lei. Cu o lungime de 420 de metri, pasarela e finalizată cu un debarcader.

Ce s-a întâmplat, însă, cu accesul pe ea? De ce, pentru a se plimba pe pasarelă, oamenii trebuie să intre întâi, până la brâu, în apa mării?
Potrivit explicaţiilor lui Simion Nicolaev, directorului Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare Marină Grigore Antipa, „retragerea nivelului mării are două cauze majore: furtunile de vânt persistente ca durată şi intensite, din ultimele zile, şi nivelul ridicat al apelor pe Dunăre”.

Nicolaev a menţionat, însă, că începând din noaptea de luni spre marţi, de la ora 02.00, nivelul ridicat se diminuează, revine la normal. El a precizat că astfel de fenomene sunt normale şi se repetă în funcţie de condiţiile meteo. Prin urmare, se impune întrebarea: de ce nu au luat municipalitatea şi constructorul pasarelei aceste aspecte în calcul? De ce nu au prevăzut şi astfel de situaţii atunci când au realizat proiectul?
Anul trecut, la inaugurare, accesul pe pasarelă se făcea pe o alee din lemn amenajată însă chiar din faleza de beton din Mamaia. În prezent, această alee lipseşte cu desăvârşire.
Specificăm faptul că am încercat să aflăm un punct de vedere şi de la Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral (ABADL), în sensul în care am fost interesaţi să aflăm dacă va lua măsuri în ceea ce priveşte nisipul din zonă. Potrivit declaraţiilor purtătorului de cuvânt al instituţiei, Cătălin Anton, ABADL va răspunde doar în urma unei solicitări scrise din partea noastră. Vom reveni.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Accident rutier la prima pasarelă dinspre Constanța către Valu lui Traian. Un pieton a fost rănit (FOTO)

18 Apr 2024 1555

Primarul din Constanța, obligat să emită certificatul de urbanism pentru investiția Le Rose del Lago, din Mamaia, de lângă pasarela pietonală! (MINUTA)

10 Apr 2024 6280

Fotoreportaj Constanța Pasarela emblematică din Mamaia, abandonată și inaccesibilă turiștilor (FOTO+VIDEO)

18 Mar 2024 903

Constanța Primăria face demersuri pentru a construi pasarela pietonală peste liniile de cale ferată în zona Liceului Lucian Blaga (GALERIE FOTO)

08 Feb 2024 718

Le Rose del Lago, din Mamaia, subiect de proces! House 3000 Real Estate Investment SRL îi cheamă în judecată pe primarul Constanței și Fulvia Antonela Dinescu

07 Feb 2024 2218

Constanța Vederea apartamentelor din complexul turistic din zona Cazino Mamaia, direct pe pasarela pietonală! Iată cui aparține construcția „minune” (GALERIE FOTO+VIDEO)

03 Jan 2024 7711

Tânăr din Slatina, în vârstă de 16 ani, căzut de pe pasarela de traversare peste liniile de cale ferată

03 Oct 2023 980

Documentația pentru reabilitarea pasarelei maritime din Mamaia va fi elaborată de un proiectant din București (DOCUMENT)

22 Jun 2023 1331

Fotoreportaj Cum arată Pasarela maritimă din Mamaia la debutul sezonului estival (FOTO+VIDEO)

06 Jun 2023 4813

Cât vor achita turiștii și constănțenii în sezon pentru un loc de parcare în Stațiunea Mamaia și în municipiul Constanța

04 May 2023 4375

În 2023, destinația de vacanță Mamaia este promovată pe pagina web al Primăriei Constanța cu clipuri și premii obținute în mandatele lui Mazăre! (VIDEO)

13 Mar 2023 3187

„Din ciclul Strategia Națională de Omorât Românii“ Pasarelă pentru pietoni, fără scară, cu stâlp de susţinere fix pe banda întâi a centurii Capitalei (FOTO)

17 Jan 2023 1233

UPDATE Autocar cu cetățeni greci implicat într-un grav accident rutier în Pasajul Unirii din București. Mai multe victime, încarcerate

23 Dec 2022 1558

Pasarela maritimă din Mamaia va fi reabilitată! Ce precizări face city-managerul Felicia Ovanesian (GALERIE FOTO)

06 Dec 2022 2307

„Toți în Giulești!“. Banner în Mamaia, pe pasarelă! Fanii Farului se mobilizează pentru meciul cu Rapid (GALERIE FOTO + VIDEO)

20 Oct 2022 3054