Administratie locala

Raport de activitate Observaţiile şi propunerile alesului Mihaela Andrei pentru buna funcţionare a Consiliului Local Municipal (document)

În conformitate cu prevederile art. 51, alin. 4 din Legea nr. 215/2001, cu modificările şi completările ulterioare, aleşii locali şi judeţeni au început să-şi publice rapoartele de activitate pe perioada iulie 2017 - iunie 2018. Astăzi, despre raportul de activitate al consilierului local municipal PNL Mihaela Andrei.
 
Consilierul PNL susţine în raportul său de activitate că a adus în discuţia membrilor comisiilor de specialitate ale Consiliului Local Municipal probleme cu care se confruntă cetăţenii. Iată câteva dintre acestea: recomandarea privind amenajarea tuturor trecerilor de pietoni cu rampe pentru cărucioare, solicitare informaţii cu privire la construirea a cinci blocuri pe bulevardul Tomis, în apropierea vaporului de pe bulevardul Aurel Vlaicu, informare cu privire la stadiul Registrului Spaţiilor Verzi sau verificări cu privire la stadiul Planului Urbanistic General al municipiului Constanţa.
 
Alte sesizări au vizat stadiul construcţiei magazinului Lidl de pe strada Soveja, amenajarea parcului Tăbăcărie, zona Pavilion, sau redarea monumentului istoric de categoria A Farul Genovez circuitului turistic.
 
Urmare a punctelor de vedere formulate de Serviciul Juridic cu privire la plângerile prealabile formulate de mai mulţi cetăţeni, consilierul spune că a recomandat ca aceste plângeri să fie direcţionate către Serviciul Juridic în primul rând, apoi Direcţiei Urbanism.
 
„Am cerut în cadrul Comisiei de Urbanism să nu se mai permită accesul maşinilor în interiorul parcului Tăbăcărie. Să fie desfiinţată parcarea din parc. Am primit cel mai dezamăgitor şi descurajator răspuns: parcarea este a mallului. Totodată, am solicitat de două ori prezenţa directorului Confort Urban. Am adus în discuţie trotuarele mai ales de pe bulevardul Aurel Vlaicu care este o pată neagră pentru municipiu, zona Sat Vacanţă, unde trotuarele sunt distruse, există pergole neîngrijite de 30 de ani, parcări neamenajate dar unde există taxă de parcare etc. Mi s-a răspuns că vor fi finalizate marea majoritate a trotuarelor în 3 ani. La a doua convocare, am solicitat stadiul refacerii trotuarelor, mutarea trecerii de pieton din zona City pentru fluidizarea urgentă a traficului în zonă, recondiţionarea scărilor de acces pietonal către plaja Modern. Am adus în discuţie, de foarte multe ori, starea de degradare în care se află sensurile giratorii, fără flori, spaţiu verde, borduri găurite sau nevopsite. De altfel, în scrisoarea mea deschisă către primarul Constanţei, am susţinut şi am adus în atenţia primarului ca acele ouă decorative de Paşti nu ar trebui instalate într-un sens giratoriu care se află într-o stare de degradare, decoraţiile nu fac decât să evidenţieze mai mult aspectul acestora“, notează consilierul local PNL în raportul de activitate.

Iniţiative de proiecte de hotărâre, interpelări, amendamente, solicitări, puncte de vedere şi luări de cuvânt  

Mihaela Andrei spune că în cadrul şedinţelor de Consiliu Local a avut proiecte de hotărâri, interpelări, amendamente, puncte de vedere şi luări de cuvânt, cum ar fi proiect „marcaj auto la semafoare“. În cadrul proiectului „Achiziţia serviciilor de consultanţă şi reprezentare juridică în vederea apărării intereselor Primăriei“, consilierul a solicitat primarului, în şedinţă publică, modificarea mai multor articole din contractual-cadru, evidenţiind necesitatea încheierii acestui contract, doar dacă într-adevăr pe rolul instanţelor judecătoreşti se află un număr mare de dosare. Acest proiect, notează consilierul, seamănă mai mult a externalizare a serviciului juridic decât cu o degrevare a acestui serviciu.

Observaţii şi propuneri  

Consilierul local Mihaela Andrei face în finalul raportului de activitate câteva observaţii şi propuneri pentru buna funcţionare a Consiliului Local Municipal.
 
„Regulamentul de organizare şi funcţionare al Consiliului Local este desuet şi trebuie modificat“, precizează consilierul local. Totodată, Mihaela Andrei face apel la respectarea art. 18 din acest regulament, care stipulează: „Comisiile lucrează în şedinţe săptămânale“. Astfel, susţine Mihaela Andrei, s- ar putea permite consilierilor locali să includă pe ordinea de zi probleme şi să aibă un rol activ, nu doar să citească şi să analizeze nişte proiecte doar de funcţionare şi nu de dezvoltare, deja făcute şi iniţiate numai de primarul Constanţei”.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi vizualiza raportul de activitate complet al consilierului local PNL Mihaela Andrei. 
 
Citeşte şi: 
 
Raport de activitate Consilierul local municipal PNL Cristina Văsii - interpelări, amendamente, solicitări şi iniţiative avute în cel de-al doilea an de mandat (document)
 
Raport de activitate Ce iniţiative, interpelări, amendamente şi solicitări a avut în cel de-al doilea an de mandat consilierul local PNL Costin Avătavului (documente)

Între viaţa politică şi medicina dentară Raportul de activitate al consilierului municipal Adriana Câmpeanu (document)

Citeşte şi: Raport de activitate Liderul de grup liberal Adriana Arghirescu, observaţii şi propuneri pentru funcţionarea Consiliului Local Municipal Constanţa (document)

Citeşte şi: Consilierul local Marioara Cojoc, raport de activitate. Om de încredere al administraţiei Făgădău, alesul PSD face parte din comisii-cheie ale CLM (document) 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Schimbări în Guvernul Dăncilă. Care sunt noutăţile

19 Nov 2018 435

USR Constanţa, raport de activitate la mijlocul legislaturii

01 Nov 2018 303

Vânătorii și pescarii sportivi din Constanța, la raport. A fost convocată adunarea generală

22 Oct 2018 439

Consiliul Judeţean Constanţa a publicat Raportul de activitate al preşedintelul CJC, Horia Ţuţuianu (document)

27 Aug 2018 511

Autorităţile publice, obligate să prezinte raport de activitate periodic, inclusiv în Monitorul Oficial Primăria Constanţa încalcă Legea nr. 544 din 2001

08 Aug 2018 558

Garda de Coastă, raport de activitate după şase luni! A primit cinci bodycam-uri de la Sindicatul Europol (galerie foto)

24 Jul 2018 1040

Raport de activitate Consilierul Ioan Solomon susţine că preşedinţii de şedinţe din CLM tratează ordinea de zi într-un mod „pompieristic“! (document)

21 Jul 2018 254

Raport de activitate Consilierul local Romeo Rezeanu, luări de poziţie în ceea ce priveşte conformarea PUZ-urilor la exigenţele rezultate din modificările legislative (document)

20 Jul 2018 552

Raport de activitate Consilierul local municipal PNL Cristina Văsii - interpelări, amendamente, solicitări și inițiative avute în cel de-al doilea an de mandat (document)

14 Jul 2018 730

Declaraţia de avere a liberalei Adriana Câmpeanu. Cât a încasat anul trecut din alte activităţi (document)

12 Jul 2018 807

Raport de activitate Ce iniţiative, interpelări, amendamente şi solicitări a avut în cel de-al doilea an de mandat consilierul local PNL Costin Avătavului (documente)

12 Jul 2018 2321

Între viaţa politică şi medicina dentară Raportul de activitate al consilierului municipal Adriana Câmpeanu (document)

11 Jul 2018 1264

Raport de activitate Liderul de grup liberal Adriana Arghirescu, observaţii şi propuneri pentru funcţionarea Consiliului Local Municipal Constanţa (document)

10 Jul 2018 511

Raportul de activitate. DNA, considerată un model de bune practici la nivel european

09 Jul 2018 408

Consilierul local Marioara Cojoc, raport de activitate. Om de încredere al administraţiei Făgădău, alesul PSD face parte din comisii-cheie ale CLM (document)

05 Jul 2018 584

Consilierul Bogdan Bola a ieşit din zona de confort a aleşilor ce ridică mâna din reflex. Din păcate, propunerile sale sunt ignorate de executivul Consiliului Judeţean Constanţa (document)

04 Jul 2018 2169

UPDATE. Raport de Activitate pentru anul 2017 al Regiei Autonome Județene de Drumuri și Poduri Constanța. Președintele CJC participă la eveniment

24 May 2018 687

Imagini de la evenimentUniunea asociaţiilor de proprietari Constanţa, la raport. Florica Ganea "În 2017 multe asociaţii s-au reafiliat la UAPC" (galerie foto)

18 May 2018 733

Primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, a prezentat raportul de activitate pentru anul 2017 „Ne dorim o comunicare deschisă şi transparentă“ (galerie foto)

30 Mar 2018 987

UPDATE Imagini de la evenimentPrimarul Mariana Gâju prezintă raportul de activitate pe 2017 - ”Vreau să candidez și în 2020!” (galerie foto)

28 Mar 2018 1348

Liga Navală Română şi-a publicat raportul de activitate pe anul 2017

22 Mar 2018 722

Constanța. A avut loc ședința Consiliului Director al Ligii Militarilor Profesioniști. Cine a participat. Ce s-a discutat. Ordinea de zi completă (galerie foto)

14 Mar 2018 2069

Klaus Iohannis va participa miercuri la prezentarea Raportului de activitate al DNA pe anul 2017

27 Feb 2018 503

Raport de activitate la CJC pe anul 2017 Preşedintele Horia Ţuţuianu - „Există loc de mai bine. Nu sunt mulţumit sută la sută“

15 Feb 2018 662

Bilanţ la un an de mandat. Senatorul USR de Constanţa, Ramona Dinu

13 Feb 2018 990

Senatorul liberal Daniel Zamfir, schimbat de la şefia Comisiei economice. Cine îi ia locul

01 Feb 2018 533

Făgădău bifează o premieră! Primăria Constanţa nu mai acordă tranşa a doua a plăţii pentru Festivalul Iernii 2016 şi cere bani înapoi Fundaţiei „Clopot“ pentru nerespectarea proiectului tehnic! (galerie foto+documente)

22 Jan 2018 9621

Raportul întocmit de șeful IGPR, Bogdan Despescu a ajuns la MAI. Ce măsuri se vor lua

16 Jan 2018 874

Polițistul suspectat de pedofilie era protejat de șeful său, Rene Emanuel Vornicu. Informația apare în raportul întocmit de conducerea IGPR

12 Jan 2018 814

Câţi locatari şi-au prelungit contractele în blocurile ANL şi câţi chiriaşi noi are cartierul Henri Coandă din Constanţa? (document)

12 Jan 2018 1159

Direcţia Poliţia Locală Constanţa, amenzi de 153.500 de lei în decembrie 2017

09 Jan 2018 1065

Care sunt operatorii de transport public judeţean de persoane şi cum le poate retrage Consiliul Judeţean Constanţa licenţa (document)

08 Jan 2018 1632

Imagini de la eveniment Nicolae Moga, raportul de activitate pe anul 2017. Precizări importante (galerie foto)

28 Dec 2017 1246

Raport de activitate. La ce proiecte legislative a lucrat senatorul de Constanţa Vergil Chiţac în 2017

18 Dec 2017 875

Consilierul local PSD Cristian Mihăilescu și-a depus raportul de activitate (document)

09 Dec 2017 1357

Întreprinderile publice și-au prezentat raportul privind activitatea pe 2016 în fața Guvernului

22 Nov 2017 473

„Lauda de sine nu miroase-a bine“ Consilierul judeţean Daniel Turcu şi-a depus raportul de activitate (document)

18 Nov 2017 1424

Ce activităţi a derulat în primul an de mandat consilierul judeţean Stelian Gima (PNL) (document)

17 Nov 2017 876

Asta da performanţă! Consilierul judeţean PSD Cosmin Drăghici se laudă cu prezenţa la toate şedinţele CJC, dar şi la cele ale Comisiei de Urbanism (document)

16 Nov 2017 1154

Consilierul a făcut diligenţe pentru a nu fi închisă „Casa Soarelui“. Şi-a prezentat raportul de activitate Florin Goidea activează în Comisia de sănătate a CJC (document)

04 Nov 2017 2633

Daniel Learciu, fără atribuţii în domeniul sănătăţii Managerii spitalelor din judeţ, la raport în faţa preşedintelui CJC, Horia Ţuţuianu

31 Oct 2017 1782

Fondată de Gheorghe Oancea, Asociaţia Naţională a Scafandrilor Profesionişti şi Salvamarilor şi-a publicat raportul de activitate pe 2016

04 Oct 2017 917

Raport al Departamentului de Disciplină în Construcţii din cadrul Primăriei Constanţa

17 Aug 2017 1727

La finalul primei sesiuni parlamentare, Robert Turcescu, deputat PMP de Constanța, și-a prezentat raportul activității în calitate de ales al județului - raport stufos, rezultate puține

15 Aug 2017 1622

Raportul de activitate pe anul 2016 al consilierului judeţean liberal Marian Cruşoveanu (document)

09 Aug 2017 906

Aleşii judeţeni Ionela Lockman, Ion Marinescu şi Gheorghe Lămureanu şi-au depus rapoartele de activitate (documente)

04 Aug 2017 1602

Bunele intenţii ale lui Horia Ţuţuianu. Dar atât! Raportul de activitate al preşedintelui CJC, garnisit cu proiecte despre care nu ştim când se vor finaliza (document)

31 Jul 2017 1618

Raport de activitate În primul an de mandat, consilierul Muhscină a direcţionat către primării sumele defalcate din TVA şi impozit pe venit (document)

26 Jul 2017 832

Aleşii locali Mihaela Andrei şi Aurelian Marin, la raport în faţa electoratului constănţean. Ce spun că au făcut? (documente)

24 Jun 2017 3534

Luna precedentă, Poliţia Locală a aplicat amenzi de peste 60.000 de lei. Iată de ce!

09 Jun 2017 1320