Regulament Peninsulă. Consiliul Local Constanța a cerut Tribunalului urgentarea redactării deciziei de suspendare

  • Consiliul Local Municipal Constanța prin avocat a depus pe 28 decembrie 2021 la Tribunalul Constanța o cerere de urgentare a redactării hotarârii în dosarul cu indicativul  nr.8549/118/2021, în care reclamanți au fost Parohia Sfântul Anton de Padova, alături de mai multe persoane care locuiesc în zonă și prin care au solicitat suspendarea executării HCL 294/31.08.2021 adoptată de Consiliul Local Municipal Constanța
  • Vă reamintim, Regulamentul de acces în Zona Peninsulară a fost suspendat, pe 15 decembrie 2021, de magistrații Secției de contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Constanța
  • Decizia instanței de judecată a fost executorie și va fi atacată cu recurs de către municipalitate, susține purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanța, Alin Vintilă
  • Între timp, Primăria Constanța a lansat în consultare publică  proiectul de hotărâre pentru modificarea și completarea Hotărârii Consiliului Local nr. 294/2021, privind „Aprobarea regulamentului de acces în Zona Peninsulară a municipiului Constanța“
  • 34 de adrese au fost depuse de cetățeni pentru amendarea Regulamentului
 

 
 
Consiliul Local Municipal Constanța prin avocat a depus pe 28 decembrie 2021 la Tribunalul Constanța o cerere de urgentare a redactării hotarârii în dosarul cu indicativul  nr.8549/118/2021, în care reclamanți au fost Parohia Sfântul Anton de Padova, alături de mai multe persoane care locuiesc în zonă și prin care au solicitat suspendarea executării HCL 294/31.08.2021 adoptată de Consiliul Local Municipal Constanța.

Vă reamintim, Regulamentul de acces în Zona Peninsulară a fost suspendat, pe 15 decembrie 2021, de magistrații Secției de contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Constanța, în completul CA9, prezidat de magistratul Iulia Laura Opariuc-Dan.

Decizia instanței de judecată a fost executorie iar după publicarea motivării suspendării se va stabili calea de urmat de către municipalitate, susține purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanța, Alin Vintilă.
 
34 de adrese au fost depuse de cetățeni pentru amendarea Regulamentului
 
 
Între timp, Primăria Constanța a lansat în consultare publică  proiectul de hotărâre pentru modificarea și completarea Hotărârii Consiliului Local nr. 294/2021, privind „Aprobarea regulamentului de acces în Zona Peninsulară a municipiului Constanța“, vezi secțiunea „documente".

Proiectul de hotărâre rămâne în consultare pentru o perioadă de 30 de zile lucrătoare.


Constănțenii au putut trimite propuneri, sugestii sau opinii cu valoare de recomandare, privind proiectul de hotărâre supus dezbaterii publice, până pe 24.12.2021.
34 de adrese au fost depuse de cetățeni pentru amendarea Regulamentului, multe dintre acestea cu conținut similar, potrivit Biroului de presă al primăriei Constanța.
Vă reamintim, conform proiectului de modificare a regulamentului, circulația în Zona Peninsulară va fi permisă, ocazional, pentru aprovizionarea rezidenților, pentru furnizorii serviciilor de utilități publice, pentru rezidenți, pentru executarea de lucrări de construcții și amenajară interioare și modernizare, pentru funrnizorii serviciilor de catering, poștale și de curierat, pentru transporturile de valori, asigurarea transportului public de persoane cu vehicule electrice (CT Bus) și în regim de taxi executat exclusiv de tansportatori autorizați de Primărie și doar cu autovehicule cu normă de poluare Euro 6, electrice sau hibride până la 31.12.2022 și exclusiv electrice apoi, pentru organizarea unor evenimente sociale, culturale, sportive sau religioase și pentru situații excepționale sau de urgență.

Deplasarea vehiculelor în scopul prestării serviciilor de catering,poștale și de curierat cu greutate sub 15kg și cele destinate activității de taximetrie se realizează doar pe două trasee:Intrare Remus Opreanu – stânga pe strada Revoluția din 22 Decembrie 1989 – Bulevardul Regina Elisabeta ieșire și Intrare Bulevardul Tomis – stânga pe strada Sulmona – stânga pe strada Mircea cel Bătrân.

Permisul de acces pentru rezidenți se emite pe perioada valabilității actului de deținere a locuinței sau sediului legal/social/profesional/punctului de lucru pentru vehicule cu masa maximă autorizată de 3,5 tone și este valabil doar în zonele ocazional carosabile.

În ce priveşte accesul rezidenţilor, aceştia vor putea obţine permis de acces auto, dar numai în limita numărului locurilor de parcare deţinute în interiorul proprietăţii. Cei care nu au locuri de parcare pot intra cu o singură maşină de familie.

Se propune și modificarea valabilității permisului de aprovizionare, care să fie valabil între orele 23.00 și 10.00, pentru vehicule de transport marfă cu masa maximă admisă mai mică sau egală cu 3,5 tone, precum și pentru câte un autoturism electric, cu aceeași masă maximă, proprietate a operatorilor din ZP, strict pentru descărcarea produselor. Primăria impune și o limită de timp de doar 15 minute.

Amenzile pentru nerespectarea prevederilor sunt cuprinse între 1.000 și 2.500 de lei.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Noul regulament al Peninsulei, o insultă! Accesul numai pentru mașini electrice. Aprovizionare doar 15 minute. „Ăsta nu este primar este vătaf pe moșie"! (DOCUMENTE)

Avocatul Poporului intervine în saga Regulamentului de acces în Zona Peninsulară. Cere Primăriei și CLM Constanța să organizeze o dezbatere publică! (DOCUMENT)

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Consiliul de Administrație al Complexului Muzeal de Științe ale Naturii va avea un nou președinte. Cine a primit atribuții de director științific?

28 May 2022 740

Când se întrunește Comisia de estetică urbană și ce proiecte sunt pe ordinea de zi?

28 May 2022 579

Consiliul Local Municipal înființează un nou SRL care va prelua activele Electrocentrale Constanța SA și centralele de bloc (DOCUMENT)

28 May 2022 825

USR Constanța, acuzații grave. Un proiect de CLM „a fost strecurat mișelește de primarul Chițac. Constănțenii s-ar putea trezi cu o stradă chiar pe taluzul plajei Modern“! (DOCUMENTE)

27 May 2022 1928

Consilierii locali constănțeni, chemați să aprobe noi repartiții în blocurile ANL. Cine sunt beneficiarii? (DOCUMENT)

26 May 2022 672

Bugetarea participativă la nivelul județului Constanța nu a primit votul aleșilor județeni. Se cere o analiză mai atentă și aprofundată

26 May 2022 626

Consilierii locali constănțeni sunt chemați să respingă Planul Urbanistic Zonal inițiat de investitorul Ion Maticiuc în zona Pescărie, stațiunea Mamaia

25 May 2022 902

Fotbalul și oina primesc fonduri publice nerambursabile de la Consiliul Județean Constanța (Document)

23 May 2022 792

Președintele CJC are un nou reprezentant în Consiliul de Administrație al Complexului Muzeal de Științe ale Naturii (Document)

23 May 2022 773

Rectificare de buget la Primăria Constanța. Chițac taie bani de la servicii și dezvoltare publică pentru plata combustibililor și facturilor la energie (DOCUMENT)

20 May 2022 1033

Eurovelo 6 „De la Atlantic la Marea Neagră”, va traversa județul Constanța. Consiliul Județean are la dispoziție 40 de zile pentru a identifica terenurile acestui traseu

19 May 2022 3414

Primăria Constanța reajustează prin intermediul Consiliului Local solicitarea formulată către Ministerul Dezvoltării pentru finanțarea construcției bulevardul Madrid

18 May 2022 875

MDLPA oferă fonduri autorităţilor locale. Astăzi de deschide apelul pentru construcţia a peste 5.500 de locuinţe pentru tineri

16 May 2022 781

Ce a constatat Curtea de Conturi a României în urma controlului efectuat la Primăria Nicolae Bălcescu? (DOCUMENT)

16 May 2022 977

Gratuitate pe timpul nopții și abonamente pentru toate zonele. Ce alte modificări va avea Regulamentul parcărilor din municipiul Constanța ?

14 May 2022 9520