Regulament Peninsulă. Consiliul Local Constanța a cerut Tribunalului urgentarea redactării deciziei de suspendare

  • Consiliul Local Municipal Constanța prin avocat a depus pe 28 decembrie 2021 la Tribunalul Constanța o cerere de urgentare a redactării hotarârii în dosarul cu indicativul  nr.8549/118/2021, în care reclamanți au fost Parohia Sfântul Anton de Padova, alături de mai multe persoane care locuiesc în zonă și prin care au solicitat suspendarea executării HCL 294/31.08.2021 adoptată de Consiliul Local Municipal Constanța
  • Vă reamintim, Regulamentul de acces în Zona Peninsulară a fost suspendat, pe 15 decembrie 2021, de magistrații Secției de contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Constanța
  • Decizia instanței de judecată a fost executorie și va fi atacată cu recurs de către municipalitate, susține purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanța, Alin Vintilă
  • Între timp, Primăria Constanța a lansat în consultare publică  proiectul de hotărâre pentru modificarea și completarea Hotărârii Consiliului Local nr. 294/2021, privind „Aprobarea regulamentului de acces în Zona Peninsulară a municipiului Constanța“
  • 34 de adrese au fost depuse de cetățeni pentru amendarea Regulamentului
 

 
 
Consiliul Local Municipal Constanța prin avocat a depus pe 28 decembrie 2021 la Tribunalul Constanța o cerere de urgentare a redactării hotarârii în dosarul cu indicativul  nr.8549/118/2021, în care reclamanți au fost Parohia Sfântul Anton de Padova, alături de mai multe persoane care locuiesc în zonă și prin care au solicitat suspendarea executării HCL 294/31.08.2021 adoptată de Consiliul Local Municipal Constanța.

Vă reamintim, Regulamentul de acces în Zona Peninsulară a fost suspendat, pe 15 decembrie 2021, de magistrații Secției de contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Constanța, în completul CA9, prezidat de magistratul Iulia Laura Opariuc-Dan.

Decizia instanței de judecată a fost executorie iar după publicarea motivării suspendării se va stabili calea de urmat de către municipalitate, susține purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanța, Alin Vintilă.
 
34 de adrese au fost depuse de cetățeni pentru amendarea Regulamentului
 
 
Între timp, Primăria Constanța a lansat în consultare publică  proiectul de hotărâre pentru modificarea și completarea Hotărârii Consiliului Local nr. 294/2021, privind „Aprobarea regulamentului de acces în Zona Peninsulară a municipiului Constanța“, vezi secțiunea „documente".

Proiectul de hotărâre rămâne în consultare pentru o perioadă de 30 de zile lucrătoare.


Constănțenii au putut trimite propuneri, sugestii sau opinii cu valoare de recomandare, privind proiectul de hotărâre supus dezbaterii publice, până pe 24.12.2021.
34 de adrese au fost depuse de cetățeni pentru amendarea Regulamentului, multe dintre acestea cu conținut similar, potrivit Biroului de presă al primăriei Constanța.




Vă reamintim, conform proiectului de modificare a regulamentului, circulația în Zona Peninsulară va fi permisă, ocazional, pentru aprovizionarea rezidenților, pentru furnizorii serviciilor de utilități publice, pentru rezidenți, pentru executarea de lucrări de construcții și amenajară interioare și modernizare, pentru funrnizorii serviciilor de catering, poștale și de curierat, pentru transporturile de valori, asigurarea transportului public de persoane cu vehicule electrice (CT Bus) și în regim de taxi executat exclusiv de tansportatori autorizați de Primărie și doar cu autovehicule cu normă de poluare Euro 6, electrice sau hibride până la 31.12.2022 și exclusiv electrice apoi, pentru organizarea unor evenimente sociale, culturale, sportive sau religioase și pentru situații excepționale sau de urgență.

Deplasarea vehiculelor în scopul prestării serviciilor de catering,poștale și de curierat cu greutate sub 15kg și cele destinate activității de taximetrie se realizează doar pe două trasee:Intrare Remus Opreanu – stânga pe strada Revoluția din 22 Decembrie 1989 – Bulevardul Regina Elisabeta ieșire și Intrare Bulevardul Tomis – stânga pe strada Sulmona – stânga pe strada Mircea cel Bătrân.

Permisul de acces pentru rezidenți se emite pe perioada valabilității actului de deținere a locuinței sau sediului legal/social/profesional/punctului de lucru pentru vehicule cu masa maximă autorizată de 3,5 tone și este valabil doar în zonele ocazional carosabile.

În ce priveşte accesul rezidenţilor, aceştia vor putea obţine permis de acces auto, dar numai în limita numărului locurilor de parcare deţinute în interiorul proprietăţii. Cei care nu au locuri de parcare pot intra cu o singură maşină de familie.

Se propune și modificarea valabilității permisului de aprovizionare, care să fie valabil între orele 23.00 și 10.00, pentru vehicule de transport marfă cu masa maximă admisă mai mică sau egală cu 3,5 tone, precum și pentru câte un autoturism electric, cu aceeași masă maximă, proprietate a operatorilor din ZP, strict pentru descărcarea produselor. Primăria impune și o limită de timp de doar 15 minute.

Amenzile pentru nerespectarea prevederilor sunt cuprinse între 1.000 și 2.500 de lei.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Noul regulament al Peninsulei, o insultă! Accesul numai pentru mașini electrice. Aprovizionare doar 15 minute. „Ăsta nu este primar este vătaf pe moșie"! (DOCUMENTE)

Avocatul Poporului intervine în saga Regulamentului de acces în Zona Peninsulară. Cere Primăriei și CLM Constanța să organizeze o dezbatere publică! (DOCUMENT)

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații publice Consiliul Județean Constanța a demarat procedura cu pentru achiziția studiului de prefezabilitate pentru realizarea unui spital cu deservire regională (DOCUMENT)

24 Apr 2024 441

Ședință CJC Au fost stabiliți câștigătorii proiectelor sportive care vor beneficia anul acesta de finanțări nerambursabile (DOCUMENT)

23 Apr 2024 837

Se renunță la licitație în favoarea negocierii directe Elevii constănțeni au depus amendamente pentru lotul 3 de transport pe traseele din județul Constanța (DOCUMENTE)

23 Apr 2024 503

Componența comisiei de selecție ale proiectelor non-profit Consiliul Județean Constanța a alocat finanțări nerambursabile de 6 milioane de lei pentru cultură (DOCUMENT)

01 Apr 2024 1363

Aproximativ 200 de veterani din teatrele de operații au acum gratuitate pe mijloacele de transport în comun din municipiul Constanța(DOCUMENT)

01 Apr 2024 787

Nomad Atelier a elaborat documentația Proiectul de modernizare unor stații de transport în comun din Constanța mai scump cu 130.000 de euro(DOCUMENT)

25 Mar 2024 703

Harta strategică de zgomot pentru municipiul Constanța Sursa principală de zarvă este traficul rutier (DOCUMENT)

23 Mar 2024 726

Primăria Tuzla, județul Constanța, licitație importantă ce vizează delegarea gestiunii activității de sortare a deșeurilor

19 Mar 2024 470

Vin alegerile, primarul nu se grăbește Recepția lucrărilor de mobilitate urbană din Constanța, un cartof fierbinte pentru administrația Chițac!

18 Mar 2024 2091

După doi ani de demersuri din partea USR Mangalia și urmare a adreselor ISC Construcțiile de pe taluzul Mangaliei ar putea fi oprite de instituțiile statului!

17 Mar 2024 852

Decizii ale Consiliului de Administrație Liliana Cristescu, mandat prelungit până în septembrie la conducerea Administrației Fondului Imobiliar SRL

13 Mar 2024 708

Consiliul Județean Constanța a alocat un buget de 5.500.000 lei pentru proiectele sportive! Care este data limită de depunere a acestora?(DOCUMENT)

10 Mar 2024 1498

Opinie cu rezerve Camera de Conturi a publicat raportul de audit financiar asupra situațiilor financiare consolidate ale orașului Năvodari (DOCUMENT)

08 Mar 2024 810

Opinie cu rezerve Camera de Conturi Constanța, raport de audit asupra situațiilor financiare ale Municipiului Medgidia (DOCUMENT)

07 Mar 2024 799

2.6 milioane de euro puse la bătaie Consiliul Județean Constanța, programul de finanțări nerambursabile pentru anul 2024(DOCUMENT)

27 Feb 2024 913