Administratie locala

Riscă o amendă de 800 de lei Proprietarul terenului de pe bulevardul Lăpuşneanu unde au fost tăiaţi 15 copaci, somat de Poliţia Locală să cureţe zona!

Weekendul trecut, în timp ce constănţenii se bucurau de soare sau de mare, pe bulevardul Lăpuşneanu nr. 171, în dreptul blocului S3, au fost puşi la pământ 15 copaci. Localnicii din zonă susţin că arborii erau perfect sănătoşi. Terenul „curăţat” de copaci se află chiar vizavi de aripa nouă a unui centru comercial de pe bulevardul Lăpuşneanu.

Oamenii care locuiesc în zonă şi care în ultimii ani s-au luptat în instanţă cu mai mulţi investitori ce construiesc pe bulevard susţin că au ajuns la capătul puterilor. În sprijinul lor au sărit şi ONG-urile care militează la Constanţa pentru un mediu sănătos. Direcţia Poliţia Locală din cadrul Primăriei Constanţa s-a autosesizat în acest caz şi a trimis o echipă pentru a verifica situaţia din zonă.
 
Mugurel Petcu, şeful Serviciului Control Protecţia Mediului - Poliţia Locală spunea că: „În referire la tăierea copacilor de pe terenul amplasat pe b-dul Lăpuşneanu, vizavi de City Mall, din verificările efectuate reiese că acest teren este proprietate privată şi, în conformitate cu PUZ-ul zonei, reprezintă teren construibil“.
 
Direcţia Poliţia Locală a invitat proprietarul terenului la sediul instituţiei pentru a-i aduce la cunoştinţă faptul că are obligaţia, potrivit hotărârilor adoptate de Consiliul Local Municipal Constanţa, să cureţe zona de materialul lemnos şi de resturile vegetale până pe 13 august a.c. Dacă proprietarul terenului, Elena Caceandone, nu se va conforma somaţiei, riscă aplicarea unei amenzi cuprinse între 400 şi 800 de lei.
 
Vă reamintim că, în urmă cu câteva zile, am reuşit să discutăm cu Elena Caceandone, care ne-a precizat că terenul de pe care au fost tăiaţi copacii sănătoşi în dimineaţa zilei de 4 august a.c. l-a achiziţionat în anul 2005, printr-un act de vânzare-cumpărare.

Acesta a spus pentru ZIUA de Constanţa că nu are habar despre copacii tăiaţi şi nici nu ştie dacă mai are rost să pună întrebări pe acest subiect. „Nu ştiu nimic despre tăierea copacilor, eu nu stau în Constanţa, locuiesc în comuna Casimcea, judeţul Tulcea. Vin foarte rar la Constanţa şi nu se ocupă nimeni de acel teren în lipsa mea. De la dvs. aflu că acei copaci au fost tăiaţi, mă gândesc acum ce rost ar mai avea să verific cine şi de ce i-a tăiat“, a încercat să se scuze femeia.

Menţionăm că, potrivit Oficiului Registrului Comerţului, proprietara terenului mai este unic asociat şi administrator al SC Casimcea SRL, o societate înfiinţată în 1998, al cărei domeniu de activitate principal este cultivarea cerealelor (exclusiv orez), a plantelor leguminoase şi a plantelor producătoare de seminţe oleaginoase. Caceandone este născută pe 1.04.1968, în comuna Stejaru, judeţul Tulcea, trăieşte, după propria sa declaraţie, în comuna Casimcea şi are o firmă cu sediul social în municipiul Constanţa şi cu punct de lucru în localitatea de domiciliu. Anul trecut, firma femeii, care are patru angajaţi, a avut un profit de 781.522 de lei.
 
Citeşte şi:
 
Răspuns şocant al proprietarului terenului de pe Lăpuşneanu unde au fost tăiaţi cei 15 copaci! Primăria oferă informaţii pe jumătate în acest caz. Unul dintre PUZ-uri este suspendat! (galerie foto + documente)
 
 

Constănţeanul supărat Copaci puşi la pământ pe bulevardul Lăpuşneanu din Constanţa pentru a face loc altor betoane! (galerie foto)

 
 
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Plaja Corbu, ecologizată de angajaţii Rompetrol Rafinare (galerie foto)

19 Mar 2019 809

„Constanţa Restart“ şi UOC, parteneri pentru oraş Pe 23 martie, vor fi plantaţi 200 de copaci. Voluntarii îşi dau mâna pentru Constanţa! (video)

18 Mar 2019 1514

A venit primăvara şi s-a dat startul sezonului alergiilor. Care sunt simptomele. La ce plante trebuie să fiţi atenţi

14 Mar 2019 403

E vremea de plantare! Cătălin Filişan, „Constanţa Restart“ - „Nu facem o autostradă sau un spital, dar veţi vedea ce vom realiza. Ne vedem pe 23 martie. Ora 10 fix!“ (galerie foto)

11 Mar 2019 3658

Trafic blocat în judeţul Braşov după ce mai mulţi copaci au căzut pe carosabil

10 Mar 2019 493

Bărbaţi, cercetaţi după ce au fost prinşi transportând arbori fără documente

04 Mar 2019 401

Vino şi tu pe 23 martie! Voluntarii „Constanţa Restart“ au trasat zonele în care vor fi plantaţi cei 200 de copaci

04 Mar 2019 2161

Proiectul „Trees need people - Constanţa Restart“ capătă amploare Zeci de elevi, studenţi şi profesorii lor, voluntari la marea plantare

25 Feb 2019 1231

Dezastru în Capitală! Autoturisme avariate și zeci de copaci căzuți (galerie foto)

23 Feb 2019 524

Atenţie şoferi. Copaci căzuţi pe DN7. Trafic oprit

19 Feb 2019 346

Vino şi tu! „Constanța Restart“ şi Universitatea „Ovidius“ Constanţa vor planta 200 de copaci (video)

18 Feb 2019 1518

Proiect în transparenţă decizională Cum luptă Ministerul Transporturilor cu copacii care riscă să cadă pe liniile de cale ferată

06 Feb 2019 429

Sute de copaci au căzut numai astăzi din cauza vremii. Autoritățile din București au folosit sistemul RO-Alert

26 Jan 2019 488

Circulația trenurilor, afectate de condițiile meteo severe

26 Jan 2019 372

Zeci de intervenţii în Bucureşti. Un copac a căzut în gura metroului. Maşini avariate. Stâlpi de electricitate doborâţi (galerie foto)

26 Jan 2019 660