RLSV-ul va fi supus votului Consiliului Local Municipal, cu anumite mențiuni, pe care nu le cunoaște nimeni din primăria Constanța!

  • Primăria Constanța a făcut recepția Registrului Spațiilor Verzi (RLSV)
  • Potrivit Biroului de presă al Primăriei Constanța, urmează ca documentul să fie aprobat prin Hotărâre de Consiliu Local, într-o proximă ședință de Consiliu Local
  • RLSV este o documentaţie care se constituie ca un sistem informaţional de evidenţă şi inventariere sistematică a terenurilor din intravilanul unei localităţi definite ca spaţii verzi conform Legii nr. 24/2007 şi Ordinului nr. 1466/2010
 

Primăria Constanța a făcut recepția Registrului Spațiilor Verzi (RLSV), potrivit Biroului de presă al Primăriei Constanța.
Urmează ca documentul să fie aprobat prin Hotărâre de Consiliu Local, într-o proximă ședință de Consiliu Local, cu anumite mențiuni, pe care nu le cunoaște niciun angajat din primăria.

Ciudat este că, deși viceprimarul USR, Florin Cocargeanu este cel care are în subordine gestionarea spațiilor verzi, acesta nu fusese încă consultat cu privire la conținutul final al RLSV.

Într-o primă variantă a Registrului fuseseră incluse din neglijență de la Insula Ovidiu, până la unități militare și zone industrial.
Acesta a fost motivul pentru care actuala administrație a cerut o nouă variantă a acestui Registru.

Amintim că Registrul local al spațiilor verzi din municipiul Constanța se realizează prin contractul cu nr. 73491/03.05.2018. Consorțiul de firme care Theotop – Syergetics – ESRI România a câștigat contractul pentru realizarea Registrului Spațiilor Verzi care ar fi trebuit să fie gata în noiembrie anul trecut pentru suma de 1.716.828 de lei fără TVA. 

Vă reamintim că Primăria Constanţa a fost sancţionată contravenţional de două ori în perioada 2014-2015.
Sancţiunile au venit de la Garda Naţională de Mediu - Comisariatul Judeţean Constanţa, pentru nerespectarea unor prevederi cuprinse în Legea 24 din 2007, cunoscută şi sub denumirea de Legea spaţiilor verzi.

Administraţia locală a fost sancţionată contravenţional cu sume cuprinse între 100.000 şi 200.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor cuprinse la articolul 16, alin. 1 - neconstituirea Registrului spaţiilor verzi şi articolul 10, alin. 1 - neefectuarea auditului suprafeţei, calităţii şi accesibilităţii spaţiilor verzi.


Potrivit legii, autorităţile locale aveau obligaţia să întocmească Registrul spaţiilor verzi până la data de 1 ianuarie 2011, adică pe vremea când era încă primar Radu Mazăre. 
 

În 2017, Municipiul Constanţa a organizat o procedură publică pentru atribuirea contractului „Elaborarea Registrului local al spaţiilor verzi din municipiul Constanţa“.
 
RLSV este o documentaţie care se constituie ca un sistem informaţional de evidenţă şi inventariere sistematică a terenurilor din intravilanul unei localităţi definite ca spaţii verzi conform Legii nr. 24/2007 şi Ordinului nr. 1466/2010.
 
Elaborarea Registrului local al spaţiilor verzi din municipiul Constanţa se va realiza prin două activităţi:

1. Realizarea şi implementarea Sistemului informatic al spaţiilor verzi (SISV), reprezentat de un ansamblu de licenţe software GIS şi de date textuale şi grafice cuprinse într-o bază de date relaţională, concepută ca un sistem unitar care se va integra cu sistemul informatic existent în cadrul Primăriei;

2. Realizarea RLSV, care se va constitui în mai multe etape, reprezentând toate lucrările tehnice geodezice, topografice, de cartare a spaţiilor verzi, necesare pentru întocmirea planurilor, a hârtiilor şi a fişei spaţiului verde, precum şi pentru constituirea seturilor de date şi informaţii specifice privind speciile de arbori şi vegetaţia existentă, cu determinarea indicilor calitativi şi cantitativi necesari pentru a reprezenta baza de date a SISV.
 
Potrivit aplicaţiei RLSV, în prezent, în municipiul Constanţa, sunt 533.290 de hectare de spaţiu verde amenajat.

De asemenea, din inventarul ierbii şi al copacilor reiese că suprafaţa destinată parcurilor, parcurilor sportive, parcurilor expoziţionale este de 422.117 mp.

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

Constănțeanul supărat. Draftul Registrului Local al Spaţiilor Verzi, greu de descifrat "Au apărut și au dispărut zone verzi, de ce?"


 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Abonamentul anual pentru locurile de parcare în zona 2 a municipiului Constanța poate fi achitat și online

23 Oct 2021 405

Constănțenii cer autorităților locale să amenajeze un parc în locul Bazarului Ștefăniță Vodă de pe strada Soveja

23 Oct 2021 328

Legea 215/2001, opțională?! Un singur ales local din CLM Constanța și-a depus raportul de activitate (documente)

23 Oct 2021 248

Cum arată bugetele instituțiilor subordonate Consiliului Județean Constanța, după rectificarea bugetară aprobată de aleșii județeni?

21 Oct 2021 682

DGASPC, pe un butoi de pulbere! CJC caută soluții, angajații se pregătesc de proteste

21 Oct 2021 987

Raport. Alocarea discreţionară de fonduri pentru autorităţile locale au atins maximul istoric al ultimilor 15 de ani

20 Oct 2021 655

Un consilier USR îi cere city-manager-ului municipiului Constanța să părăsească Primăria. „Ovanesian s-a descalificat complet atunci când a afirmat că nu pricepe problemele vitale ale orașului”

18 Oct 2021 1353

Ionuţ Cornel Ionescu, oficial director pentru 4 ani la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa (documente)

16 Oct 2021 1509

Edilii de oraşe sunt nemulțumiți de alocarea sumelor din fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului

15 Oct 2021 730

Prețul gigacaloriei pentru constănțeni rămâne 250 de lei. Ce alte decizii au mai luat consilierii locali municipali?

14 Oct 2021 824

Se întrunește Comisia tehnică de amenajarea teritoriului și urbanism a primăriei Constanța. Iată ce proiecte urbanistice intră la avizare!

13 Oct 2021 1603

Unul dintre directorii din Consiliul Județean Constanța și-a suspendat raporturilor de serviciu

09 Oct 2021 1646

Două instituții de cultură din județul Constanța au primit bani prin hotărâre de Guvern

08 Oct 2021 1176

S-a finalizat proiectul “Monitorizarea şi protejarea în comun a mediului înconjurător în Bazinul Mării Negre”

07 Oct 2021 534

Proiectul „Adoptă un spațiu verde!” adoptat prin dispoziția primarului Vergil Chițac, un eșec anunțat?

07 Oct 2021 1848