Constanteanul suparat

Constănțeanul supărat. Draftul Registrului Local al Spaţiilor Verzi, greu de descifrat "Au apărut și au dispărut zone verzi, de ce?"

  • În această perioadă, draftul Registrului Local al Spaţiilor Verzi se află în dezbatere publică, înainte de a fi introdus pe ordinea de zi a Consiliului Local al Municipiului
  • Constănțenii pot consulta harta spaţiilor verzi din municipiu, accesând aplicaţia Registrul Local al Spaţiilor Verzi (RLSV) de pe site-ul Primăriei Constanţa – www.primaria-constanta.ro
  • Potrivit aplicaţiei RLSV, în prezent, în municipiul Constanţa, sunt 533.290 de hectare de spaţiu verde amenajat
  • Tot din aplicaţie aflăm că au fost inventariaţi 146.560 de arbori
  • O constănțeancă, susține că a reușit să se uite pe Registrul Spațiilor Verzi, însă nu își dă seama dacă ceea ce dorește primăria este o consultare publică


În această perioadă, draftul Registrului Local al Spaţiilor Verzi se află în dezbatere publică, înainte de a fi introdus pe ordinea de zi a Consiliului Local al Municipiului.

Constănțenii pot consulta harta spaţiilor verzi din municipiu, accesând aplicaţia Registrul Local al Spaţiilor Verzi (RLSV) de pe site-ul Primăriei Constanţa – www.primaria-constanta.ro.

Potrivit aplicaţiei RLSV, în prezent, în municipiul Constanţa, sunt 533.290 de hectare de spaţiu verde amenajat.

De asemenea, din inventarul ierbii şi al copacilor reiese că suprafaţa destinată parcurilor, parcurilor sportive, parcurilor expoziţionale este de 422.117 mp.Tot din aplicaţie aflăm că au fost inventariaţi 146.560 de arbori.

O constănțeancă, susține că a reușit să se uite pe Registrul Spațiilor Verzi, însă nu își dă seama dacă ceea ce dorește primăria este o consultare publică.

"De la început ni se spune ca datele sunt parțiale, unele nu sunt actualizate, ce ne rămăne ar fi să facem observații dacă recunoaștem că lipsește vreun pomișor. Este un instrument colaborativ? Mă îndoiesc, pentru că trebuie să conțină date specifice pe care nu avem cum să le furnizăm (specia copacilor, înălțime, de exemplu), dar nici acest lucru nu ni se spune nicăieri, ce conține, de fapt, un asemenea registru. Legenda este atât de minusculă că nu ajută decât în câteva cazuri. În schimb, apar din ce în ce mai multe întrebări - au apărut și au dispărut zone verzi, de ce? Doar că nu este prevăzut să ni se răspundă la acest tip de observații, pentru că nu decurg din vreo problemă a Registrului, ci, în sfârșit, din utilizarea cetățenilor a acestuia. Atașez două poze - una cu situația terenului faimos de la Lupoaică - pare că a fost spațiu verde acolo înainte de a se rupe o bucată care a devenit proprietate privată, nu? Iar cealaltă - pare că toată zona din stânga Comandamentului Flotei, pe unde se face coborârea spre portul Tomis, este spațiu privat, chiar și în dreptul (spatele) Hotelului Palace. Îmi amintesc că zona era parte din Dosarul Retrocedărilor, dar oare care mai este situația? Registrul Spațiilor Verzi cred că ne deschide ochii asupra gradului de transparență care ar trebui să existe la toate nivelurile: domeniu public, urbanism, bani publici, autorități publice. Vă puteți uita după spațiile pe care le cunoașteți și după pomișori pe site-ul primăriei", susține Simona N., din Constanța.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constănțeanul supărat. Problema locurilor de parcare de mare actualitate!

15 Oct 2020 1807

Constănțeanul supărat O localnică din Peninsulă îi transmite primarului Făgădău că de gazon și asfaltare au nevoie toate cartierele. Fără vreo distincție (galerie foto)

19 Aug 2020 5521

Constănțeanul supărat Petiție depusă în urmă cu un an la cabinetul primarului, rămasă fără răspuns. Celebrii stâlpișori de pe strada Poporului rezistă!

18 Jul 2020 2841

Constănțeanul supărat Proiectul de reducere a eroziunii costiere a falezei de la Cazino "invită" cumva la aruncarea gunoaielor chiar la fața locului (galerie foto)

17 Jul 2020 2046

Constănțeanul supărat Cum puteți numi această amenajare drept pistă pentru biciclete? (galerie foto)

11 Jul 2020 1909

Constănțeanul supărat Malurile lacului Siutghiol devin proprietăți private iar salvarea lui începe să devină o utopie (galerie foto)

09 Jul 2020 2455

Constănțeanul supărat O instanță din București a anulat o HCL. Primăria nu mai poate da amenzi! Motivul pentru care spațiile verzi sunt invadate de mașini (galerie foto)

08 Jul 2020 2576

Constănțeanul supărat Cum au fost “tăiați” la rectificarea bugetară, 270.000 lei, bani destinați pentru PUG-ul, PUZ Peninsulă și PUZ Portul Tomis?(documente)

03 Jul 2020 1553

Constănțeanul supărat E jale în peninsulă Proprietarii teraselor pentru care nu se mai plătesc taxe s-au întins până la statuia lui Ovidiu (galerie foto)

29 Jun 2020 2455

Constănțeanul supărat Aici sunt banii dumneavoastră! Rezolvăm una, stricăm alta. “Orașul meu de mozaic” amputat cu stâlpișori

22 Jun 2020 2506

Constănțeanul supărat Orașul este gri. Pentru ce să vă mai ținem la primărie? (galerie foto)

19 Jun 2020 3293

Constănțeanul supărat Problema oamenilor străzii în Cartierul Faleză Nord

15 Jun 2020 1803

Constănțeanul supărat A proiectat Casa Albă, spitalul județean și nocturna stadionului. Arhitectul Ioan Pușchilă ar trebui să aibă o statuie în oraș!

11 Jun 2020 2013

Constănțeanul supărat În municipiul de la malul mării, spațiile verzi se irigă cu un camion și un furtun!

10 Jun 2020 1548

Constănțeanul supărat Nemulțumiri la final de mandat. Opoziția din CLM i-a trimis o scrisoare deschisă primarului Decebal Făgădău

08 Jun 2020 1623