Constănțeanul supărat. Draftul Registrului Local al Spaţiilor Verzi, greu de descifrat "Au apărut și au dispărut zone verzi, de ce?"

  • În această perioadă, draftul Registrului Local al Spaţiilor Verzi se află în dezbatere publică, înainte de a fi introdus pe ordinea de zi a Consiliului Local al Municipiului
  • Constănțenii pot consulta harta spaţiilor verzi din municipiu, accesând aplicaţia Registrul Local al Spaţiilor Verzi (RLSV) de pe site-ul Primăriei Constanţa – www.primaria-constanta.ro
  • Potrivit aplicaţiei RLSV, în prezent, în municipiul Constanţa, sunt 533.290 de hectare de spaţiu verde amenajat
  • Tot din aplicaţie aflăm că au fost inventariaţi 146.560 de arbori
  • O constănțeancă, susține că a reușit să se uite pe Registrul Spațiilor Verzi, însă nu își dă seama dacă ceea ce dorește primăria este o consultare publică


În această perioadă, draftul Registrului Local al Spaţiilor Verzi se află în dezbatere publică, înainte de a fi introdus pe ordinea de zi a Consiliului Local al Municipiului.

Constănțenii pot consulta harta spaţiilor verzi din municipiu, accesând aplicaţia Registrul Local al Spaţiilor Verzi (RLSV) de pe site-ul Primăriei Constanţa – www.primaria-constanta.ro.

Potrivit aplicaţiei RLSV, în prezent, în municipiul Constanţa, sunt 533.290 de hectare de spaţiu verde amenajat.

De asemenea, din inventarul ierbii şi al copacilor reiese că suprafaţa destinată parcurilor, parcurilor sportive, parcurilor expoziţionale este de 422.117 mp.Tot din aplicaţie aflăm că au fost inventariaţi 146.560 de arbori.

O constănțeancă, susține că a reușit să se uite pe Registrul Spațiilor Verzi, însă nu își dă seama dacă ceea ce dorește primăria este o consultare publică.

"De la început ni se spune ca datele sunt parțiale, unele nu sunt actualizate, ce ne rămăne ar fi să facem observații dacă recunoaștem că lipsește vreun pomișor. Este un instrument colaborativ? Mă îndoiesc, pentru că trebuie să conțină date specifice pe care nu avem cum să le furnizăm (specia copacilor, înălțime, de exemplu), dar nici acest lucru nu ni se spune nicăieri, ce conține, de fapt, un asemenea registru. Legenda este atât de minusculă că nu ajută decât în câteva cazuri. În schimb, apar din ce în ce mai multe întrebări - au apărut și au dispărut zone verzi, de ce? Doar că nu este prevăzut să ni se răspundă la acest tip de observații, pentru că nu decurg din vreo problemă a Registrului, ci, în sfârșit, din utilizarea cetățenilor a acestuia. Atașez două poze - una cu situația terenului faimos de la Lupoaică - pare că a fost spațiu verde acolo înainte de a se rupe o bucată care a devenit proprietate privată, nu? Iar cealaltă - pare că toată zona din stânga Comandamentului Flotei, pe unde se face coborârea spre portul Tomis, este spațiu privat, chiar și în dreptul (spatele) Hotelului Palace. Îmi amintesc că zona era parte din Dosarul Retrocedărilor, dar oare care mai este situația? Registrul Spațiilor Verzi cred că ne deschide ochii asupra gradului de transparență care ar trebui să existe la toate nivelurile: domeniu public, urbanism, bani publici, autorități publice. Vă puteți uita după spațiile pe care le cunoașteți și după pomișori pe site-ul primăriei", susține Simona N., din Constanța.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constănțeanul supărat Plângeri la Primăria Constanța și la Garda de Mediu pentru copacii tratați cu dispreț de antreprenorii lucrărilor din municipiu (VIDEO)

31 May 2023 587

Constănțeanul supărat. Concluzia unui deținător de mașină electrică „Plata parcării ne costă mai mult decât încărcarea"!

30 May 2023 1435

Constănțeanul supărat. Noile giratorii de la intrarea în stațiunea Mamaia costă o mică avere „Confort Urban lucrează cu prețuri mai mari decât CNAIR"

23 May 2023 905

Constănțeanul supărat Petiție pentru amenajarea unui sens giratoriu la intersecția B-dul Lăpușneanu – str. Suceava

23 May 2023 1007

Constănțeanul supărat S-a oprit căldura, deși temperaturile a 3 nopți consecutive sunt sub 10 grade!

20 Apr 2023 811

Editorial „Constănțeanul supărat“, un pleonasm!

23 Feb 2023 1396

Constănțeanul supărat Stâlpișorii ficși care închid străzile din Peninsulă reclamați la IGPR

20 Feb 2023 1446

UPDATE Constănțeanul supărat. În casa e ca în iglu, întreținerea costă 720 lei la un apartament de 2 camere!

08 Feb 2023 7281

Constănțeanul supărat. Șoferii de la JTA Trans Group, reclamați pentru practicarea unor tarife mai mari decât cele licitate de SRL! Ce spune Consiliul Județean?

11 Jan 2023 10823

Constănțeanul supărat! Pericol în trafic. „Microbuzul companiei GMS scotea fum,mult fum"!

26 Nov 2022 5582

Constănțeanul supărat. „Achiziţia administrației Chițac de material dendro-floricol în valoare de 20.000.000 euro, miroase de la o poştă a tun, a jaf"

20 Sep 2022 3920

UPDATE. Explicațiile conducerii CMSC! Constănțeanul supărat. A mai dispărut un spațiu verde în Constanța. Platformă betonată în Microrezervația de la CMSN (VIDEO)

31 Jul 2022 4399

Constănțeanul supărat. Gratuitate doar pe timp de noapte. Abonamentele achiziționate pentru plata parcării în municipiu rămân neschimbate

27 Jul 2022 3606

Constănțeanul supărat. Este de neconceput ca Spitalul de infecțioase să funcționeze cu numai 19 paturi pentru populația unui județ întreg și pentru turiștii aflați pe litoral

23 Jul 2022 2457

Constănțeanul supărat. Stațiunea Mamaia. „Metri cubi de beton nu înseamnă turism de calitate”!

11 Jul 2022 2427