Transparentizarea și eficientizarea cheltuirii banului public. Aleșii USR vor monitorizare GPS pentru autoturismele Consiliului Local Constanța

  • Consilierii USR Constanţa au depus un proiect de hotărâre pentru achiziționarea unui sistem de monitorizare GPS și a consumului de carburant a tuturor autoturismelor ce fac parte din parcul auto al Consiliului Local Constanţa
  • Un proiect similar a fost depus şi în decursul acestei veri pentru parcul auto al Primăriei
 

 
 
Consilierii USR Constanţa au depus un proiect de hotărâre pentru achiziționarea unui sistem de monitorizare GPS și a consumului de carburant a tuturor autoturismelor ce fac parte din parcul auto al Consiliului Local Constanţa.

Un proiect similar a fost depus şi în decursul acestei veri pentru parcul auto al Primăriei.

În opinia inițiatorilor, avantajele implementării unui astfel de sistem sunt:
- Monitorizare în timp real al fiecărui autoturism, consum de carburant, kilometri parcurși sau orele de funcționare;
- Localizare pe hartă a fiecărui autoturism și afișarea în timp real a vitezei de deplasare;
- Verificarea istoricului fiecărui vehicul și raportarea imediată a consumului de carburant, trasee, alimentări de carburant și costurile aferente;
- Emiterea și transmiterea pe e-mail a foilor de parcurs, informații referitoare la cursele desfășurate sau a diverselor tipuri de alerte (viteză, deconectare echipament, senzori etc.)

„Utilitatea acestor sisteme este dovedită atât în cadrul companiilor private, cât și în alte administrații publice din țară, unde au fost implementate cu succes (Oradea, Arad, Câmpulung), reducerea consumului fiind raportată la tone de combustibil lunar, cu economii de zeci de mii de euro la bugetul local", susțin inițiatorii în expunerea de motive ale proiectului.
 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:


Consilierii municipali USR vor monitorizare GPS pentru autoturismele ce fac parte din parcul auto al Primăriei Constanța

 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Bani în bugetul pe 2023 pentru primul bazin didactic de înot din Constanţa. Amplasamentele vizate și cîteva date tehnice

04 Feb 2023 1088

S-a încheiat prima etapă de inventariere a clădirilor-monument din Peninsulă. Care este stadiul implementării programului REACTIS?

03 Feb 2023 683

Județul Constanța va avea un Registru Electronic al Monumentelor (DOCUMENT)

03 Feb 2023 633

Drama bătrânilor singuri din Constanța Monica Poptile, directorul Asistenței Sociale din Primărie, afirmă senină că „sunt prea mulți, nu avem cum să îi supraveghem pe toți”!

03 Feb 2023 1401

„E foame de bani, băieți. Lumea tre' să știe ce fel de băieți sunteți!” Administrația Chițac vrea să transforme și stațiile de autobuz în panouri publicitare (DOCUMENTE)

31 Jan 2023 4020

Parc arheologic la Poarta Mare a Cetății Tomis. USR Constanța propune alocarea sumei de 100.000 lei pentru elaborarea documentației tehnico-economice

30 Jan 2023 928

În al treilea an de mandat, primarul Chițac descoperă criteriile de calitate ale civilizației! Investiții în cartierul betonat Palazu Mare (DOCUMENT)

30 Jan 2023 1293

Câți bani primesc localitățile din județul Constanța pentru susținerea investițiilor, cofinanțărilor și pentru cheltuieli de funcționare (DOCUMENT)

30 Jan 2023 884

Atenție, constănțeni. Care sunt cele două taxe locale care trebuie achitate integral până la 31 martie 2023?

28 Jan 2023 16588

Vot în Consiliu Local Constanța pentru aprobarea documentației și costurilor investiției. Care sunt tronsoanele de rețele termice primare și secundare propuse spre reabilitare în etapa V? (DOCUMENTE)

28 Jan 2023 969

Ministerul Turismului cere modificarea statutului Organizației de Management al Destinației Constanța - Mamaia. Câți bani sunt în conturile Asociației din taxa de promovare?(DOCUMENTE)

27 Jan 2023 1077

Birocrația ne omoară! Cardurile de energie, muncă în plus pentru administratori și președinții de Asociații de Proprietari. Care sunt beneficiarii care trebuie să-și depună singuri documentele? (DOCUMENTE)

26 Jan 2023 1821

Se reia licitația pentru contractul de tăiere și toaletare arbori în Constanța. Din dispoziția primarului Chițac se reevaluează oferta celor de la Peisagistica Shri Garden SRL

25 Jan 2023 772

Lista obiectivelor bugetate în Programul de investiții al municipiului Constanța pe anul 2023 (DOCUMENTE)

23 Jan 2023 1679

Au demarat licitația. Pe unde va trece promenada pietonală cu piste de biciclete pe care vrea s-o construiască administrația Chițac? (DOCUMENTE)

21 Jan 2023 1452