Administratie

Raport de activitate Consilierul Ioan Solomon susţine că preşedinţii de şedinţe din CLM tratează ordinea de zi într-un mod „pompieristic“! (document)

În conformitate cu prevederile art. 51, alin. 4 din Legea nr. 215/2001, cu modificările şi completările ulterioare, aleşii locali şi judeţeni au început să-şi publice rapoartele de activitate pe perioada iulie 2017 - iunie 2018. Astăzi, despre raportul de activitate al consilierului local municipal PNL Ioan Solomon.
 
Consilierul notează în raportul activitate că face parte din comisia de negociere a chiriilor pentru spaţiile destinate cluburilor de pensionari, stabilite prin HCL 78/2017, precum şi din Comisia locală de analiză a modului în care s-a respectat legislaţia privind amenajarea teritoriului şi urbanismului de către cultele religioase aflate pe raza municipiului Constanţa (vezi secţiunea „Documente“).
 
Pe parcursul ultimului an de mandat, consilierul a derulat întâlniri cu cetăţenii din zona Faleză Nord (complex Unirii) în vederea amenajării parcului din spatele complexului, a locurilor de joacă şi pentru rezolvarea problemelor legate de reamenajarea ghenelor de gunoi.
 
Consilierul face parte şi din mai multe consilii de administraţie ale unor unităţi de învăţământ.
„Din punctul de vedere al infrastructurii, Liceul Teoretic «Traian» nu posedă o sală de sport, orele desfăşurându-se vara în curtea liceului, iar pe timp de iarnă, pe holuri sau în clase. Împreună cu directorul actual al liceului şi cu aprobarea Consiliului de Administraţie, am reluat documentaţia în vederea aprobării unei note de fundamentare privind înscrierea în lista de investiţii pe anul 2017 a obiectivului «Construirea unei săli de sport»“, notează Ioan Solomon în raportul de activitate.
 
În calitate de membru în Consiliul de Administraţie al Liceului Tehnologic „Virgil Madgearu“, a dat „aviz favorabil pentru proiectul de mobilitate a tinerilor susţinut de Regiunea Occitanie Pyrenees Mediterranee în cadrul programului de cooperare Jeunesse III“.
 
„În cadrul Consiliului de Administraţie al Liceului «George Călinescu» am aprobat împreună cu ceilalţi profesori, membri ai Consiliului, închirierea unui spaţiu destinat amplasării unui chioşc alimentar, reducerea unor cheltuieli cu energia termică prin înlocuirea robineţilor defecţi şi închiderea acestora parţial în zilele de sâmbătă şi duminică, atunci când nu se desfăşoară cursuri. Totodată, am aprobat scoaterea din uz a unor calculatoare şi înlocuirea acestora cu altele noi, casarea mobilierului vechi în clasele de curs şi dotarea cu mobilier nou.
 
În ceea ce priveşte activitatea derulată în CA-ul Şcolii Generale nr. 16, am analizat împreună cu directorul scolii, diriginţii asupra punctului de acordare a burselor de merit, de performanţă şi cele sociale, dar şi aprobarea în Consiliul de Administraţie a unor lucrări de întreţinere şi reparaţii. Tot reparaţii, renovări şi dotări cu mobilier am aprobat împreună cu factorii de decizie de la Grădiniţa «Perluţele Mării»“, susţine alesul local liberal Ioan Solomon.

 Observaţii şi propuneri formulate de consilierul Ioan Solomon

 În opinia consilierului, desfăşurarea şedinţelor CLM şi prezentarea acestora de către preşedintele şedinţei se fac într-un mod „pompieristic“ din punctul de vedere al discuţiilor, al informaţiilor şi al abordării unei analize mai temeinice, în sensul unui dialog între iniţiatori, consilieri şi cetăţeni.
 
Documentele puse Ia dispoziţie de către secretariat nu sunt întotdeauna postate în termenul necesar studiului aprofundării cauzei şi luării unei poziţii ferme din partea consilierului atât în şedinţele de CLM, cât şi în şedinţele de specialitate, apreciază alesul local PNL.
 
Ioan Solomon propune ca accesul Ia documente şi informaţii să se realizeze în timp util, în conformitate cu proiectele aflate pe ordinea de zi. Consilierul propune deplasări pe teren împreună cu comisiile de specialitate şi iniţiatorii proiectelor pentru vizualizarea obiectivelor ce urmează a fi supuse Consiliului Local Municipal în vederea luării unor decizii corecte, precum şi prezentarea în Power Point a unor obiective ce urmează să fie supuse dezbaterii (terenuri, spatii verzi, vânzări sau renovări a unor imobile).

 În secţiunea „Documente“ puteţi vizualiza raportul de activitate complet al consilierului local PNL Ioan Solomon.

 Citeşte şi:
 
Raport de activitate Observaţiile şi propunerile alesului Mihaela Andrei pentru buna funcţionare a Consiliului Local Municipal (document)
 
Raport de activitate Consilierul local municipal PNL Cristina Văsii - interpelări, amendamente, solicitări şi iniţiative avute în cel de-al doilea an de mandat (document)
 
Raport de activitate Ce iniţiative, interpelări, amendamente şi solicitări a avut în cel de-al doilea an de mandat consilierul local PNL Costin Avătavului (documente)

Între viaţa politică şi medicina dentară Raportul de activitate al consilierului municipal Adriana Câmpeanu (document)

Citeşte şi: Raport de activitate Liderul de grup liberal Adriana Arghirescu, observaţii şi propuneri pentru funcţionarea Consiliului Local Municipal Constanţa (document)

Consilierul local Marioara Cojoc, raport de activitate. Om de încredere al administraţiei Făgădău, alesul PSD face parte din comisii-cheie ale CLM (document) 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

O dorinţă de 25 de ani va deveni realitate Biserică nouă pentru credincioşii catolici din Medgidia (galerie foto)

29 Sep 2018 1341

Mesaj al DJST „Familia sportului constănţean aduce un ultim omagiu celui ce a fost Ioan Veliciu!“

09 Jul 2018 1477

PNL a stabilit cine îi înlocuieşte pe Romeo Rezeanu şi Horia Căliminte în Consiliul Local Municipal Constanţa. Tulică şi Gavrilă aşteaptă validarea mandatelor! (galerie foto)

25 Jul 2017 3752

Propunerile PNL pentru Consiliul Local Municipal

26 Apr 2016 3243

Lista de consilieri locali Societatea civilă a dispărut de pe lista lui Chițac

23 Apr 2016 2627

Candidaţii respinşi cheamă în instanţă CJC Prima şedinţă a Consiliului de Administraţie al RAJDP s-a ţinut cu uşile închise

04 Sep 2015 1943

Nu va face parte din CA-ul RAJDP Constanţa Adrian Gâmbuţeanu va contesta rezultatele concursului organizat de CJC

11 Jul 2015 2488

Primarul Constantei, „copiat" de Antonie Solomon

21 Apr 2010 1100