Este oficial! Municipiul Constanța are o nouă societate în portofoliu. Termocentrale SRL trebuie să obțină de la ANRE licența pentru producerea de energie termică

  • Termocentrale Constanța SRL a fost înmatriculată oficial la Registrului Comerțului, în baza cererii din 08.07.2022
  • Capitalul social al companiei este de 1.150.000 lei, integral vărsat, total părţi sociale: 115.000 a 10 lei fiecare
  • Fondator este municipiul Constanța prin Consiliul Local Municipal iar administratori provizorii desemnați prin vot de fondator sunt: Sofronie Alexandru-Marian, Creţu-Sârbu Claudiu-Ionuţ, Popa Daniel, Anagnoste Angelo-Mihai și Dugăiaşu Adrian-Dan
  • Potrivit actului constitutiv, SRL-ul funcționează pe durată nedeterminată
  • Societatea va prelua activele funcţionale de la Electrocentrale Constanța SA pentru producerea de energie termică necesară SACET al municipiului Constanţa şi a celor 45 de centrale termice de bloc şi 3 centrale termice de cvartal pe gaze naturale aparţinând municipiului Constanţa
 
 
 
Societatea Consiliului Local, Termocentrale Constanța SRL a fost înmatriculată oficial la Registrului Comerțului, în baza cererii nr. 106.100 din data de 08.07.2022 şi a actelor doveditoare depuse.
 
Sediul social al SRL-ului este în municipiul Constanţa, Strada Brizei nr. 18, Biroul 1, bloc FD7, scara B, parter, judeţul Constanţa iar domeniul principal de activitate este producţia, transportul şi distribuţia energiei electrice.
 
Capitalul social al companiei este de 1.150.000 lei, integral vărsat, total părţi sociale: 115.000 a 10 lei fiecare.
 
Fondator este municipiul Constanța prin Consiliul Local Municipal iar administratori provizorii desemnați prin vot de fondator sunt: Sofronie Alexandru-Marian, Creţu-Sârbu Claudiu-Ionuţ, Popa Daniel, Anagnoste Angelo-Mihai și Dugăiaşu Adrian-Dan.
Potrivit actului constitutiv, SRL-ul funcționează pe durată nedeterminată.
 
Hotărârea de înființare a fost publicată în Monitorul Oficial partea a IV-a nr. 3473 din data de 17.08. 2022
 
Cine sunt membrii CA-ului Termocentrale Constanța SRL?
 

Alexandru Marian Sofronie este în prezent membru PSD, însă la alegerile locale din 2020 a candidat pe listele pentru Consiliul Local Municipal Constanța în echipa lui Horia Constantinescu, pe listele PPUSL Constanța.
 
Claudiu-Ionuț Crețu-Sârbu este reprezentantul primarului în CA-ul noii societăți. Crețu-Sârbu a fost director general adjunct la RADET Bucuresti, director general la Termoenergetica Bucuresti (fosta RADET București).


În prima parte a carierei sale, Crețu-Sârbu și ofițer de protecție internă și antifraudă la Direcția Generală Pașapoarte a Ministerului Afacerilor Interne (MAI), fiind detașat în această calitate și la ANAF, unde s-a ocupat de prevenirea corupției, numit ulterior în poziția de administrator special al producătorului de energie termică Electrocentrale București (ELCEN) controlat de Ministerul Energiei.

La Direcția Generală Pașapoarte a Ministerului Afacerilor Interne (MAI) s-a ocupat de "protecție internă, identificarea și evaluarea riscurilor și vulnerabilităților în domeniul administrației publice, activități de prevenire și control intern, investigații fraude, analiza informațiilor, analiza riscurilor și evaluarea cetățenilor straini și români cu privire la cetățenie".

El mai este absolvent și al Facultății de Teologie, al celei de Drept de la Academia de Poliție și al Colegiului Național de Apărare.

Daniel Popa – este și el reprezentantul primarului în CA-ul societății. Popa este branch manager Constanța la TBI BANK, de profesie economist.

Angelo Mihai Anagnoste – este reprezentantul USR în CA-ul societății, de profesie inginer.

Adrian Dan Dugăiașu – este reprezentatul PNL în CA-ul Termocentrale. Dugăiașu a fost consilierul directorului general al Companiei Naționale Administrația Portului Maritime Constanța, în prezent director coordonator al Companiei. Până în iulie 2020 a fost șef Birou Achiziții în cadrul CNE Cernavodă. A fost director general la Ministerul Mediului, dar și șef Serviciu Fiscal orășenesc Eforie și șef la Administrația Finanțelor Publice Eforie. Anterior, a condus Serviciul Fiscal Eforie. Dugăiașu a fost și șef la Administrația Finanțelor Publice Năvodari.

În perioada 1997-2006 a fost inspector-executor fiscal în cadrul Administrației Finanțelor Publice Constanța, iar din 2006 până-n 2007 a fost inspector-compartiment achiziții Publice din cadrul DGFP Constanța. Dugăiașu mai este și administrator provizoriu la CT BUS Constanța.
 
Mandatele administratorilor au o valabilitate de 4 luni de la data înfiinţării cu posibilitatea prelungirii, pentru motive temeinice, până la maximum 6 luni, până la finalizarea procedurilor de desemnare conform prevederilor OUG nr. 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, cu puterile de decizie şi reprezentare prevăzute în actul constitutiv.Societatea va prelua activele funcţionale de la Electrocentrale Constanța SA
 
Reamintim că proiectul de hotărâre privind înfiinţarea societăţii Termocentrale Constanța SRL a fost adoptat  de consilierii locali municipali la finalul lunii mai a.c.

Societatea va prelua activele funcţionale de la Electrocentrale Constanța SA pentru producerea de energie termică necesară SACET al municipiului Constanţa şi a celor 45 de centrale termice de bloc şi 3 centrale termice de cvartal pe gaze naturale aparţinând domeniului public şi privat al unităţi administrativ teritoriale municipiul Constanţa.

Electrocentrale Constanţa deține în patrimoniu centrala CET Palas și este principala sursă de alimentare cu energie termică a consumatorilor casnici (cca. 55.000 de apartamente), instituțiilor publice și a agenților economici racordați la sistemul de termoficare al municipiului Constanța.

Societatea se află în insolvență iar administrator judiciar este CITR Filiala București SPRL.
 
Din valoarea capitalului social al Termocentrale Constanța SRL vor fi acoperite cheltuieli legate de înființarea societății, obţinerii licenţei ANRE de operator pentru producerea de energie termică în SACET şi în centrale termice de bloc şi de cvartal, dar și indemnizaţiile membrilor Consiliului de administraţie provizoriu, pentru o perioadă de 4 luni de la data înfiinţării societăţii cu posibilitatea prelungirii, pentru motive temeinice, până la maximum 6 luni, și desfăşurarea activităţii societăţii pentru primele 3 luni de la înfiinţare dar și alte cheltuieli neprevăzute.
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

S-a înființat Termocentrale Constanța. Un fost ofițer MAI detașat la ANAF și administrator special la ELCEN București, adus de Chițac în Consiliul de Administrație al SRL-ului (DOCUMENT)

Consiliul Local Municipal înființează un nou SRL care va prelua activele Electrocentrale Constanța SA și centralele de bloc (DOCUMENT)
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Componența comisiei de selecție ale proiectelor non-profit Consiliul Județean Constanța a alocat finanțări nerambursabile de 6 milioane de lei pentru cultură (DOCUMENT)

01 Apr 2024 1311

Aproximativ 200 de veterani din teatrele de operații au acum gratuitate pe mijloacele de transport în comun din municipiul Constanța(DOCUMENT)

01 Apr 2024 716

Nomad Atelier a elaborat documentația Proiectul de modernizare unor stații de transport în comun din Constanța mai scump cu 130.000 de euro(DOCUMENT)

25 Mar 2024 668

Harta strategică de zgomot pentru municipiul Constanța Sursa principală de zarvă este traficul rutier (DOCUMENT)

23 Mar 2024 689

Primăria Tuzla, județul Constanța, licitație importantă ce vizează delegarea gestiunii activității de sortare a deșeurilor

19 Mar 2024 440

Vin alegerile, primarul nu se grăbește Recepția lucrărilor de mobilitate urbană din Constanța, un cartof fierbinte pentru administrația Chițac!

18 Mar 2024 2063

După doi ani de demersuri din partea USR Mangalia și urmare a adreselor ISC Construcțiile de pe taluzul Mangaliei ar putea fi oprite de instituțiile statului!

17 Mar 2024 832

Decizii ale Consiliului de Administrație Liliana Cristescu, mandat prelungit până în septembrie la conducerea Administrației Fondului Imobiliar SRL

13 Mar 2024 666

Consiliul Județean Constanța a alocat un buget de 5.500.000 lei pentru proiectele sportive! Care este data limită de depunere a acestora?(DOCUMENT)

10 Mar 2024 1459

Opinie cu rezerve Camera de Conturi a publicat raportul de audit financiar asupra situațiilor financiare consolidate ale orașului Năvodari (DOCUMENT)

08 Mar 2024 778

Opinie cu rezerve Camera de Conturi Constanța, raport de audit asupra situațiilor financiare ale Municipiului Medgidia (DOCUMENT)

07 Mar 2024 771

2.6 milioane de euro puse la bătaie Consiliul Județean Constanța, programul de finanțări nerambursabile pentru anul 2024(DOCUMENT)

27 Feb 2024 872

Directorul Muzeului Național al Unirii Alba Iulia conduce Comisia de evaluare anuală a lui Aurel Mototolea, managerul MINAC (DOCUMENT)

25 Feb 2024 832

Se prevalează de faptul că studiul ar fi o lucrare științifică Expertiza care ar recomada demolarea bazarului Gorbaciov, ținută la secret de conducerea Administrației Fondului Imobiliar SRL!

25 Feb 2024 2750

Când are loc și cine face parte din comisia de evaluare anuală a Leliei Rus Pîrvan, managerul Muzeului de Artă Constanţa? (DOCUMENT)

24 Feb 2024 1312