Este oficial! Municipiul Constanța are o nouă societate în portofoliu. Termocentrale SRL trebuie să obțină de la ANRE licența pentru producerea de energie termică

  • Termocentrale Constanța SRL a fost înmatriculată oficial la Registrului Comerțului, în baza cererii din 08.07.2022
  • Capitalul social al companiei este de 1.150.000 lei, integral vărsat, total părţi sociale: 115.000 a 10 lei fiecare
  • Fondator este municipiul Constanța prin Consiliul Local Municipal iar administratori provizorii desemnați prin vot de fondator sunt: Sofronie Alexandru-Marian, Creţu-Sârbu Claudiu-Ionuţ, Popa Daniel, Anagnoste Angelo-Mihai și Dugăiaşu Adrian-Dan
  • Potrivit actului constitutiv, SRL-ul funcționează pe durată nedeterminată
  • Societatea va prelua activele funcţionale de la Electrocentrale Constanța SA pentru producerea de energie termică necesară SACET al municipiului Constanţa şi a celor 45 de centrale termice de bloc şi 3 centrale termice de cvartal pe gaze naturale aparţinând municipiului Constanţa
 
 
 
Societatea Consiliului Local, Termocentrale Constanța SRL a fost înmatriculată oficial la Registrului Comerțului, în baza cererii nr. 106.100 din data de 08.07.2022 şi a actelor doveditoare depuse.
 
Sediul social al SRL-ului este în municipiul Constanţa, Strada Brizei nr. 18, Biroul 1, bloc FD7, scara B, parter, judeţul Constanţa iar domeniul principal de activitate este producţia, transportul şi distribuţia energiei electrice.
 
Capitalul social al companiei este de 1.150.000 lei, integral vărsat, total părţi sociale: 115.000 a 10 lei fiecare.
 
Fondator este municipiul Constanța prin Consiliul Local Municipal iar administratori provizorii desemnați prin vot de fondator sunt: Sofronie Alexandru-Marian, Creţu-Sârbu Claudiu-Ionuţ, Popa Daniel, Anagnoste Angelo-Mihai și Dugăiaşu Adrian-Dan.
Potrivit actului constitutiv, SRL-ul funcționează pe durată nedeterminată.
 
Hotărârea de înființare a fost publicată în Monitorul Oficial partea a IV-a nr. 3473 din data de 17.08. 2022
 
Cine sunt membrii CA-ului Termocentrale Constanța SRL?
 

Alexandru Marian Sofronie este în prezent membru PSD, însă la alegerile locale din 2020 a candidat pe listele pentru Consiliul Local Municipal Constanța în echipa lui Horia Constantinescu, pe listele PPUSL Constanța.
 
Claudiu-Ionuț Crețu-Sârbu este reprezentantul primarului în CA-ul noii societăți. Crețu-Sârbu a fost director general adjunct la RADET Bucuresti, director general la Termoenergetica Bucuresti (fosta RADET București).


În prima parte a carierei sale, Crețu-Sârbu și ofițer de protecție internă și antifraudă la Direcția Generală Pașapoarte a Ministerului Afacerilor Interne (MAI), fiind detașat în această calitate și la ANAF, unde s-a ocupat de prevenirea corupției, numit ulterior în poziția de administrator special al producătorului de energie termică Electrocentrale București (ELCEN) controlat de Ministerul Energiei.

La Direcția Generală Pașapoarte a Ministerului Afacerilor Interne (MAI) s-a ocupat de "protecție internă, identificarea și evaluarea riscurilor și vulnerabilităților în domeniul administrației publice, activități de prevenire și control intern, investigații fraude, analiza informațiilor, analiza riscurilor și evaluarea cetățenilor straini și români cu privire la cetățenie".

El mai este absolvent și al Facultății de Teologie, al celei de Drept de la Academia de Poliție și al Colegiului Național de Apărare.

Daniel Popa – este și el reprezentantul primarului în CA-ul societății. Popa este branch manager Constanța la TBI BANK, de profesie economist.

Angelo Mihai Anagnoste – este reprezentantul USR în CA-ul societății, de profesie inginer.

Adrian Dan Dugăiașu – este reprezentatul PNL în CA-ul Termocentrale. Dugăiașu a fost consilierul directorului general al Companiei Naționale Administrația Portului Maritime Constanța, în prezent director coordonator al Companiei. Până în iulie 2020 a fost șef Birou Achiziții în cadrul CNE Cernavodă. A fost director general la Ministerul Mediului, dar și șef Serviciu Fiscal orășenesc Eforie și șef la Administrația Finanțelor Publice Eforie. Anterior, a condus Serviciul Fiscal Eforie. Dugăiașu a fost și șef la Administrația Finanțelor Publice Năvodari.

În perioada 1997-2006 a fost inspector-executor fiscal în cadrul Administrației Finanțelor Publice Constanța, iar din 2006 până-n 2007 a fost inspector-compartiment achiziții Publice din cadrul DGFP Constanța. Dugăiașu mai este și administrator provizoriu la CT BUS Constanța.
 
Mandatele administratorilor au o valabilitate de 4 luni de la data înfiinţării cu posibilitatea prelungirii, pentru motive temeinice, până la maximum 6 luni, până la finalizarea procedurilor de desemnare conform prevederilor OUG nr. 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, cu puterile de decizie şi reprezentare prevăzute în actul constitutiv.Societatea va prelua activele funcţionale de la Electrocentrale Constanța SA
 
Reamintim că proiectul de hotărâre privind înfiinţarea societăţii Termocentrale Constanța SRL a fost adoptat  de consilierii locali municipali la finalul lunii mai a.c.

Societatea va prelua activele funcţionale de la Electrocentrale Constanța SA pentru producerea de energie termică necesară SACET al municipiului Constanţa şi a celor 45 de centrale termice de bloc şi 3 centrale termice de cvartal pe gaze naturale aparţinând domeniului public şi privat al unităţi administrativ teritoriale municipiul Constanţa.

Electrocentrale Constanţa deține în patrimoniu centrala CET Palas și este principala sursă de alimentare cu energie termică a consumatorilor casnici (cca. 55.000 de apartamente), instituțiilor publice și a agenților economici racordați la sistemul de termoficare al municipiului Constanța.

Societatea se află în insolvență iar administrator judiciar este CITR Filiala București SPRL.
 
Din valoarea capitalului social al Termocentrale Constanța SRL vor fi acoperite cheltuieli legate de înființarea societății, obţinerii licenţei ANRE de operator pentru producerea de energie termică în SACET şi în centrale termice de bloc şi de cvartal, dar și indemnizaţiile membrilor Consiliului de administraţie provizoriu, pentru o perioadă de 4 luni de la data înfiinţării societăţii cu posibilitatea prelungirii, pentru motive temeinice, până la maximum 6 luni, și desfăşurarea activităţii societăţii pentru primele 3 luni de la înfiinţare dar și alte cheltuieli neprevăzute.
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

S-a înființat Termocentrale Constanța. Un fost ofițer MAI detașat la ANAF și administrator special la ELCEN București, adus de Chițac în Consiliul de Administrație al SRL-ului (DOCUMENT)

Consiliul Local Municipal înființează un nou SRL care va prelua activele Electrocentrale Constanța SA și centralele de bloc (DOCUMENT)
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Peste 3000 de morminte abandonate vor fi redate circuitului public. Se refac gardurile cimitirelor. De anul viitor, administratorii vor avea contracte de concesiune și nu de prestări-servicii!

03 Dec 2022 2529

Proiectul de restaurare a Cetății Histria, cel mai vechi oraș de pe actualul teritoriu românesc, a fost pierdut! Ce explicații dau autoritățile județene? (DOCUMENTE)

29 Nov 2022 1467

Consiliul Județean Constanța vrea să contruiască un Centru multietnic de afaceri și turism în Eforie Sud (DOCUMENTE)

26 Nov 2022 926

RAJDP devine Drumuri Județene Constanța SA. Consiliul de Administrație a desemnat o nouă conducere în care a fost cooptat și un consilier personal al lui Mihai Lupu

23 Nov 2022 1478

Licitația pentru achiziția de module informatice a fost anulată de Primăria Constanța

22 Nov 2022 655

Trebuia să fie funcțional până la finalul acestui an! Modularul din curtea Spitalului de Boli Infecțioase, reportat ca la loterie (DOCUMENTE)

21 Nov 2022 1317

Consilierii județeni aprobă indicatorii tehnico-economici pentru proiectul de conservare și punere în valoare a ansamblului rupestru de la Murfatlar( DOCUMENTE)

19 Nov 2022 1104

Comunicare zero din partea autorităților. Proiectul „Acces și mobilitate pietonală în zona centrală a municipiului Constanța” prelungit până în 2025?!

18 Nov 2022 1712

Mădălina Cliante, inspector DJC acuzată de luare de mită va fi suspendată din Comisia de Urbanism a municipiului Constanța

17 Nov 2022 923

Consiliul Local Municipal aprobă astăzi documentația tehnico-economică și costurile Policlinicii Municipale care va fi amplasată pe Bulevardul Aurel Vlaicu. Detalii din proiect! (DOCUMENTE)

14 Nov 2022 1099

Constănțenii pot vota proiectele preferate în cadrul programului de bugetare participativă. Iată cele 35 de propuneri intrate în competiție!

08 Nov 2022 1046

Comisia de urbanism a municipiului Constanța. Investițiile Isaran Green, Cambela Prod, Comtrans și parcarea supraetajată de la Casa de Cultură, pe ordinea de zi

04 Nov 2022 1180

Transparentizarea și eficientizarea cheltuirii banului public. Aleșii USR vor monitorizare GPS pentru autoturismele Consiliului Local Constanța

01 Nov 2022 913

Protocol încheiat cu Ministerul Educației. Primăria Constanța are la dispoziție cel puțin doi ani să demareze investițiile la Palatul Copiilor și CCS1 (DOCUMENTE)

29 Oct 2022 2416

Actele la control! Operatorii de pompe funebre din Constanța trebuie să primească avizul Consiliului Local Municipal pentru prestarea serviciilor funerare(DOCUMENTE)

28 Oct 2022 1531