Este oficial! Primarul Chițac a semnat exproprierea a trei terenuri din municipiul Constanța (DOCUMENTE)

  • Vergil Chițac a emis două dispoziții pentru exproprierea unor imobile terenuri din municipiu
  • Prima dispoziție vizează exproprierea imobilelor terenuri situate pe amplasamentul obiectivului de utilitate publică pentru „Amenajare peisagistică și parcaje aferente zonei terenurilor de tenis, Aleea Capidava/Aleea Argeș"
  • Valoarea acestuia este estimată la 66.500 euro fără TVA, sumă care va fi achitată de bugetul local către Pelehra Ghiță
  • Cea de-a doua dispoziție vizează exproprierea imobilelor terenuri proprietate privată situate pe amplasamentul obiectivului de utilitate publică pentru „Realizare stradă/arteră colectoare între strada Topazului și Strada Rubinului"
  • Pentru terenul în suprafață de 328 mp, Marilena Coman va primi 65.600 euro iar pentru teren în suprafață de 296 mp, asociații Publichriss SRL vor încasa 59.200 euro
  • Consiliul local Constanța a aprobat în ședința ordinară din 26 mai a.c., declanșarea procedurilor de expropriere
  
Primarul Vergil Chițac a emis două dispoziții pentru exproprierea unor imobile terenuri.

Prima dispoziție vizează exproprierea imobilelor terenuri proprietate privată situate pe amplasamentul obiectivului de utilitate publică pentru „Amenajare peisagistică și parcaje aferente zonei terenurilor de tenis, Aleea Capidava/Aleea Argeș" iar cea de-a doua dispoziție vizează exproprierea imobilelor terenuri proprietate privată situate pe amplasamentul obiectivului de utilitate publică pentru „Realizare stradă/arteră colectoare între strada Topazului și Strada Rubinului".

Consiliul local Constanța a aprobat în ședința ordinară din 26 mai a.c., declanșarea procedurilor de expropriere ale terenurilor.


 
Afaceristul Ghiță Pelehra, vizat de expropriere
 
Primăria vrea să realizeze o arteră pentru colectarea traficului de pe bulevardul Aurel Vlaicu. Mai exact, paralel cu bulevardul Aurel Vlaicu, începând cu strada Rubinului până în strada Topazului, se propune o stradă/arteră colectoare care să deservească străzilor perpendiculare cu bulevardul dar și amenajarea urbană a zonei.


Paralel cu Bulevardul Aurel Vlaicu, între străzile Rubinului și Topazului, se propune o stradă nouă, colectoare, care să deservească arterelor perpendiculare cu bulevardul. Proiectul include și amenajarea spațiului pietonal, în suprafață aproximativă de 1.965 mp.

Acestea va fi amenajat cu mobilier urban de tip jardiniere, jardiniere cu loc de stat, coșuri de gunoi, scrumiere și elemente de iluminat public. De asemenea, se propun 91 de locuri de parcare adiacente străzii colectoare care să fie utile atât vizitatorilor cât și locuitorilor din zonă, dar și plantarea unui număr de 120 de arbori și 50 de arbuști care să se integreze în amenajarea propusă.Valoarea proiectului este estimat de municipalitate la aproximativ 5 milioane jumătate de lei.

Terenul de 350 mp identificat prin numărul cadastral 228658, situat pe amplasamentul obiectivului de investitii de utilitate publics și de interes local „ Realizare stradă/arteră colectoare între strada Topazului și strada Rubinului din municipiul Constanța" a fost evaluat prin raportul de evaluare al societatii Management Consulting Solutions S.R.L. nr. 216/18.04.2023 la valoarea de 66.500 Euro echivalentul a 328.723 lei fără TVA, sumă care va fi achitată de bugetul local al municipiului Constanța către Pelehra Ghiță, proprietarul acestui teren supus exproprierii.

Afaceristul Ghiță Pelehra, cel care deține localul „Cuptorul cu plăcinte" din Satul de Vacanță este asociat în IP Angro Industry SRL, L.A.R. Bob cu Bob SRL, Naturalit Legumpro SRL, Pelehra SRL, investește alături de fiul său, Iancu în mai multe proiecte imobiliare în municipiul Constanța.
La începutul acestui an, Ghiță Pelehra Ghiță a preluat prin cesiune de acțiuni de la Alexandru Luminița societatea L.A.R. Bob cu Bob SRL, care o dată cu asociatul și schimbat și obiectul de activitate în subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate. 
Terenul deținut de familia Coman de la Publichriss SRL evaluat la aproximativ 60.000 de euro
 
Prin cea de-a doua procedură de expropiere a imobilelor-terenuri, proprietate privată, situate pe amplasamentul obiectivului de investiţii de utilitate publică şi de interes local „Amenajare peisagistică şi parcaje aferente zonei terenurilor de tenis din cartierul Tomis Nord, Aleea Capidava/Aleea Argeş, municipiul Constanţa”, municipalitatea vizează reabilitarea carosabilului existent la nivel de finisaj, borduri și gabarit pe o suprafață de aproximativ 1640,00 mp; amenajarea unei parcări care să deservească locuitorii din cartier, implicit creșterea numărului locurilor de parcare cu 36 ( 11 locuri de parcare în prezent, 47 locuri de parcare în total în zonă)în suprafață aproximativă de 600mp, amenajarea unei grădini publice de aproximativ 1300 mp echipată cu elemente de mobilier urban, locuri de stat, coșuri de gunoi, scrumiere și stâlpi de iluminat; amenajarea unui loc de joacă de aproximativ pe 200 mp (în cadrul grădinii propuse), spații verzi pe aproximativ 1700 mp și sisteme de irigații; plantarea unui număr de 29 de arbori, amenajarea spațiului pietonal cu aproximativ 845 mp prin reabilitarea extinderea trotuarelor pietonale la nivel de finisaj, borduri în armonie cu accesele/circulațiile pietonale și auto ale construcțiilor existente; repoziționarea amenajarea depozitului de zgura existent (aferent terenurilor de tenis) pentru a se încadra în noua amenajare și recondiționarea la nivel de finisaj exterior al postului de transformare din zonă.
Imobilele - teren, au o suprafață de 328 mp - identificat prin numărul cadastral 229625, respectiv 296 mp - identificat prin numărul cadastral 234411 și sunt situate pe amplasamentul obiectivului de investiții de utilitate publică și de interes local "Amenajare peisagistică și parcaje aferente zonei terenurilor de tenis din cartierul Tomis nord, Aleea Capidava/Aleea Argeș, municipiul Constanta", potrivit rapoartelor de evaluare ale societatii Management Consulting Solutions S.R.L. nr. 217/18.04.2023 prin care s-au stabilit sumele acordate cu titlu de despăgubiri pentru imobilele-terenuri supuse exproprierii.

Sumele estimate de către expropriator aferente despăgubirilor pentru imobilul - teren în suprafață de 328 mp este de 65.600 euro echivalentul a 324.273 lei fără TVA iar pentru imobilul - teren în suprafață de 296 mp este de 59.200 euro echivalentul a 292.637 lei fără TVA. Banii vor fi achitați de la bugetul local al municipiului Constanța.

Imobilele vizate de expropriere sunt: teren intravilan situat în municipiul Constanta, Al. Capidava, în suprafață de 328 mp, identificat cu nr. cadastral 229625, proprietatea privată a Marilenei Coman și teren intravilan situat în municipiul Constanța, strada Suceava între BI. U2-X2-V3, în suprafață de 296 mp, identificat cu nr. cadastral 234411, proprietari Coman Marius-Cristian și Coman Nina Lavinia, asociații de la Publichriss SRL .
Suprafata totală supusă expropierii este de 624 mp.
 
Publichriss SRL
 
Firma are sediul social pe bulevardul Ferdinand nr. 28, din municipiul Constanța, fiind înființată în anul 2001. Activitatea principală a companiei este „Activități ale agențiilor de publicitate”. Asociați în firmă sunt Marius Cristian Coman – 95% și Nina Lavinia Coman – 5%. Marius Cristian Coman este administratorul companiei, care are mai multe puncte de lucru: un punct de lucru pe strada Dr. Alexandru Pesamosca nr. 11, unul pe bd. Ferdinand nr. 97, unul pe strada Ilarie Voronca nr. 8 și un punct de lucru pe strada Dionisie cel Mic nr. 63. Firma a încheiat un contract de achiziții publice în valoare totală de 4.202 lei iar în luna martie a.c., Primăria Constanța a eliberat CU 754 pentru ca SRL-ul să construiască un imobil locuințe colective 2S+P+3E+terasă circulabilă, cu sistematizare teren, amenajare incintă, împrejmuire sit și organizare de șantier.
Documentul este valabil 12 luni, iar terenul vizat se află pe a510/7 (lot3 si lot4), lot2/2/2/2/2/2/1, loc. Constanţa.

Reamintim că potrivit CU 353 din data de 7 februarie 2023, societatea dorește anvelopare clădire la parter – lucrări executate fără autorizație de construire conform PVCSC nr. PV50-00099/24.10.2019. Documentul este valabil 12 luni, vizând imobilul de pe strada Ilarie Voronca nr. 8.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Consilierii locali constănțeni votează alte exproprieri pentru investiţii de utilitate publică Sunt vizate terenurile deținute de afaceristul Ghiță Pelehra și investitorii de la Publichriss SRL (DOCUMENTE)

Lucrările pe artera colectoare între străzile Topazului și Rubinului din Constanța, supervizate de Frangomy Solutions SRL (DOCUMENT)
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Documentații urbanistice cu impact, pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local Constanța Printre investitori, Florina Moscu, familia Nicolae și Prefabricate Dobrogea SRL (DOCUMENTE)

28 Nov 2023 692

Consiliul Local Constanța aprobă reactualizarea viziunii de dezvoltare urbană Printre proiecte se află trenul metropolitan, un parc industrial dar și reabilitarea bulevardului Tomis. Toate ar trebui să fie gata până în 2030!(DOCUMENTE)

28 Nov 2023 1356

Primăria Constanța vinde șase terenuri. Două dintre ele au deja cumpărători (DOCUMENTE)

27 Nov 2023 1539

Consiliul Local Constanța votează majorarea cu până la 500% a impozitului pentru clădiri neîngrijite Supraimpozitare și pentru imobile deținute de afaceriștii Papari, Done, Băluță sau spaniolii de la Ircosol Delta (DOCUMENTE)

24 Nov 2023 6709

Dreptul de superficie, garanție pentru proprietarul construcțiilor să devină și proprietarul terenului Pregătește Primăria Constanța noi vânzări de terenuri? (DOCUMENTE)

22 Nov 2023 1825

Hotărâri de expropriere pentru două terenuri din cartierul Tomis Nord din Constanța. Cât va achita municipalitatea proprietarilor? (DOCUMENTE)

21 Nov 2023 1459

Se întrunește Comisia tehnică de amenajare a teritoriului și urbanism a municipiului Constanța. Ce proiecte imobiliare se află pe ordinea de zi?

20 Nov 2023 795

Cu sula-n coaste, Primăria Constanța a publicat calculul taxei de salubrizare de 17 lei/lună Primarul nu mai vrea să acorde subvenție. USR nu susține această mărire și va depune amendament! (DOCUMENT)

19 Nov 2023 2858

Primăria Constanța vrea să acorde reducere de 60% la impozitul pe imobile utilizate pentru prestarea de servicii turistice minim 6 luni pe an

11 Nov 2023 767

Cine sunt reprezentanții primarului Chițac din conducerea grădiniţelor, şcolilor şi a liceelor din Constanţa? (DOCUMENT)

10 Nov 2023 2121

Calendarul concursului de proiecte A fost stabilită componența Comisiei care va evalua proiectele de management de la Muzeul de Artă Populară Constanța (DOCUMENT)

09 Nov 2023 807

Chestionar Constănțenii pot participa la reactualizarea Planului de acțiune privind energia durabilă a municipiului (DOCUMENT)

07 Nov 2023 599

Ce proiecte urbanistice intră la vot în Comisia tehnică de amenajare a teritoriului și urbanism a municipiului Constanța

06 Nov 2023 1216

Fac economie la proiecte, dar și-au mărit salariile! Primăria Constanța a anulat licitația pentru reabilitarea parcurilor de la Casa de Cultură și Oleg Danovski (DOCUMENT)

03 Nov 2023 859

„Răzbel” în CJC? Presedintele Mihai Lupu l-a schimbat pe vicele Stelian Gima din AGA Asociației de Dezvoltare Durabilă a județului Constanța. De ce a luat această decizie? (DOCUMENTE)

03 Nov 2023 1584