Oameni de afaceri de top, supraimpozitaţi de Primăria Constanţa pentru clădiri şi terenuri neîngrijite deţinute în portofoliu (document)

Comisia nr. 5 - pentru administraţie publică, juridică, apărarea ordinii publice, respectarea drepturilor şi libertăţilor cetăţeanului a Consiliului Local Municipal s-a reunit ieri în şedinţă.
 
Consilierii municipali au avizat favorabil mai multe proiecte de HCL care vizează majorarea impozitului pe clădiri şi terenuri neîngrijite care aparţin atât persoanelor fizice, cât şi unor societăţi comerciale. Iată proiectele care vor intra pe ordinea de zi a şedinţei CLM din această lună! (în secţiunea „Documente” puteţi consulta ordinea de zi a comisiei de specialitate a CLM).

Proiect de hotărâre privind majorarea cu 500% a impozitului pe clădiri, pentru clădirea situată în municipiul Constanta, str. Mihail Kogălniceanu nr. 5, proprietate a lui Bari Selma, ca urmare a constatării stării tehnice de clădire neîngrijită.
 
Un alt proiect de hotărâre privind majorarea cu 400% a impozitului pe clădiri readuce în centrul atenţiei clădirea situată în municipiul Constanta, str. Arhiepiscopiei nr. 11, proprietate a SC Coral SRL, ca urmare a constatării stării tehnice de clădire neîngrijită.
 
Coral SRL, în datele Registrului Comerţului 
 
Societatea care a câştigat lucrările proiectului „Capidava rest de executat” s-a înfiinţat în anul 1991 şi are sediul social în municipiul Tulcea. Capitalul social subscris al societăţii este de 3.895.200 de lei, integral vărsat. Asociat unic al societăţii este Constantin - Cornel Georgescu, iar administrator este Alexandru-Florin Bratu. Obiectul de activitate al societăţii: lucrări de construcţie a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale.
 
Societatea mai deţine un sediu secundar şi în Bucureşti şi cinci puncte de lucru în Tulcea.
Potrivit Registrului Comerţului, în 2017, firma a raportat active imobilizate în valoare de
126.787.336 de lei, 187 de angajaţi, un profit de 94.939 de lei şi o cifră de afaceri netă de 24.739.332 de lei. Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, numele lui Cornel Georgescu mai apare în trei firme: Solar Aluminium SRL, Transif SA şi SC Pescăruşul SRL.
 

Coral SRL, lucrări şi asocieri în Constanţa 
 
Firma în care tulceanul Georgescu este unic asociat a avut în palmares lucrări importante la Ministerul Culturii şi Cultelor, la Primăria şi la Consiliul Judeţean Tulcea, dar şi la Primăria Constanţa, la Tribunalul Constanţa şi la Centrul Comercial Tomis. 


În urmă cu câţiva ani, omul de afaceri a început să ridice blocuri în Tulcea şi în Constanţa. Nu este de trecut cu vederea nici faptul că firma a reuşit să achiziţioneze un imobil pe strada Arhiepiscopiei nr. 11 de la Regia Autonomă Exploatarea Domeniului Public şi Privat (RAEDPP) Constanţa. RAEDPP a încheiat, în data de 15 ianuarie 2003, pe baza şi a HCLM nr. 280 din 24 iulie 2002, un contract de asociere cu SC Coral SRL din Tulcea. Obiectul contractului respectiv viza asocierea părţilor în vederea consolidării şi modernizării imobilului din strada Arhiepiscopiei 11, durata sa fiind de 20 de ani. 

Anul trecut, Cornel Georgescu ocupa locul 139 în topul milionarilor români, cu o avere estimată la 39-40 de milioane de euro, cu o scădere reprezentativă faţă de anul 2016, atunci când averea sa era estimată la 44-45 milioane de euro. Cu afaceri în construcţii şi turism, Cornel Georgescu este proprietarul grupului de construcţii Coral din Tulcea, societate care a construit, printre altele, şi sediul Tomis Mall din Constanţa.

Cunoscutul om de afaceri tulcean a fost reţinut şi pus sub control judiciar de procurorii DNA în anul 2015, fiind acuzat de dare de mită în dosarul în care primarul municipiului Tulcea, Constantin Hogea, a fost acuzat că a primit mită un apartament de la Cornel Georgescu.
 
Un alt proiect de hotărâre privind majorarea cu 300% a impozitului pe clădiri vizează clădirea situată în municipiul Constanţa, str. Arhiepiscopiei nr. 20, proprietate a SC Tănase Cadastru SRL, ca urmare a constatării stării tehnice de clădire neîngrijită.
 
Tănase-Cadastru SRL, în datele Registrului Comerţului 
 
Înfiinţată în anul 2009, firma are sediul social în municipiul Constanţa. Capitalul social subscris, de 200 de lei, integral vărsat, este compus din 20 de părţi sociale. Valoarea unei părţi sociale este de 10 lei. Gheorghe Tănase este asociat unic. Tot el este şi administratorul societăţii, care desfăşoară activităţi de inginerie şi consultanţă tehnică legate de acestea. SRL-ul are un punct de lucru în municipiul Constanţa, strada Constantin Bobescu nr. 110.
 
În anul fiscal 2014, firma cu doi salariaţi a declarat o cifră de afaceri de 416.982 de lei şi un profit de 129.927 de lei. De asemenea, în anul 2015, Tănase-Cadastru SRL a avut patru salariaţi, o cifră de afaceri de 974.825 de lei şi un profit de 668.054 de lei. Situaţia financiară pe anul 2016 arată astfel: patru salariaţi, o cifră de afaceri de 458.026 de lei şi un profit de 175.949 de lei.
 
Povestea firmei Tănase-Cadastru SRL
 
Societatea Tănase-Cadastru SRL a fost înfiinţată în luna octombrie 2009, fondator şi asociat unic fiind Mihaela-Elvira Gherasim-Tănase. Ulterior, potrivit Monitorului Oficial nr. 3565/17.08.2010, Mihaela-Elvira Gherasim-Tănase s-a retras, pe data de 2 august 2010, din firma Tănase-Cadastru SRL, cedându-şi părţile sociale către asociatul cooptat Lucian Cezar Tănase. Tot atunci, ea s-a retras şi din funcţia de administrator, numindu-l în locul său pe acelaşi Lucian Cezar Tănase.
 
În anul 2011, pe data de 4 decembrie, Lucian Cezar Tănase s-a retras din funcţia de administrator, numindu-l în locul său pe Gheorghe Tănase. În Adunarea Generală din 20.02.2012, Gheorghe Tănase a fost cooptat în societatea Tănase-Cadastru SRL, revenindu-i 50% din capitalul social. Cei doi asociaţi, Gheorghe Tănase şi Lucian Cezar Tănase, au decis, pe data de 30.10.2012, schimbarea sediului social al firmei. Modificările în acţionariatul societăţii au continuat şi pe data de 7.05.2015, când Lucian Cezar Tănase s-a retras din Tănase-Cadastru SRL. În prezent, societatea îl are ca asociat unic şi administrator pe Gheorghe Tănase.
 
Un alt proiect de hotărâre vizează majorarea cu 400% a impozitului pe clădiri, pentru clădirea situată în municipiul Constanţa, str. Marcus Aurelius nr. 10, proprietate a lui Coman George Florin, ca urmare a constatării stării tehnice de clădire neîngrijită; proiect de hotărâre privind majorarea cu 500% a impozitului pe clădiri pentru clădirea situată în municipiul Constanta, str. Arhiepiscopiei nr. 22, proprietari Odobescu Mihaela, Popa Ileana, Lescovar Eugen Şerban şi Holban Dinu Ştefan, ca urmare a constatării stării tehnice de clădire neîngrijită; proiect de hotărâre privind majorarea cu 300% a impozitului pe clădiri pentru clădirea situată în municipiul Constanţa, str. Sulmona nr. 30, proprietari Munteanu Marius, Munteanu Denise Roxana şi SC Model Constanţa SA, ca urmare a constatării stării tehnice de clădire neîngrijită.
 
Despre Model Constanţa SA  

Cu sediul social în municipiul Constanţa, firma Model Constanţa SA a luat fiinţă în anul 1991. Capitalul social subscris, de 176.775,3 lei, integral vărsat, este compus din 1.359.810 acţiuni. Acţionari persoane juridice sunt SC Tonis Trade SRL, cu 23,05579% din capitalul social, şi Doris Trading SRL, cu 14,6519% din capitalul social. Acţionari persoane fizice sunt Iulia Oana Florea, cu 29,59046% din capitalul social, Alţi Acţionari, cu 26,79426% din capitalul social, şi Persoane Juridice, cu 5,90759% din capitalul social.
 
La rândul său, Tonis Trade SRL are sediul în municipiul Constanţa. Firma, înfiinţată în anul 1994, are un capital social subscris de 350.000 de lei, integral vărsat, compus din 35.000 de părţi sociale. Firma Tonis Trade SRL este controlată de Sorin Ştefănescu, cu 40% din capitalul social, Iulia Oana Florea, cu 30% din capitalul social, şi Dragoş Florin Ştefănescu, cu 30% din capitalul social. De administrarea societăţii, care desfăşoară activităţi de comerţ cu amănuntul al articolelor şi aparatelor electrocasnice în magazine specializate, se ocupă Eugen Petică şi Sorin Ştefănescu.
 
Comisia pentru administraţie publică, juridică, apărarea ordinii publice şi respectarea drepturilor cetăţeanului are următoarea componenţă:
Adriana Arghirescu - PNL - preşedinte
Dede Perodin - PSD - secretar
Costin Avătafului - PNL - membru
Secil Cataragiu - PMP - membru
Cristian Mihăilescu - PSD -membru
Andrei Popescu - consilier independent.
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Comisia de Sănătate din Senat a inclus terapia durerii în categoria drepturilor pacienţilor

23 Apr 2024 354

Comisia tehnică de amenajare a teritoriului și urbanism se reunește în această săptămână. Pe ordinea de zi figurează mai multe proiecte imobiliare controversate!

15 Apr 2024 777

Consultare publică Regulamentul de organizare și funcționare al comisiei de repartizare a locuințelor din fondul locativ de stat din municipiul Constanța destinate închirierii (DOCUMENT)

12 Apr 2024 575

Comisia pentru buget-finanţe a Camerei Deputaţilor va lucra online până la finalul actualei sesiuni parlamentare

11 Apr 2024 400

Consiliul Județean Constanța are o nouă Comisie de Disciplină. Cine face parte din structură? (DOCUMENT)

10 Apr 2024 1608

Noul regulament de vânzare a fost aprobat la începutul anului Chițac a desemnat Comisia de vânzare a locuințelor construite prin ANL. Există 30 de solicitări și 14 dosare avizate (DOCUMENT)

04 Apr 2024 756

Trei, Doamne, și toate trei PUZ-ul final pentru parcarea de la Casa de Cultură, pe masa Comisiei de Urbanism a municipiului Constanța!

02 Apr 2024 1131

Ministerul Muncii. Executivul a simplificat procedura de efectuare a stagiului pentru absolvenții de învățămțânt superior

21 Mar 2024 520

Comisia tehnică de amenajare a teritoriului și urbanism se reunește în această săptămână. Pe ordinea de zi figurează și proiectul imobiliar de la fosta bază RATC!

19 Mar 2024 766

Se înfiinţează Comisia pentru soluţionarea contestaţiilor în domeniul patrimoniului cultural imobil

12 Mar 2024 480

Comisia tehnică de urbanism și amenajarea teritoriului se reunește pe 7 martie! Ce proiecte se află pe ordinea de zi

05 Mar 2024 529

Consilierii locali constănțeni vor aporoba Regulamentul de organizare și funcționare al comisiei care se ocupă de repartizarea locuințelor din fondul locativ de stat destinate închirierii (DOCUMENT)

26 Feb 2024 589

Directorul Muzeului Național al Unirii Alba Iulia conduce Comisia de evaluare anuală a lui Aurel Mototolea, managerul MINAC (DOCUMENT)

25 Feb 2024 878

Se întrunește Comisia tehnică de amenajare a teritoriului și urbanism a municipiului Constanța Blocuri de până la 10 etaje în Tomis Nord. Detalii despre proiectele imobiliare de pe ordinea de zi (DOCUMENT)

19 Feb 2024 2834

Certificatul ,,RAR Auto Pass” urmează să fie emis de către Registrul Auto Român, începând cu 1 decembrie

13 Feb 2024 658