Protocol încheiat cu Ministerul Educației. Primăria Constanța are la dispoziție cel puțin doi ani să demareze investițiile la Palatul Copiilor și CCS1 (DOCUMENTE)

  • Cooperarea părților vizează reabilitarea, modernizarea și dezvoltarea bazei materiale a Palatul Copiilor Constanța și Clubului Sportiv Scolar Nr. 1 Constanța
  • Prin acest protocol, Primăria Constanța va putea investi în baza materială a Palatului Copiilor și, astfel, cei mici să aibă parte de multe activități culturale, sportive, științifice și educative
  • În ședința de Consiliu Local Municipal din 31 octombrie a.c., aleșii locali sunt chemați să aprobe protocolul pe o durată de 2 ani
  • Prin protocol, municipiul Constanța se obligă să mențină și să întrețină locațiile puse la dispoziție de către Ministerul Educației prin Inspectoratul Școlar Județean Constanța, să asigure reabilitarea, modernizarea, întreținerea și igienizarea spațiilor și paza locațiilor pe perioada de desfășurare a activităților
  • Părțile semnatare vor sprijini vor colabora pentru efectuarea demersurilor necesare în vederea atragerii de fonduri nerambursabile destinate reabilitării, dezvoltării și extinderii baze materiale a Palatului Copiilor Constanța și Clubului Sportiv Școlar Nr.1 Constanța
 
 
 
Pe 18 octombrie a.c. s-a încheiat protocolul între Primăria Constanța și Ministerul Educației și Cercetării prin Inspectoratul Școlar Județean Constanța.
 
Cooperarea părților vizează reabilitarea, modernizarea și dezvoltarea bazei materiale a Palatul Copiilor Constanța și Clubului Sportiv Școlar Nr. 1 Constanța.
 
Cu alte cuvinte, prin acest protocol, Primaria Constanța va putea investi în baza materială a Palatului Copiilor și Clubului Sportiv Școlar Nr. 1, pentru diversificarea activităților culturale, sportive, științifice și educative.


În ședința de Consiliu Local Municipal din 31 octombrie a.c., aleșii locali sunt chemați să aprobe protocolul între Primăria Constanța, Ispectoratul Școlar Județean Constanța, Palatul Copiilor și Clubul Sportiv Școlar nr.1.
 
Protocolul se încheie pentru o perioadă de 2 ani, începând cu data semnării și înregistrării acestuia la sediul Primăriei municipiului Constanța.
 
Durata acestuia se poate prelungi cu acordul părților prin încheierea unui act adițional semnat de ambele părți.
 

Ce obligații are municipiul Constanța?
 
Potrivit acestui protocolul, municipiul Constanța se obligă să colaboreze cu partenerul în vederea desfășurării unor activităși și evenimente educative, cultural-artistice, sportive, tehnico-stiintifice, în condiții optime și de siguranță.

 
Totodată, Primăria se obligă să mențină și să întrețină locațiile puse la dispoziție de către Ministerul Educației prin Inspectoratul Școlar Județean Constanța, să asigure reabilitarea, modernizarea, întreținerea și igienizarea spațiilor și paza locațiilor pe toată perioada de desfășurare a activitătilor/evenimentelor.
 
Ducerea la îndeplinire a prezentului protocol revine Direcției de Cultură, Educație, Sport, Turism din cadrul aparatului de specialitate a primarului municipiului Constanța.
 
Ce obligații are Inspectoratul Școlar Constanța?
 
 
Potrivit protocolului, ISJ va pune la dispoziție în mod gratuit spațiul și terenurile de sport aflate în aer liber din cadrul Palatului Copiilor Constanța și Clubul Sportiv nr. 1, în vederea îndeplinirii obiectului prezentului protocol, condiționat de orarul activităților specific.
 
ISJ oferă acces Palatul Copiilor Constanța și Clubul Sportiv Școlar nr. 1 personalului desemnat de către primarul municipiului Constanța pentru activitățile menționate în prezentul protocol.
 
 
Finanțarea protocolului
 
Părțile semnatare vor sprijini, în limita atribuțiilor stabilite prin lege și a alocatiilor bugetare, activitățile cuprinse în protocol și vor colabora pentru efectuarea demersurilor necesare în vederea atragerii de fonduri nerambursabile destinate reabilitării, dezvoltării și extinderii baze materiale a Palatului Copiilor Constanța și Clubului Sportiv Școlar Nr.1 Constanța.
 
Există și posibilitatea rezilierii protocolului, pentru
neîndepllnirea sau îndeplinirea necorespunzătoare a obligațiilor din parteneriat.
 
Încetarea Protocolului poate interveni: a) la îndeplinirea termenului pentru care a fost încheiat; b) prin acordul părților; c) în caz de forță majoră, dacă este invocată; d) înainte de termenul prevăzut atunci când una dintre părți comunica, în scris, în termen de 15 zile, celeilalte părți intenția de a renunța la parteneriat.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și
S-a încheiat protocolul între Primăria Constanța și Ministerul Educației și Cercetării. Este vizat Palatulul Copiilor
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Bani în bugetul pe 2023 pentru primul bazin didactic de înot din Constanţa. Amplasamentele vizate și cîteva date tehnice

04 Feb 2023 1088

S-a încheiat prima etapă de inventariere a clădirilor-monument din Peninsulă. Care este stadiul implementării programului REACTIS?

03 Feb 2023 681

Județul Constanța va avea un Registru Electronic al Monumentelor (DOCUMENT)

03 Feb 2023 632

Drama bătrânilor singuri din Constanța Monica Poptile, directorul Asistenței Sociale din Primărie, afirmă senină că „sunt prea mulți, nu avem cum să îi supraveghem pe toți”!

03 Feb 2023 1401

„E foame de bani, băieți. Lumea tre' să știe ce fel de băieți sunteți!” Administrația Chițac vrea să transforme și stațiile de autobuz în panouri publicitare (DOCUMENTE)

31 Jan 2023 4020

Parc arheologic la Poarta Mare a Cetății Tomis. USR Constanța propune alocarea sumei de 100.000 lei pentru elaborarea documentației tehnico-economice

30 Jan 2023 928

În al treilea an de mandat, primarul Chițac descoperă criteriile de calitate ale civilizației! Investiții în cartierul betonat Palazu Mare (DOCUMENT)

30 Jan 2023 1293

Câți bani primesc localitățile din județul Constanța pentru susținerea investițiilor, cofinanțărilor și pentru cheltuieli de funcționare (DOCUMENT)

30 Jan 2023 884

Atenție, constănțeni. Care sunt cele două taxe locale care trebuie achitate integral până la 31 martie 2023?

28 Jan 2023 16587

Vot în Consiliu Local Constanța pentru aprobarea documentației și costurilor investiției. Care sunt tronsoanele de rețele termice primare și secundare propuse spre reabilitare în etapa V? (DOCUMENTE)

28 Jan 2023 969

Ministerul Turismului cere modificarea statutului Organizației de Management al Destinației Constanța - Mamaia. Câți bani sunt în conturile Asociației din taxa de promovare?(DOCUMENTE)

27 Jan 2023 1077

Birocrația ne omoară! Cardurile de energie, muncă în plus pentru administratori și președinții de Asociații de Proprietari. Care sunt beneficiarii care trebuie să-și depună singuri documentele? (DOCUMENTE)

26 Jan 2023 1820

Se reia licitația pentru contractul de tăiere și toaletare arbori în Constanța. Din dispoziția primarului Chițac se reevaluează oferta celor de la Peisagistica Shri Garden SRL

25 Jan 2023 771

Lista obiectivelor bugetate în Programul de investiții al municipiului Constanța pe anul 2023 (DOCUMENTE)

23 Jan 2023 1677

Au demarat licitația. Pe unde va trece promenada pietonală cu piste de biciclete pe care vrea s-o construiască administrația Chițac? (DOCUMENTE)

21 Jan 2023 1452