ZIUA LIVE. Agenții economici din Satul de Vacanță - „Se dorește falimentarea noastră? Se dorește transformarea în zonă rezidențială? Probabil că da!”(VIDEO)
Operatorii economici din Satul de Vacanță sunt nemulțumiți cu privire la noile reglementări impuse de Primăria Constanța.
Situația este una la limită după ce aceștia au fost notificați de Primăria municipiului Constanța că nu vor primi autorizații de funcționare pentru sezonul estival.
Afaceriștii sunt disperați că vor fi nevoiți să-și închidă unitățile de alimentație și cazare .

Operatorii consideră  abuziv refuzul primăriei și dacă situația nu le va fi soluționată favorabil, se vor adresa Parchetului.
 
La ZIUA LIVE au vorbit despre situația activelor din Satul de Vacanță, Mircea Ștefan, președintele Asociației operatorilor economici Sat Vacanță și Florian Williams, secretarul Asociației.„Aș vrea să încep cu un comunicat emis de Primărie. Se spune că toți agenșii economici au primit autorizație legală. Fals! Au primit doar doi! Care nu au terase.  

 

Primăria a propus agenților economici un contract de superficie. Noi funcționăm pe baza unui decret de dare în folosință fără plată. Mai spune Primăria că în urma contractului de superficie suntem acționați în instanța.  Tarifele sunt calculate pe domeniul public. Noi suntem pe domeniul privat. Pentru că nu s-a semnat contractul de superficie, suportăm tariful impus. Noi nu suntem pe domeniul public. Nu putem plăti tariful solicitat de primarul Constanței.
 
El spune că ne aflăm în zona 0 a municipiului.

 
 
Nu avem atât de multe venituri, ca să achităm taxele pe care le dorește primarul. Suntem aproximativ 27 de agenți în Satul de Vacanță. Plătim o taxă în care domnul primar ne spune că folosim terenul fătă să plătim nimic. Noi plătim o taxă de teren. În fiecare an plătim 800.000 de lei pe an. Ce a făcut primarul din acești bani. Satul de Vacanță arată destul de ponosit” , a spus la ZIUA LIVE Mircea Ștefan, președintele Asociației agenților economici Sat Vacanță.
 
Florian Williams, secretarul Asociației a vorbit la rândul său despre ce oferă Satul de Vacanță în 2022. 
 
„Aceleași lucru ca și în trecut, dar mai modern și mai ieftine decât în Mamaia.
 
E adevărat că specificul s-a pierdut pentru că nu mai sunt aceiași oameni. Clientela s-a schimbat. Era frumos pe timpuri, era unicat atunci. Ar putea fi mai bine, însă nu se face promovare în Satul de Vacanță”, a spus Williams. 

„Plătim o taxă de promovare, dar nu se face. Nici măcar un indicator nu avem, ca să știe turistul că a intrat în satul de Vacanță. Am rugat Primăria să ne ajute, dar nu s-a întâmplat nimic”, a adăugat și Mircea Ștefan.

Se dorește falimentarea Satului de Vacanță?

Agenții economici sunt convinși că ceea ce se întâmplă nu este o coincidență și consideră că Primăria le-a pus gând rău.
 
„Toate autorizațiile de construire pe care le avem au fost eliberate de PMC, în urma verificării unor documente. Dacă documentele nu erau legale, nu ne eliberau aceste documente. Nu s-a făcut nimic pentru zona 0, (unde se află Satul de Vacanță) de către Primarie. Se dorește falimentarea Satului de Vacanță? Se dorește transformarea în zonă rezidențială? Probabil că da!”, a mai spus președintele Asociației agenților economici Sat Vacanță. 

Agenții economici din Satul de Vacanță sunt nemulțumiți cu privire la faptul că Primăria Constanța nu le eliberează autorizații de funcționare.

Motivul este că nu au un contract de superficie cu titlu oneros pe terenurile aferente tuturor acestor restaurante, pensiuni, terase și alte active.

Aceștia susțin că au demarat procedura de obținere a autorizațiilor încă de la începutul acestui an și în loc de documente au primit un răspuns tipic românesc: nu se poate!

Să așteptăm să decidă instanța! 

„Avem proces cu Primăria Constanța din punct de vedere al superficiei. Să așteptăm să decidă instanța” , a mai adăugat Mircea Ștefan.
 
„Dacă nu se reușește să se ajungă la un numitor comun cu Primăria, să se lase lucrurile așa cum sunt, cei mai mulți dintre colegii noștri vor face plângere penală la adresa primarului”, a spus Florian Williams, secretarul Asociației.

Florian Williams, secretarul Asociației a vorbit la ZIUA LIVE despre faptul că sumele care sunt de plătit sunt foarte mari. 

„Ne întâlnim cu un director din Primăria Constanța săptămâna aceasta. Multă lume aruncă vorbele mai departe...că în 2-3 ani de zile dacă vom fi puși să plătim sumele astea, vom plăti 2-3 ani...dar mai departe...ce facem? Vorbim despre niște sume foarte mari de bani”, a mai spus Williams.  
 
 
Care este atmosfera din Satul de Vacanță?
 
„Atmosfera este sumbră. Toată lumea e disperată. Se apropie vara și toată lumea vrea să câștige” ,  a spus Mircea Ștefan.
 
Operatorii au menționat că în ianuarie 2022 au mers toți operatorii economici din Satul de Vacanță să depună autorizația de funcționare pentru anul în curs.

Florian Williams, secretarul Asociației spune că tarifele de cazare în Satul de Vacanță sunt foarte mici. 

„Nu putem să plătim 50.000 de euro pe an. Nu se câștigă atâția bani. Angajații trebuiesc plătiți, la fel și utilitățile. Practicăm un tarif ca o pensiune de două margarete. Deși avem unități de cazare cu televizor, cu baie proprie.

Avocații care se ocupă de situația noastră spun că vor veni și că ne vor amenda. O să primiti amenzi, dar le vom contesta, ne spun avocații noștri”, a spus Florian Williams la ZIUA LIVE. 
 
Cel puțin 400-500 sunt angajați în fiecare vară în Satul de Vacanță

În Satul de Vacanță sunt câteva sute de angajați. Cel puțin 400-500 sunt angajați în fiecare vară în Satul de Vacanță. „E foarte greu cu personalul. Nu știu cum o vor duce”, au mai spus reprezentanții Asociației agenților economici din Satul Vacanță.
 
Terasele sunt singur lucru alive în Satul de Vacanță

„Terasele sunt singur lucru alive în Satul de Vacanță. Oamenii când trec pe acolo, cântă, le place. Dacă ne vor obliga să renunțăm la terase, turiștii care vor mai trece pe acolo, dacă vor mai trece se vor întreba nedumeriți ce s-a întâmplat acolo. Vor trece o dată...și atât. Mai sunt doar 2-3 căsuțe care mai au formații de muzică. Fiecare caută să aducă ceva bun în viața turistului”, a completat secretarul Asociației.

Sperăm ca totuși, Primăria să ne dea totuși anul ăsta autorizațiile de funcționare

„Dacă se pierde în instanță și Satul de Vacanță va trebuie să plătească superficia, Satul de Vacanță nu va mai exista. Noi zicem că avem dreptate.
 
Sperăm ca totuși, Primăria să ne dea totuși anul ăsta autorizațiile de funcționare.
Cerem primarului, nu neapărat să vină personal, ci să trimită pe cineva să aibe o discuție cu Asociația Operatorilor din Satul de Vacanță. Sau să ne primească într-o audiență. Să găsim o soluție!”, au conchis  reprezentanții Asociației agenților economici din Satul Vacanță.


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise
 
Citește și:

ZIUA LIVE. Satul de Vacanță din Constanța stă pe un butoi de pulbere!

ZIUA LIVE Cum arată Satul de Vacanță în 2022

 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE VIDEO+TEXT. 104 ani de la Marea Unire Ceremonii, paradă militară și spectacol de artificii pentru celebrarea Zilei Naționale la Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

01 Dec 2022 1573

LIVE VIDEO-TEXT Eveniment în onoarea zilei de 1 decembrie la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța (GALERIE FOTO +VIDEO)

28 Nov 2022 611

LIVE TEXT Ziua de 23 noiembrie 1878, rememorată printr-un eveniment cultural și istoric în Centrul Vechi al Constanței (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Nov 2022 847

LIVE VIDEO+TEXT „Dobrogea143 - De la grecii din Milet la generația Millennials“, un volum reper despre patrimoniul arheologic dobrogean lansat la Academia Română (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Nov 2022 1460

ZIUA LIVE. Constanța mustește de istorie. Nu e păcat să nu punem în valoare acest potențial? (VIDEO)

19 Nov 2022 1055

ZIUA LIVE Reprezentanții USR Constanța, despre obiectivele culturale pentru care s-au obținut autorizații de construire în vederea reabilitării (VIDEO)

18 Nov 2022 758

LIVE TEXT Călătoria continuă. Flacăra "Spiritul dobrogean" ajunge azi la Colegiul Pedagogic (GALERIE FOTO+VIDEO)

18 Nov 2022 729

ZIUA LIVE. Patrimoniul cultural dobrogean între responsabilitate și ignoranță!

17 Nov 2022 998

LIVE TEXT Cu ocazia Zilei Dobrogei, Flacăra "Spiritul dobrogean" ajunge la Colegiul Național Mihai Eminescu Constanța " (GALERIE FOTO+VIDEO)

17 Nov 2022 917

ZIUA LIVE. Prof. Sorin Mihai, șeful ISJ Constanța - „A fost un mandat pe care mi l-am asumat de la început pe comunicare și pe transparență“

17 Nov 2022 843

ZIUA LIVE Sorin Mihai, precizări importante pentru elevii constănțeni (VIDEO)

16 Nov 2022 667

LIVE TEXT Cu ocazia Zilei Dobrogei, Flacăra "Spiritul dobrogean" se va aprinde la Prefectură. Va ajunge și la Liceul Teoretic "Traian" (FOTO+VIDEO)

16 Nov 2022 1334

ZIUA LIVE. Învățământul din Constanța, sub umbrela unor proiecte naționale, unele pilot

15 Nov 2022 790

LIVE VIDEO+TEXT Elevii de la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” din Constanța sărbătoresc ZIUA Dobrogei (GALERIE FOTO+VIDEO)

15 Nov 2022 700

LIVE VIDEO-TEXT Dublu eveniment de Ziua Dobrogei la Muzeul de Artă din Constanța (GALERIE FOTO)

14 Nov 2022 1176