Economic

S-a emis autorizația pentru proiectul de producție a extracției de gaze naturale offshore Midia-Zona Vadu judeţul Constanţa

Ieri, Virgil Popescu, ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri a emis  autorizația pentru executarea lucrărilor de foraje geotehnice offshore pe segmentul submarin al viitoarei conducte de alimentare din amonte Ana – STG, în apropierea țărmului, în zona Vadu, județul Constanța.

Potrivit comunicatului, postat pe pagina oficială de internet a instituţiei, autorizația emisă la solicitarea Black Sea Oil&Gas permite activități de investigații geotehnice în interiorul culoarului pe care va fi amplasată conducta submarină ce va transporta gazele extrase din perimetrul offshore Midia către țărm. Zona proiectului MGD cuprinde zăcămintele de gaze Ana și Doina situate la aproxiamativ 120 km de țărmul României, în zona cu apă de mică adâncime – cca. 70 de metri a perimetrului XV Midia.

 „Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri susține demararea proiectelor de exploatare din perimetrele offshore. Am făcut astăzi un pas esențial în dezvoltarea proiectului de extracție de gaze din zăcămintele Ana și Doina, prin semnarea autorizației care permite investigațiile geotehnice. Această autorizație este vitală în dezoltarea proiectului offshore, întrucât studiul geotehnic va determina adâncimea de amplasare a conductei, pentru a se asigura conformitatea cu cerințele tehnice și cele prevăzute în Legea Offshore. În absența acestui studiu nu se poate proiecta și nici nu se poate construi conducta submarină”, a declarat Virgil Popescu, Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri.

Sursa foto: Arhivă ZIUA de Constanta
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ministerul Energiei a făcut anunțul. Când va începe producția de gaze naturale în Marea Neagră

04 Feb 2020 950

Black Sea Oil & Gas anunţă demararea Proiectului de Dezvoltare a Gazelor Naturale Midia din Marea Neagră

08 Feb 2019 1367

Accept pentru Black Sea Oil&Gas de la ACROPO pentru Proiectul Dezvoltare Gaze Naturale Midia din Marea Neagră (document)

15 Jan 2019 2621

Dezbatere publică pentru proiectul de dezvoltare a gazelor naturale Midia realizat de Black Sea Oil & Gas SRL

12 Dec 2018 966

capital.ro Mark Beacom - "Avem cumpărător pentru gazele din Marea Neagră, dar ne pierdem răbdarea cu Legea Offshore"

15 May 2018 1104

Sterling Resources îşi vinde activele din Marea Neagră

26 Mar 2015 1110

The Rompetrol Group, 15 million tonnes of crude traded through the Midia Port

02 Dec 2013 1165

Regata Regele Mihai I continuă azi cu o regată inshore şi una offshore

08 Oct 2011 964

Sterling Resources invoca forta majora cu privire la perimetrele concesionate in Marea Neagra

28 Apr 2011 1090

Sterling nu-şi mai vinde din perimetrele petroliere de la Marea Neagră

01 Nov 2010 961