Editorial

Editorial Modelul Academia Hagi şi FC Viitorul. Cum poate fotbalul românesc să se înzdrăvenească şi să iasă iar în lume

Echipele naţionale de fotbal ale României sunt alimentate cu tot mai mulţi fotbalişti de la Academia Hagi, FC Viitorul ori de la alte echipe, dar formaţi la structurile fotbalistice ale lui Gică Hagi. Realitatea certifică pe zi ce trece că modelul şi proiectul lansate de „Rege“ la Ovidiu sunt ceea ce îi trebuie fotbalului românesc pentru a se înzdrăveni şi a obţine din nou performanţele după care tânjim cu toţii de atâţia ani.
 
Ultimele meciuri ale formaţiilor tricolore cu cea mai mare expunere, cea de seniori şi cea de tineret (formată din fotbalişti cu vârsta de până în 21 de ani), au avut pe teren o sumedenie de jucători din categoria de care am pomenit mai sus, purtând pecetea Academiei Hagi ori a FC Viitorul. În partida de tineret România - Bosnia-Herţegovina, jucată la Ovidiu şi câştigată de tricolori cu 2-0 (victorie mare în preliminariile pentru Euro 2019), FC Viitorul a fost reprezentat de patru jucători: Ianis Hagi, Radu Boboc (titulari), Alexandru Măţan şi Andrei Ciobanu (au jucat pe parcursul reprizei secunde). A fost meciul lui Ianis, autor al unui gol magnific (direct din corner) şi al unei pase decisive la cealaltă reuşită a românilor. Nu în ultimul rând, alţi doi titulari din echipa gazdă în acel meci, Alexandru Cicâldău şi Florinel Coman, sunt foşti jucători ai FC Viitorul, formaţi în academia lui Hagi!
 
Urcând o treaptă, ajungem la Naţionala mare, care a reuşit un rezultat bun, 2-2 în deplasare cu Serbia, în Liga Naţiunilor. Partida a reprezentat debutul la prima reprezentativă tricoloră a lui Denis Drăguş, atacantul de 19 ani al FC Viitorul. Acesta a fost chiar titular!
 
Totodată, un alt tânăr de la FC Viitorul, mijlocaşul Tudor Băluţă, s-a aflat în lot, ca şi alţi cinci fotbalişti lansaţi de Academia Hagi: Răzvan Marin, Cristian Manea, Mihai Bălaşa (au evoluat din primul minut), Alexandru Mitriţă (trimis pe teren în repriza secundă) şi Romario Benzar. Iar marcatorul golului doi al României, George Ţucudean (titular în Serbia) şi Alin Toşca au evoluat şi ei în trecut la FC Viitorul!
 
„O să vedeţi că, în 2022, 11 o să am în echipa naţională“, spunea Hagi deunăzi, iar vorbele şi previziunile sale au la bază reperele pe care le repetă la nesfârşit şi care se vede că sunt unica soluţie pentru ca fotbalul românesc să iasă iar în lume: construcţie fotbalistică, muncă, selecţie, formare, jucători foarte buni lansaţi, loturi naţionale puternice, presiune, calificări la turnee finale, a încerca să devii cel mai bun, organizare, finanţare, concept tehnic unitar la nivel naţional.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Simona Halep, la Roland Garros în tricoul FC Viitorul, cu numele lui Hagi pe spate

22 May 2019 443

„E rândul tău să dai mai departe“ Kira, fiica lui Gică Hagi, se pregăteşte să predea cursuri de actorie pentru copii

21 May 2019 588

Editorial Două finale într-o săptămână. FC Viitorul, mai vrem o minune!

20 May 2019 559

Dacă va câştiga Cupa României, FC Viitorul va beneficia de un traseu mai scurt în preliminariile Europa League

20 May 2019 751

Gică Hagi, despre momentul delicat prin care a trecut FC Viitorul „Ce faceţi, că mă daţi afară?“

15 May 2019 989

Gică Hagi a ajuns la 200 de meciuri pe banca tehnică a FC Viitorul

14 May 2019 362

FC Viitorul joacă mâine la Ovidiu cu Astra Giurgiu Gică Hagi - „Nu e o avanpremieră pentru finala de Cupă“

12 May 2019 459

În cazul în care se va construi un stadion la Constanța, „Regele“ exclude în totalitate inițiativa ca arena să se numească „Gheorghe Hagi“

11 May 2019 6120

Gică Hagi - „O repriză a doua extraordinară“ FC Viitorul a reacţionat foarte bine după ce a fost condusă la Ovidiu de Sepsi Sf. Gheorghe (galerie foto)

06 May 2019 466

„Am trecut printr-o săptămână grea” Pentru meciul FC Viitorul - Sepsi Sf. Gheorghe, de la Ovidiu, Gică Hagi a operat schimbări mari în lotul de jucători

03 May 2019 489

Editorial Cifre contra prejudecăţi. Ianis Hagi şi o întrebare de la conferinţa de presă

02 May 2019 789

Ce l-a dezamăgit pe Gică Hagi în meciul CFR Cluj - FC Viitorul „Trebuie să uităm repriza secundă“

01 May 2019 663

„Norocul nu poate ţine la infinit“ După calificarea în finala Cupei, FC Viitorul vrea să producă surpriza la Cluj, în meciul cu liderul CFR

27 Apr 2019 760

UPDATE Viitorul joacă joi la Ovidiu cu CSU Craiova pentru calificarea în finala Cupei României!

24 Apr 2019 622

Pe contre! Şi FC Viitorul, şi FCSB au încercat să dea lovitura de graţie Gică Hagi - „Aceasta e frumuseţea fotbalului“

23 Apr 2019 848