Editorial

Editorial Pecetea „Regelui“ Hagi. Când feţii-frumoşi îi bat pe zmeii-paralei şi la fotbal


Faptele de vitejie ale echipei naţionale de fotbal tineret a României par desprinse din basmele cu feţi-frumoşi şi zmei-paralei. Oricât de înfricoşători sunt aceştia din urmă, Portugalia în preliminarii, Croaţia şi Anglia până acum la Euro, România, ca un Prâslea cel Voinic, tot îi doboară pe toţi. Însufleţiţi de o încredere ce creşte odată cu fiecare victorie şi purtaţi pe val de un entuziasm popular care a atins cote inimaginabile, tricolorii mici par de neînvins. De România se vorbeşte iar la superlativ, de unde, la un moment dat, se părea că nu vom mai ieşi din hăul fotbalistic în care căzusem.
 
În această vară pe care fotbalul ne-o face cum nu se poate mai fericită, precum acum 25 de ani la Campionatul Mondial din SUA, se cuvine să subliniez încă o dată rolul pe care Gică Hagi şi proiectul său îl au în revigorarea fotbalului din România şi, ce e cel mai important, în oferirea unei speranţe. Aceea că, din muţi, vom ajunge să vorbim iar, chiar apăsat, în fotbalul mondial. Curajul „Regelui“ de a investi într-o Academie şi de a-şi urma planul, vizionar şi fără a se abate de la ideile şi conceptele sale fotbalistice, începe să-şi arate roadele şi la cel mai înalt nivel, echipa naţională.
 
FC Viitorul este foarte bine reprezentat în lotul tricolor care participă la Campionatul European din Italia şi San Marino, având patru jucători la turneul final (Ianis Hagi, Virgil Ghiţă, Radu Boboc şi Andrei Ciobanu). În lot se află însă alţi şase jucători crescuţi şi formaţi la Academia Gheorghe Hagi: Tudor Băluţă, Dragoş Nedelcu, Florinel Coman, Alexandru Cicâldău, Cristi Manea şi Cătălin Căbuz. Convocat iniţial, al cincilea jucător de la FC Viitorul, Denis Drăguş, a părăsit cantonamentul, ratând turneul final, din pricina unei accidentări, şi fiind înlocuit cu Ricardo Grigore, de la Dinamo.
 
Manea, Băluţă, Cicâldău şi Ianis Hagi au fost titulari în ambele meciuri de până acum de la Euro. Și au jucat formidabil, ca toţi jucătorii lui Rădoi, de altfel. Ianis a dat două goluri, Băluţă unul. Contra Angliei, partidă în care a intrat şi Nedelcu, eroul a fost Florinel Coman, cu două goluri şi penalty scos. Cu golaveraj 8-3 după primele două partide, pe locul întâi în grupă şi la un pas de accederea în semifinale! Aceasta este noua Românie, cea care poartă din plin pecetea „Regelui“ Hagi.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Gică Hagi, după remiza FC Viitorul cu Astra Giurgiu „Puteam pierde, dar și câștiga“ (galerie foto)

21 Aug 2019 200

Egal între Astra Giurgiu și FC Viitorul în Liga 1. Echipa lui Hagi e pe locul trei în clasament

19 Aug 2019 468

FC Viitorul, egalată din nou pe final Gică Hagi - „Meritam 100% victoria. Trebuia să avem maximum de puncte acum“ (galerie foto)

14 Aug 2019 539

FC Viitorul și FC Botoșani au remizat la Ovidiu. Echipa lui Hagi e pe locul doi în Liga 1

12 Aug 2019 505

FC Viitorul - FC Botoşani, luni, la Ovidiu Gică Hagi - „Întâlnim un adversar foarte puternic. Va fi un meci deschis“ (galerie foto)

11 Aug 2019 915

Capitolul la care e printre cei mai buni din Liga 1 Andrei Ciobanu, de la FC Viitorul, inclus de două ori la rând în echipa etapei

10 Aug 2019 1030

De ce a fost supărat Gică Hagi la finele meciului Sepsi Sf. Gheorghe - FC Viitorul „Tocmai acest lucru a fost speculat greșit“

06 Aug 2019 487

„Spiritul de a domina şi a înscrie“ FC Viitorul a marcat în toate cele şapte partide de până acum din noul sezon. Medie de 2,42 goluri / meci (galerie foto)

06 Aug 2019 552

Gică Hagi şi Stere Halep au fost invitaţi speciali Turneul Armânilor de la Babadag şi sărbătoarea de la Camena. La anul, ar putea veni şi Galatasaray (galerie foto)

06 Aug 2019 6504

Gol în minutul 90+3! FC Viitorul a scăpat printre degete victoria cu Sepsi Sf. Gheorghe. Hagi, nervos!

04 Aug 2019 552

Gică Hagi, declarații despre neregulile din Spitalul Județean „Aţi văzut cum arată spitalul din Constanța? E posibil aşa ceva?”

04 Aug 2019 2654

FC Viitorul vrea să spargă gheața contra lui Sepsi Sf. Gheorghe Gică Hagi - „Ne vom lupta pentru cele trei puncte“

03 Aug 2019 818

Dialog la meciul FC Viitorul cu FC Salzburg „- Ce salariu fix ai tu? - 3.000. - Păi cu 3.000 eu îmi iau pantofi!“ (galerie foto)

03 Aug 2019 835

Academia Hagi, parteneriat cu Școala de Fotbal New Stars (galerie foto)

02 Aug 2019 1208

Învinsă în tur cu 6-3 de Gent, FC Viitorul speră să întoarcă scorul la Ovidiu Bogdan Ţîru - „În fotbal s-au văzut multe“

01 Aug 2019 1277