Primele concluzii în cazul tragediei de la Spitalul de Infecțioase, la anul. Unitatea, afectatată de un incendiu și în ianuarie 2014 (video)

 
  • Multe dintre probele care ar putea conduce la conturarea unor ipoteze în legătură cu producerea incendiului, din data de 1 octombrie 2021, de la Spitalul de Boli Infecțioase au fost distruse.
 
  • Nu este primul incendiu la această unitate sanitară. În ianuarie 2014, pompierii au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu ce a cuprins o anexă a spitalului.
 
  • Focul ar fi fost aprins de câțiva oameni fără adăpost care încercau să improvizeze o sursă de încălzire. Clădirea unde a avut loc incendiul era nefuncţională.
 
 
O primă concluzie oficială a cauzelor care au dus la producerea incendiului de la Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța, în urma căruia șapte persoane au decedat, ar putea fi anunțată...la anul.
 
Zafer Sadîc, procuror criminalist în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, care instrumentează cauza, a declarat, pentru ZIUA de Constanța, faptul că, în cazul incendiului de la Spitalul de Boli Infecțioase, ancheta celor de INSEMEX Petroșani poate dura câteva luni, având în vedere complexitatea activităților. Tot potrivit lui Zafer Sadîc multe dintre problele care ar putea conduce la conturarea unor ipoteze în legătură cu producerea incendiului au fost distruse.
 
Având în vedere gravitatea și complexitatea celor întâmplate, o echipă a Institutului Național de Cercetare - Dezvoltare pentru Securitatea Mineră și Protecție Antiexplozivă (INSEMEX) Petroșani a venit la Spitalul de Boli Infecțioase.
 
Specialiștii INSEMEX caută indicii în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor care au dus la producerea tragediei, din data de 1 octombrie 2021, de la Secția de Terapie Intensivă a spitalului.
 
Secția ATI, supra-alogmerată 
 
„Am reușit deocamdată să scanăm cumva întreaga scenă a producerii incendiului, ne-am dat seama de unde trebuie să prelevăm problele care ne interesează. (...) Deocamdată nu putem să spunem dacă a fost vorba despre o greșeală mare, dacă a fost vorba despre un accident. (...) Secția ATI, din cauza Coronavirusului, era foarte aglomerată, era supra-alogmerată (...), există această posibilitate ca sistemul electric să fi fost supraîncărcat, dar nu putem afirma așa ceva la acest moment, nu putem acuza pe nimeni acum“, a mai declarat, dumunică, 03 octombrie 2021, Zafer Sadîc, procuror criminalist în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța.  
 
Tragediile anchetate de INSEMEX Petroșani la Constanța
 

Din nefericire, nu este pentru prima dată când specialiștii Institutului Național de Cercetare - Dezvoltare pentru Securitatea Mineră și Protecție Antiexplozivă (INSEMEX) Petroșani vin la Constanța, în interes de serviciu.  
 
În luna iulie 2021, o echipă de experți ai Institutului INSEMEX de la Petroșani a ajuns la Petromidia - Năvodari pentru cercetări în cazul exploziei violente produse vineri, 02 iulie 2021

 
Specialiștii de la INSEMEX Petroșani fac cercetări la Petromidia, în urma exploziei de vineri
 
Mai mult decât atât, în aprilie 2014, specialiştii Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă (INSEMEX) Petroşani au cercetat și cauzele care au dus la tragedia produsă în restaurantul Beirut din Constanţa. În eveniment şi-au pierdut viaţa Nicoleta Cengher (22 de ani), Mihaela Tucă (24 de ani) şi Nicoleta Vasilițeanu (23 de ani).
 
Au cercetat şi moartea a zece persoane în Port
Tragedia de la restaurantul Beirut din Constanţa, anchetată de specialiştii INSEMEX Petroşani (galerie foto)

 
Un alt caz atent anchetat de experții Institutului INSEMEX de la Petroșani a fost cel al petrolierului „Anopolis”. La data de 5 iunie 2001, zece persoane au murit asfixiate după ce la petrolierul „Anopolis”, aflat în Şantierul Naval Constanţa, a avut loc o explozie.
 
Caz demn de Hollywood, la Constanţa!
Arestat din greşeală pentru moartea a cinci oameni. Detalii ţinute „la sertar“

 
Mai precizăm că, în luna aprilie 2013, INSEMEX a efectuat o expertiză tehnică privind parametrii de inflamabilitate/explozivitate ai substanțelor lichide, solide şi gazoaze de pe nava MSC Flamina.
 
Incendiul din 2014 de la Infecțioase
 
În ianuarie 2014, pompierii din Constanța au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu ce a cuprins o anexă a Spitalului de Boli Infecţioase.
 
Docul ar fi fost aprins de câțiva oameni fără adăpost care încercau să improvizeze o sursă de încălzire.
 
„Ajunși la locul intervenției pompierii au constat că acolo se aflau niște oameni ai străzii care încercau să se încălzească dând foc la niște cartoane.” a declarat, la vremea respesctivă, Paula Anghel, fostul purtător de cuvânt al ISU Dobrogea.
 
De precizat că focul a fost lichidat înainte ca echipajele de pompieri să ajungă la faţa locului.
 
Clădirea unde a avut loc incendiul era nefuncţională.
 
Litoral Tv
Incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase a fost provocat de oameni ai străzii

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Lista persoanelor care au murit în tragedia de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Știri Constanța Avocatul Cuculis- „Incendiul de la Spitalul de boli infectioase din Constanța a fost elucidat de către Insemex, iar vinovatul principal este spitalul“

07 Nov 2023 1326

Incendiu la Spitalul de Boli Infecțioase. Doi ani de la tragedia care a îndoliat Constanța

01 Oct 2023 1351

Dr. Halichidis, la judecată cu Primarul Municipiului Constanța! S-a stabilit data pronunțării

19 Sep 2023 1216

Noutăți din ancheta incendiului de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța! Urmează eventuale puneri sub acuzare

03 Aug 2023 2120

Curtea de Apel Constanța, anunț important! Este vizat cazul medicului Stela Halichidis, managerul demis după incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța!

20 Jun 2023 2193

Tribunalul Constanța motivează de ce dr. Halichidis nu trebuia demisă din fruntea Spitalului de Infecțioase din oraș! Se știa de lipsa autorizaţiei de securitate în caz de incendiu

12 May 2023 2095

Demisă după incendiu! Radiografia procesului în care dr. Stela Halichidis, fostul manager al Spitalului de Infecțioase din Constanța, a câștigat în instanță!

18 Feb 2023 3841

Coincidență stranie! O nouă alarmă la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, chiar în ziua în care se aștepta verdictul în proces (VIDEO)

10 Feb 2023 1544

Alertă la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța! Au intervenit pompierii. Ce s-a întâmplat (GALERIE FOTO+VIDEO)

09 Feb 2023 3947

Înlăturată după incendiul care a distrus Terapia Intensivă S-a stabilit data la care Stela Halichidis s-ar putea întoarce în fruntea Spitalului de Boli Infecțioase

21 Jan 2023 1808

A fost aflată cauza incendiului! Procurorii din Constanța știu de ce a luat foc Spitalul Clinic de Boli Infecțioase

19 Jan 2023 3167

Procesul dr. Halichidis a fost amânat!

10 Nov 2022 1553

Proces pentru Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, în care au murit șapte oameni în incendiu! Martorul lui Halichidis

31 Oct 2022 1595

A trecut un an Tragedie, cu victime! Incendiu la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța. Secția ATI, mistuită de flăcări

01 Oct 2022 1940

Audieri de martori în procesul deschis de dr. Halichidis, după incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța!

15 Sep 2022 1554