ZIUA LIVE. Capcanele muncii sezoniere pe litoral


•        Inspectorul Adrian Luca, şef Serviciu Relaţii de Muncă în cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă din Constanţa., este invitatul emisiunii ZIUA LIVE de miercuri, 1 iunie, de la ora 14.00.
•        Pe parcursul emisiunii, inspectorul ne va vorbi despre capcanele ce îi pot aştepta pe sezonişti, dar şi cum se pot feri de acestea, la ce trebuie să fie atenţi când îşi caută un loc de muncă pe litoral, la toate aceste întrebări
•        ZIUA LIVE poate fi urmărită pe site-ul nostru ZIUAConstanta.ro și pe www.facebook.com/ziuaconstanta, unde așteptăm și întrebările dumneavoastră.
 
Litoralul, vara, înseamnă pentru cei mai mulţi mare, soare, plajă de dimineaţă până seara – iar acest scenariu nu ţine cont de vârstă, erudiţie sau alte criterii decât cel financiar.
 
Cu toate acestea, sunt mulţi şi cei pentru care litoralul, vara, înseamnă tot mare, soare şi plajă de dimineaţă până seara, dar într-un cu totul alt context. Este vorba despre persoanele de diferite vârste pentru care sezonul cald reprezintă un bun prilej pentru întregirea veniturilor personale prin munca sezonieră.
 
Cei mai mulţi dintre ei tineri, veniţi în staţiuni din toate zonele ţării, aceştia nu se dau în lături de la o muncă grea, adesea în condiţii dificil de suportat, pentru a câştiga un bănuţ cinstit.
 
La polul opus, însă, poate nu la fel de mulţi sunt pregătiţi şi pentru eventualele capcane ce îi pot aştepta odată sosiţi pe litoral.
 
Salarii care nu sosesc la timp sau, poate, care nu mai ajung deloc, condiţii mult mai grele decât cele învoite verbal ori prin contract, lipsa actelor corespunzătoare şi multe altele – acestea sunt tot atâtea lucruri ce îi pot aştepta pe litoral pe tinerii care vor să-şi investească timpul din vacanţa de vară în timp dedicat suplimentării veniturilor personale.
 
Care sunt exact capcanele ce îi pot aştepta pe sezonişti, dar şi cum se pot feri de acestea, la ce trebuie să fie atenţi când îşi caută un loc de muncă pe litoral, la toate aceste întrebări, precum şi altele, vom primi răspunsuri miercuri, 1 iunie, de la ora 14.00, la emisiunea ZIUA LIVE, de la inspectorul Adrian Luca, şef Serviciu Relaţii de Muncă în cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă din Constanţa.

 
De asemenea, inspectorul ne va vorbi şi despre cât de răspândită mai este sau nu munca la negru pe litoral, în timpul verii.
 

ZIUA LIVE poate fi urmărită pe site-ul nostru ZIUAConstanta.ro și pe www.facebook.com/ziuaconstanta, unde așteptăm și întrebările dumneavoastră.

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Candidatul Dreptei Unite pentru municipiul Constanța, Stelian Ion -„Eu joc totul pe această carte, Primăria trebuie câștigată"! (VIDEO)

26 Apr 2024 358

Guvernul RomânieiProgramul premierului Marcel Ciolacu - 26 aprilie 2024

26 Apr 2024 219

Mai multe evenimente programate astăzi la Constanța! Unde pot petrece constănțenii și turiștii la malul mării

26 Apr 2024 534

ZIUA LIVE Candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța, Cătălin Grasa, vorbește despre proiectele cu care intră în competiția electorală

25 Apr 2024 542

ZIUA LIVE Planurile lui Stelian Ion, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru municipiul Constanța!

25 Apr 2024 661

ZIUA LIVE Costin Răsăuțeanu, candidat PSD la Consiliul Local - „Îmi doresc să reușim să schimbăm abordarea atitudinii administrației în raport cu cetățenii “ (VIDEO)

24 Apr 2024 939

Guvernul RomânieiProgramul premierului Marcel Ciolacu - 24 aprilie 2024

24 Apr 2024 300

ZIUA LIVE Mohammad Murad, candidatul AUR la Consiliul Județean Constanța. Ce planuri are pentru județul Constanța? (VIDEO)

24 Apr 2024 680

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în competiția electorală, Cătălin Grasa, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța!

24 Apr 2024 702

ZIUA LIVE George Tufă, președintele PNL Cumpăna - „Comuna Cumpăna are o problemă mare de mobilitate” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 612

ZIUA LIVE Mohammad Murad, candidatul AUR la Consiliul Județean Constanța. Cum dorește să câștige cursa electorală?

23 Apr 2024 671

ZIUA LIVE Autoritățile locale au obligația să intervină în susținerea persoanelor aflate la risc de sărăcie sau cu probleme de sănătate!

23 Apr 2024 496

ZIUA LIVE Horia Constantinescu, candidatul PSD la Primăria Constanța - „Lucrurile pot fi făcute cu condiția că trebuie să fii pe teren“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 598

ZIUA LIVE Gabriel Cateliu, candidatul USR pentru Primăria Tortoman județul Constanța - „La alegerile din 2016 am pierdut Primăria la doar 6 voturi“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 528

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în cursă George Tufă, candidatul PNL la Primăria Cumpăna?

23 Apr 2024 548