ZIUA LIVE. Dr. Silvia Popi - „Recuperarea neurologică este o muncă de durată, un efort continuu, dar este posibilă“

  • Dr. Silvia Popi, medic primar neurologie, a fost invitat al emisiunii ZIUA LIVE de miercuri, 16 februarie, de la ora 14.00 și, pe parcursul emisiunii, a vorbit pe larg despre posibilitățile de recuperare neurologică ale pacienților care au suferit astfel de afecțiuni.
  • Pe parcursul emisiunii, dr. Silvia Popi a vorbit pe larg despre proiectul său de suflet destinat recuperării pacienților cu afecțiuni neurologice, concretizat în Clinica de recuperare neurologică Neurology Clinic.
 
„Recuperarea neurologică reprezintă o muncă de durată, un efort continuu, dar este posibilă!“.
 
Acestea sunt cuvintele dr. Silvia Popi, medic primar neurolog, specialist c u o experianță de peste 30 de ani în tratarea afecțiunilor neurologice.
 
Medicul a fost invitat al emisiunii ZIUA LIVE de miercuri, 16 februarie, de la ora 14.00 și, pe parcursul emisiunii, a vorbit pe larg despre posibilitățile de recuperare neurologică ale pacienților care au suferit astfel de afecțiuni.
 
De asemenea, pe parcursul emisiunii, dr. Silvia Popi a vorbit pe larg despre proiectul său de suflet destinat recuperării pacienților cu afecțiuni neurologice, concretizat în Clinica de recuperare neurologică Neurology Clinic.
 
Dotată și tehnologie de ultimă oră în domeniul recuperării neurologice, clinica vine în sprijinul pacienților care au suferit afețciuni pentru care sunt necesare diferite tipuri de tratamente de recuperare neurologică
 
„Eu am lucrat în Spitalul Județean Constanța încă din anul 1990, inițial ca medic stagiar, timp de trei ani de zile, apoi a urmat rezidențiatul pe Neurologie, medic specialist, medic primar, toate etapele. În tot acest timp, spitalul având un profil de urgență, iar accidentul vascular cerebral fiind o afecțiune urgentă, desigur că am tratat mii de bolnavi. După depășirea fazei spitalicești, urmează tratamentul de recuperare. Recuperarea constă în tratament medicamentos și fizio-kinetoterapie. De-a lungul timpului, lucrurile au evoluat pe parte de fizio-kinetoterapie, ca terapii de regenerare a creierului. Urmărind atât de mulți pacienți, am văzut că tratamentul medicamentos avea limite, pacienții rămânând cu sechele. Atunci s-a născut această nevoie de a face mai mult pentru pacienții care rămâneau cu astfel de invalidități și, cu susținerea importantă a soțului meu, pe partea tehnică, pe partea de logistică, am pornit acest proiect și iată că avem astăzi rezultate, atât ca diagnostic al bolilor neurologice, cât și pe partea de recuperare neurologică“, a explicat dr. Silvia Popi.
 
Foarte important, în ce privește tratamentul de recuperare a mâinii, membrele superioare recuperându-se mai greu, medicul a precizat că, în cadrul clinicii, pe lângă kinetoterapia clasică, Neurology Clinic vine în spirjinul acestor pacienți cu Robotul ReoGo.
 
„Acest robot este destinat special recuperării mâinii. Este un tratament care îl încurajează pe pacient, este personalizat și este motivant pentru pacient. Acesta din urmă stă în fața ecranului, efectuează mișcări cu mâna paralizată cu ajutorul unui joystick robotizat, asistat de către kinetoterapeut și, de exemplu, cu mâna paralizată pune ouă într-un coș. La fiecare ou pe care reușește să îl pună în coș, robotul îl aplaudă, îl felicită și, astfel, este motivat să meargă mai departe. Aceste mișcări, până se umple tot coșul, se efectuează repetitiv, astfel încât tratamentul este mult mai bun decât la kinetoterapia clasică“, a eplicat medicul primar.

 
Foarte important, dr. Silvia Popi atrage atenția asupra faptului că „recuperarea neurologică reprezintă o muncă de durată, un efort continuu, atât din partea pacientului, dar și a familiei sau apropiaților acestuia, prin susținerea pe care i-o acordă, dar este posibilă!“.
 

De asemenea, medicul a subliniat că, deși rezultatele nu se obțin peste noapte, fiind nevoie de muncă susținută în acest sens, fiecare mic pas înainte pe care îl face un pacient pe drumul recuperării reprezintă un câștig, atât pentru acesta, cât și pentru medicul său, iar fiecare câștig este important, fiecare achiziție contează și contribuie la recuperare.
 
 
Întreaga emisiune poate fi urmărită aici

 


 
Citește și
Prima clinică de neurorecuperare din Constanța
Neurology Clinic aduce un concept medical revoluționar în Dobrogea, prin tratamente cu tehnologii de ultimă generație (galerie foto)

 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Florin Mitroi, candidatul PNL la Consiliul Județean Constanța - „Văd această candidatură ca pe o responsabilitate imensă"!(VIDEO)

22 Apr 2024 592

ZIUA LIVE Este nevoie de o intervenție cathartică în Primăria Constanța?

22 Apr 2024 523

ZIUA LIVE Planuri și proiecte asumate pentru viitorul comunei Tortoman, alături de candidatul USR, Gabriel Cateliu

22 Apr 2024 387

ZIUA LIVE Florin Mitroi, despre proiectele și planurile pe care le are pentru județul Constanța!

21 Apr 2024 1290

ZIUA LIVE Mihai Vîlcu, candidat USR la Primăria Ghindărești – „2024 este un an foarte greu din punct de vedere electoral” (VIDEO)

19 Apr 2024 465

ZIUA LIVE Mihai Vîlcu, candidatul USR la Primăria Comunei Ghindărești - „Am intrat în politică, USR era singura soluție pentru mine” (GALERIE FOTO+VIDEO)

19 Apr 2024 498

ZIUA LIVE. Iulia Iurea, viceprimar Valu lui Traian „28 de hectare de teren sunt destinate strict amenajării de parcuri în localitate" (VIDEO)

18 Apr 2024 1599

ZIUA LIVE Comuna Ghindărești, în viziunea candidatului USR la primărie - Mihai Vîlcu

18 Apr 2024 658

ZIUA LIVE Stelian Ion (ADU) - „Eu văd dezvoltarea Constanței pe orizontală, trebuie să încurajăm aceste investiții"! (VIDEO)

17 Apr 2024 552

LIVE TEXT Elevii de la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța susțin concursul de istorie Ion Moiceanu, aflat la prima ediție (GALERIE FOTO)

17 Apr 2024 596

ZIUA LIVE Predare de ștafetă la Valu lui Traian! Iulia Iurea, despre proiectele pe care le-a gândit și pentru care a obținut finanțare!

17 Apr 2024 822

ZIUA LIVE Pe cine va vota Claudiu Palaz ca primar al Constanței? (VIDEO)

16 Apr 2024 554

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 639

ZIUA LIVE Stelian Ion, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru Primăria Constanța propune o administrație transparentă!

16 Apr 2024 606

ZIUA LIVE Perspective și proiecte pentru comunele Bărăganu și Cerchezu dezbătute cu cei doi candidați PNL

16 Apr 2024 533