ZIUA LIVE. Poate fi „fentat“ detectorul de minciuni? Ce spune avocatul constănțean Constantin Gudu

Avocatul Constantin Andrei Gudu, din Baroul Constanța
  • Miercuri, 17 august, invitatul emisiunii ZIUA LIVE a fost avocatul Constantin Andrei Gudu, din cadrul Baroului Constanța.
  • În cadrul interviului, avocatul a vorbit pe larg despre puterea detectorului de minciuni în legislația din România.
  • Acesta a subliniat că, la noi în țară, testul poligraf constituie mai degrabă un indiciu, care trebuie coroborat cu alte probe.
 
Avocatul Constantin Andrei Gudu, din cadrul Baroului Constanța, a fost invitatul emisiunii ZIUA LIVE de miercuri, 17 august 2022, iar cu această ocazie avocatul a vorbit pe larg despre puterea pe care o are testul poligraf – cunoscut popular drept detectorul de minciuni.
 
În cadrul interviului, avocatul constănțean a explicat care sunt motivele pentru care, în legislația din România, detectorul de minciuni nu este considerat probă, ci, mai degrabă, un indiciu, ce trebuie coroborat cu dovezi clare, așa încât să poată conduce la o concluzie concludentă, concluzie ce revine instanței de judecată.
 
De asemenea, avocatul Constantin Gudu a vorbit și despre faptul că detectorul de minciuni poate fi fentat, însă de către puține persoane, pentru că este vorba despre puterea unei persoane de a-și controla tensiunea arterială, transpirația, respirația, precum și alte valori care sunt măsurate cu ajutorul poligrafului.
 
„Nu sunt adeptul exminării poligraf. Ea poate fi fentată. Dacă discutăm de subiecți care sunt supuși testării care au abilitățile de a-și controla pulsul, transpirația, repsirația. (...) Testarea poligraf nu este oportună atunci când există probleme de sănătate la nivelul persoanei testate. Sunt foarte mulți factori care pot influența rezultatul. Legislația nu a calificat acest test cu titlul de mijloc de probă. Codul de Procedură Penală ne dă suficiente mijloce de probă în dosarele respective“, a explicat avocatul, în cadrul emisiunii.
 
Foarte important, avocatul a subliniat că testul poligraf poate fi administrat doar cu consimțământul persoanei ce ar urma să fie testată, iar acest consimțământ poate fi ulterior retras chiar dacă, inițial, el a fost dat, de principiu.
 
De asemenea, avocatul Constantin Gudu a subliniat faptul că persoana care administrează testul, examinatorul, trebuie să cunoască foarte bine cazul cu privire la care se face acest test.
 
Întregul interviu poate fi urmărit aici

 

 
 
Citește și
ZIUA LIVE. Puterea detectorului de minciuni

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE Text Spectacol la Constanța de Ziua Națională susținut de Fanfara Muzica Militară a Forțelor Navale (Galerie FOTO+VIDEO)

01 Dec 2023 875

LIVE VIDEO ​Ziua Națională a României, sărbătorită în mod inedit la Constanța (FOTO+VIDEO)

01 Dec 2023 703

Știri Constanța azi LIVE VIDEO-TEXT. Defilare militară la Constanța, de Ziua Națională a României (FOTO+VIDEO)

01 Dec 2023 2789

Știri Constanța azi LIVE VIDEO-TEXT. Constanța sărbătorește Ziua Națională a României! Ceremonii militare, defilări și spectacol de artificii (FOTO+VIDEO)

01 Dec 2023 1531

LIVE TEXT Simpozion de 1 decembrie la MINA Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

29 Nov 2023 612

MAIDiscursul ministrului Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, despre primelor elicoptere Black Hawk

24 Nov 2023 322

LIVE VIDEO+TEXT Expoziția „Dobrogea 145” și la Constanța, la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Nov 2023 990

LIVE VIDEO+TEXT Activitate la Colegiul Național Militar "Alexandru Ioan Cuza" Constanța cu ocazia Zilei Dobrogei (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Nov 2023 949

ZIUA LIVE. George Scupra, primar Ovidiu „Am spus că sunt pregătit și pot îndeplini funcția de președinte CJ Constanța. Nu ar fi vreo tragedie să nu ajung în această funcție” !(VIDEO)

21 Nov 2023 993

ZIUA LIVE George Scupra, primarul orașului Ovidiu - „Nu am avut în plan să fac vreodată politică. Recunosc că mi-a plăcut să fac administrație“ (VIDEO)

21 Nov 2023 549

ZIUA LIVE Primarul orașului Ovidiu, George Scupra, bilanț administrativ înaintea unui an electoral care se anunță dificil

20 Nov 2023 1134

LIVE VIDEO Marcel Ciolacu, prezent la exercițiul tactic PATRIOT SPARK 23, la Capu Midia, Constanța (FOTO+VIDEO)

15 Nov 2023 1099

LIVE TEXT Primăria Constanța celebrează Ziua Dobrogei la CMET Jean Constantin, alături de jurnalistul britanic Charlie Ottley (GALERIE FOTO)

14 Nov 2023 763

LIVE VIDEO+TEXT Dobrogea 145, expoziție despre cetățile antice și Palatul Reginei Maria din Mamaia, în Parlament (GALERIE FOTO+VIDEO)

14 Nov 2023 1501

LIVE TEXT Asociația Sine Qua Non sărbătorește Ziua Dobrogei prin lansarea unei cărți de istorie de peste 1.000 de pagini (FOTO+VIDEO)

14 Nov 2023 580