ZIUA LIVE. Reclama negativă pe platformele online. Când se ajunge în instanță și cum sunt soluționate dosarele de acest gen
Interviu LIVE miercuri, 7 iulie, ora 14.00, cu judecătorul Adrian Ionescu, din cadrul Judecătoriei Mangalia
  • O vizită nereușită la medic, o vânzătoare nu prea amabilă, un agent bancar ce se răstește la clienți sau chiar atitudinea din parc a unor alte persoane – toate acestea se pot transforma în subiectul unei postări care, în primele trei cazuri enumerate, pot reprezenta o reclamă negativă în mediul online.
  • Invitat al emisiunii ZIUA LIVE de miercuri, 7 iulie 2021, de la ora 14.00, este magistratul Adrian Ionescu, judecător delegat la Biroul de Informare și Relații Publice din cadrul Judecătoriei Mangalia, care va vorbi despre considerentele pe care magistrații le au în vedere când sunt confruntați cu astfel de cazuri.

Societatea tehnologică în care trăim ne îndeamnă să ne „trăim“ viața inclusiv în mediul online, împărtășind cu pritenii de pe rețelele de socializare virtuală totul, de la micile bucurii ale vieții și până la nemulțumirile de tot felul.
 
Logodna, nunta sau vestea că vom deveni părinți sunt acum informații prețioase pentru mediul virtual, informații ce strâng zeci sau sute de „Like-uri“ sau „inimioare“ pe platformele de socializare virtuală.
 
În egală măsură, însă, și nemulțumirile sau frustrările de tot felul sunt trăite intens în mediul online.
 
O vizită nereușită la medic, o vânzătoare nu prea amabilă, un agent bancar ce se răstește la clienți sau chiar atitudinea din parc a unor alte persoane – toate acestea se pot transforma în subiectul unei postări care, în primele trei cazuri enumerate, pot reprezenta o reclamă negativă în mediul online.
 
Postări ce încep cu sintagma „nu recomand ....“ riscă să fie citite și interpretate inclusiv de către persoana sau instituția criticate în postare, iar aceastea, la rândul lor, se pot adresa instanței, în cazul în care consideră că respectiva postare le afectează imaginea.
 
Astfel de cazuri au existat, atât în județul Constanța, cât și în restul țării și este important de știut ce poate risca, în justiție, autorul unei astfel de postări.
 
Invitat al emisiunii ZIUA LIVE de miercuri, 7 iulie 2021, de la ora 14.00, este magistratul Adrian Ionescu, judecător delegat la Biroul de Informare și Relații Publice din cadrul Judecătoriei Mangalia.
 
Magistratul va explica de ce aceste postări pot ajunge subiectul unui proces civil și care sunt considerentele pe care judecătorii le au în vedere când sunt confruntați cu astfel de cazuri..
 
ZIUA LIVE poate fi urmărită pe site-ul nostru ZIUAConstanta.ro și pe www.facebook.com/ziuaconstanta, unde așteptăm și întrebările dumneavoastră.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE. „Nu este nevoie de Premiul I ca să am un copil excelent“

29 Sep 2022 591

ZIUA LIVE Cât este de importantă susținerea părintelui pentru copilul său în privința reușitelor școlare (VIDEO)

28 Sep 2022 809

ZIUA LIVE. Parenting post Covid! Reușitele școlare în ochii părinților

27 Sep 2022 604

ZIUA LIVE. Andrei Talpeș, directorul CSM Constanța „Un buget competitiv începe de la 25 de milioane de lei pe an"!

23 Sep 2022 813

ZIUA LIVE Andrei Talpeș, directorul Clubului Sportiv Municipal, despre finanțare bogată de la bugetul local și proiectele de dezvoltare (VIDEO)

22 Sep 2022 670

ZIUA LIVE. CSM Municipal primește aproape 2 milioane de euro de la bugetul local. Care sunt obiectivele de performanță trasate de finanțator?

21 Sep 2022 1068

ZIUA LIVE. Revista Zări Alb Astre și sufletul mircist al fiecărei generații. Munca din spatele premiilor și distincțiilor

15 Sep 2022 718

ZIUA LIVE Cum se poziționează revista Zări Alb Astre în cadrul cultural din Constanța (VIDEO)

14 Sep 2022 910

ZIUA LIVE. Cea mai dificilă iarnă la orizont. Situația mai gravă va fi la Constanța unde sunt peste 30.000 de abonați la sistemul centralizat

14 Sep 2022 1366

ZIUA LIVE. Prefectul Județului Constanța „Ieri erau raportați oficial aproximativ 4500 de refugiați din Ucraina în județul Constanța“ (VIDEO)

13 Sep 2022 619

ZIUA LIVE. Revista mircistă Zări Alb Astre, o promisiune îndeplinită a nemuririi!

13 Sep 2022 872

ZIUA LIVE Prefectul Județului Constanța, Silviu Coșa. „În municipiul Constanța sunt peste 30.000 de abonați la sistemul centralizat de termoficare“ (VIDEO)

13 Sep 2022 929

ZIUA LIVE. După criza sanitară, cea a carburanţilor și seceta severă, urmează probleme cu facturile la termoficare și la gaze. Analizăm riscurile pentru județul Constanța

12 Sep 2022 773

ZIUA LIVE. Sută la sută din cazurile de trafic de migranți, depistate de Garda de Coastă

08 Sep 2022 762

ZIUA LIVE. Inspector principal Andrei Ene „Contrabanda este un fenomen foarte vechi, întâlnit în toată lumea“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

07 Sep 2022 563