ZIUA LIVE. Teatrul de vară, de la Mamaia, nu va fi demolat. Teatrul Soveja intră în circuitul spectacolelor de divertisment

  • Vicepreședintele Consiliului Județean Constanța a vorbit la ZIUA LIVE despre soluții indentificate de administrația județeană pentru dezvoltarea la nivelul județului Constanța
  • Vicepreședintele CJC a vorbit la ZIUA LIVE despre reabilitarea Teatrului de Stat Constanța, spunând că se va găsi o soluție pentru susținerea spectacolelor
  • Gima a dezmințit că se intenționează demolarea Teatrului de Vară de la Mamaia în vederea construirii pe acel teren, al unui nou teatru al orașului
  • Spitalul de pediatrie va fi amplasat în curtea Spitalului Județean Constanța
  • Anula cesta se vor înființa primele centre de permanență pe raza județului Constanța
 
Stelian Gima, vicepreședintele Consiliului Județean Constanța a vorbit la ZIUA LIVE despre soluții indentificate de administrația județeană pentru dezvoltarea domeniilor sănătății, culturii și tineretului și sportului de la nivelul județului Constanța.

Interviul video integral poate fi urmărit aici: https://fb.watch/61U3ZvC2tS/.
Vicepreședintele CJC a vorbit la ZIUA LIVE despre reabilitarea Teatrului de Stat Constanța, spunând că se va găsi o soluție pentru susținerea spectacolelor.

“Va fi greu de găsit o soluție, iar ca o persoană care vine din afara sistemului, m-aș lăsa pe mâinile specialiștilor. Cu siguranță se va găsi o variantă cât mai apropiată de nevoile actorilor”, a transmis Gima.

Stelian Gima a mai spus că există dorința de a sprijini antreprenoriatul și a subliniat că județul Constanța este o zonă propice culturii.
“Nu cred că ne-ar ajunge nici două mandate să reparăm ceea ce a fost stricat. Avem foarte multe de reparat. Mă gândesc la dorința de a muta puterea din partea centrală spre partea privată, spre antreprenoriat, spre a lăsa să se dezvolte cetățeanul. Constanța e o zonă propice culturii”.

Tot la ZIUA LIVE, Gima a dezmințit că se intenționează demolarea Teatrului de Vară de la Mamaia în vederea construirii pe acel teren, al unui nou teatru al orașului. “Pentru acest an, nu există niciun astfel de proiect, nici măcar nu sunt bani alocați pentru lucrări la teatrul de la Mamaia. Acolo vom încerca să igienizăm și rugăm și constănțenii pe cât posibil să păstreze curățenia”, a spus Gima.

În schimb, Teatrul de Vară Soveja va intra în circuitul cultural iar în sezonul estival va fi închiriat inclusiv privaților care doresc să organizeze evenimente de divertisment.
Și tot legat de teatre, pentru anul acesta au fost alocate fonduri pentru studiile de fezabilitate pentru construirea unui nou sediu pentru Teatrul pentru Copii și Tineret, în imediata apropiere a Complexului Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța.
 

Tot la ZIUA LIVE, vicepreședintele Consiliului Județean Constanța a oferit câteva detalii și despre viitorul tineretului în județul Constanța.
Numărul taberelor de copii s-a redus drastic. Este un proiect scris, abia acum începem să îl creionăm. Se dorește să preluăm tot ce ține de partea de locații de tineret. Va dura ceva. Este important viitorul”, a transmis Gima.Un subiect de interes pentru constănțeni este sănătatea. L-am atins și noi în discuția cu vicepreședintele Consiliului Județean Constanța.
“Pe partea de sănătate, pe primul loc este construirea unui spital de pediatrie. Amplasarea va fi în curtea Spitalului Județean Constanța. O altă dorință este aceea de a înființa acele centre de permanență pe raza județului. Se dorește acoperirea întregului județ”, a spus Stelian Gima.

Vicepreședintele CJ Constanța a vorbit și despre Spitalul Județean Constanța: “După cum bine știți, în conducerea medicală a unității avem cadre universitare. Alături de aceștia, președintele CJC va găsi soluția pentru a reda constănțenilor serviciile de imagistică”.Citește și:  /stiri/interviu/ziua-live-care-sunt-prioritatile-de-finantare-si-proiectele-de-dezvoltare-ale-uat-urilor-din-judetul-constanta-749098.html

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

maria

11 Jun, 2021 09:31

Ce se intimpla cu cinema Tomis,din parcul primariei. Mai sta mult in paragina?

Articole asemanatoare

ZIUA-n amiaza mare Procurorul Teodor Niţă - „Ca cetățean mi-aș dori să am siguranța că pot trăi într-un mediu curat”

11 Jun 2021 576

ZIUA LIVE. Vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, detalii despre viitorul tineretului în județul Constanța

10 Jun 2021 427

ZIUA LIVE. Ce spune Stelian Gima, vicepreședintele CJC, despre reabilitarea Teatrului de Stat Constanța

10 Jun 2021 444

ZIUA LIVE. Stelian Gima, vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, detalii despre construirea unui spital de pediatrie

10 Jun 2021 505

ZIUA-n amiaza mare Invitat este procurorul Teodor Niţă de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa

10 Jun 2021 971

ZIUA LIVE. Cum afectează Regulamentul de Protecție a Datelor anchetele penale

10 Jun 2021 707

ZIUA LIVE Magistratul Viorel Gabriel Teliceanu, despre crimele greu de rezolvat

09 Jun 2021 362

ZIUA LIVE Magistratul Viorel Gabriel Teliceanu, despre prezumția de nevinovăție

09 Jun 2021 457

ZIUA LIVE Magistratul Viorel Gabriel Teliceanu, procuror șef Secție Urmărire Penală din Parchetul Tribunalului Constanța, despre GDPR, în cazul infracțiunilor cu privire la registrul sexual

09 Jun 2021 399

ZIUA LIVE. Care sunt prioritățile de finanțare și proiectele de dezvoltare ale UAT-urilor din județul Constanța?

09 Jun 2021 930

ZIUA Live. Gheorghe Donțu despre administrația Chițac - „Cu indulgență, le dau nota 5. Am crezut că știu de ce vin aici. Undeva s-a rupt”

09 Jun 2021 1158

ZIUA LIVE Consilierul județean Gheorghe Donțu - „Cred că am fost un fel de reper al partidului PSD”

08 Jun 2021 638

ZIUA LIVE. Anchetele penale și protecția datelor. Cazuri ce păreau de nerezolvat, aduse în instanță de procurorii din Constanța

08 Jun 2021 1248

ZIUA LIVE. Gheorghe Donțu va contesta în instanță decizia de excludere din PSD Constanța

07 Jun 2021 1056

LIVE VIDEO & TEXT Constanța Restart inaugurează azi, de Ziua Mediului, Parcul Ovidius! (galerie foto)

05 Jun 2021 2323