Invatamant

„Acum se deschide Cutia Pandorei". Petiţie online împotriva revocării celor 13 inspectori şcolari generali

În mediul online a fost lansată petiţia "Sustineţi lupta contra abuzurilor din învăţământ!", în care se reclamă încercarea de repolitizare a învăţământului, după doi ani în care treburile păreau că se îndreaptă spre normalitate.
 
"Ministrul Pop Liviu Marian a hotărât să-i "execute" pe inspectorii şcolari generali care nu-i sunt pe plac, în aceeaşi săptămâna în care a anunţat ca nu vor exista manuale pentru elevi la începutul anului şcolar ! Inspectorii şcolari generali care au fost anunţaţi că îşi pierd funcţiile sunt din judeţele: Arad, Brăila, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Ilfov, Ialomiţa, Olt, Mehedinţi, Caraş-Severin, Tulcea, Vrancea şi Sibiu. Schimbarea intempestivă a celor 13, în timpul desfăşurării examenului de Bacalaureat, are toate coordonatele unei mişcări de poli ai puterii, cu motivaţie politică. Ordinele de revocare vor intra în vigoare începând cu 4 septembrie. După ce, în ultimii 2 ani, au fost organizate nenumărate concursuri pentru inspectori şcolari generali şi generali adjuncţi, directori şi directori adjuncţi, având ca scop anunţat profesionalizarea si depolitizarea acestui domeniu, acum se deschide "Cutia Pandorei" şi nimeni nu mai poate fi sigur că îşi va duce la bun sfarşit obiectivele asumate pentru funcţia deţinută. Spune STOP! acestor abuzuri, semnând aceasta petiţie, care va fi adusă în atenţia presei, justiţiei şi a altor factori decizionali! ", se arată în petiţie. Pretiţia a fost semnată de 120 de persoane.
 
Reamintim că, săptămâna trecută, Ministrul Educaţiei a revocat din funcţie, prin fax, vineri seara, şefii a 13 inspectorate şcolare. Demiterea s-a realizat în urma unui control efectuat la inspectoratele judeţene, care ar arăta că au fost nereguli în contractele de management. Inspectorii generali şcolari care au fost anunţaţi în weekend că îşi pierd funcţiile sunt din judeţele: Arad, Brăila, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Ilfov, Ialomiţa, Olt, Mehedinţi, Caraş-Severin, Tulcea, Vrancea şi Sibiu.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.