Concursul național „Made for Europe”. Elevii a două licee din Constanța vor reprezenta județul la etapa națională

Competiția Made for Europe, foto: ISJ Constanța

La finalul lunii martie 2022, Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Constanța a organizat etapa județeană a Concursului Național Made for Europe.

Acesta a fost găzduit de Palatul Copiilor Constanța și s-a bucurat de o reprezentare semnificativă a proiectelor europene Erasmus+ și eTwinning derulate la nivelul județului.

În conformitate cu regulamentul Ministerului Educației, competiția s-a organizat sub forma unui târg/expoziție de produse educaționale care au fost realizate în cadrul proiectelor europene.

Totodată, potrivit ISJ Constanța, în contextul pandemic al ultimilor doi ani, competențele formate în cadrul proiectelor europene și produsele create au sprijinit capacitatea sistemului educațional și au facilitat adaptarea procesului educativ la diverse provocări.

Elevii și cadrele didactice coordonatoare din 15 echipe de proiect de nivel gimnazial și liceal au demonstrat cu acestă ocazie importanța și utilitatea dezvoltării de competențe specifice și competențe cheie prin activitățile activ - participative de învățare prin descoperire și colaborare în cadrul proiectelor europene în care au fost implicate.

Prin participarea la proiectele europene se oferă, posibilitatea implicării în activităţi curriculare comune, înscrierea într-o reţea europeană de colaborare care creează oportunităţi pentru dezvoltare personală și profesională a elevilor și cadrelor didactice, recunoaşterea oficială şi o mai mare vizibilitate a activităţii unităților de învățământ constănțene la nivel naţional şi european. 

Conform sursei citate, cele două echipe câștigătoare - Colegiul Național Mihai Eminescu Constanța și Colegiul Național Pedagogic Constantin Brătescu Constanța vor reprezenta județul Constanța la etapa națională a concursului organizată în județul Dâmbovița, în perioada 26-30 aprilie 2022.
 

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța va organiza concursul de matematică „Viceamiral Vasile Urseanu”

23 Nov 2022 936

ZIUA LIVE. Prof. Sorin Mihai, șeful ISJ Constanța - „A fost un mandat pe care mi l-am asumat de la început pe comunicare și pe transparență“

17 Nov 2022 842

Atenție, elevi! Trei sesiuni de simulări județene pentru Bac și evaluarea națională, la Constanța! Când încep simulările

16 Nov 2022 2434

ISJ Constanța, precizări despre situația apărută la Școala Gimnazială Nr. 30 Gheorghe Țițeica din Constanța. Vizat, un profesor de matematică

16 Nov 2022 1488

ZIUA LIVE. Învățământul din Constanța, sub umbrela unor proiecte naționale, unele pilot

15 Nov 2022 790

UPDATE Farul Constanța, vizită la Liceul Teoretic „Decebal“ din Constanța, în proiectul „Învățăm să fim campioni" (GALERIE FOTO + VIDEO)

08 Nov 2022 2147

LIVE TEXT Proiectul național FAST (Fii Avocat în Școala Ta!), lansat la Constanța (GALERIE FOTO)

31 Oct 2022 1030

Sorin Mihai „ISJ Constanța este și va fi alături de tot ceea ce înseamnă programe europene, le va susține și promova permanent“ (FOTO)

31 Oct 2022 860

Fost inspector școlar general al Constanței, victorie importantă împotriva Ministerului Educației, în instanță! (MINUTA)

28 Oct 2022 1207

S-a dat „alarma“ la Ministerul Educației! Toți inspectorii generali, chemați la ședință

26 Oct 2022 937

ISJ Constanța „Județul Constanța nu se confruntă cu dificultăți în asigurarea încălzirii în școli în perioada sezonului rece“

20 Oct 2022 524

Bătaie între două eleve de liceu în curtea Colegiului Național „Mircea cel Bătrân” Constanța. Ce spun ISJ și IPJ Constanța

12 Oct 2022 1735

DNA Constanța nu renunță la acordul de vinovăției încheiat cu un fost inspector școlar din cadrul ISJ

04 Oct 2022 843

ISJ Constanța a semnat contracte cu beneficiarii Programului Național pentru Reducerea Abandonului Școlar. Lista școlilor finanțate

03 Oct 2022 705

Fost inspector școlar general al Constanței, la judecată cu Ministerul Educației. Despre ce este vorba

06 Sep 2022 1141