Afacerist din Dosarul Retrocedărilor, cu cererile de eliberare respinse la Tribunalul Constanța

  • Judecătorii de la malul mării i-au respins recent, din nou, cererea de eliberare pentru bună purtare.
  • Este vorba despre omul de afaceri Mihai Camboianu, condamnat la cinci ani de închisoare în dosarul 6536/2/2008, cunoscut generic drept Dosarul Retrocedărilor din Constanța.
  • Magistrații Judecătoriei Medgidia au apreciat „că în acest moment nu este oportună și prudentă acordarea acestui beneficiu deținutului, pentru restul de pedeapsă“.
  • Hotărârea Judecătoriei Medgidia a fost menținută la Tribunalul Constanța.
Veste proastă pentrul unul dintre afaceriștii închiși în urma Dosarului Retrocedărilor din Constanța!
 
Judecătorii de la malul mării i-au respins recent, din nou, cererea de eliberare pentru bună purtare.
 
Este vorba despre omul de afaceri Mihai Camboianu, condamnat la cinci ani de închisoare în dosarul 6536/2/2008, cunoscut generic drept Dosarul Retrocedărilor din Constanța.
 
În aceeași cauză, Radu Ștefan Mazăre, fostul primar al Constanței, a primit nouă ani de detenție.
 
Pentru a reveni la situația lui Mihai Camboianu, acesta se află în executarea pedepsei sale de la data de 8 februarie 2019, urmând ca eliberarea sa să aibă locla data de 5 decembrie 2023.
 
Între timp, omul de afaceri a solicitat eliberarea sa condiționată.
 
În ultimul cuvânt adresat instanței, la Judecătoria Medgidia, Mihai Camboianu „a arătat că i s-au confiscat bunurile, că există o acțiune în civil și așteaptă să se termine și dacă va mai rămâne ceva de plată își ia angajamentul în fața instanței că îl va achita“.
 
Consemnările sunt cuprinse în Hotărârea nr. 652/2021 a Judecătoriei Medgidia, atacată de afaceristul Mihai Camboianu la Tribunalul Constanța, document citat pe Jurindex.
 

În același document, însă, magistrații Judecătoriei Medgidia au apreciat „că în acest moment nu este oportună și prudentă acordarea acestui beneficiu deținutului, pentru restul de pedeapsă“, potrivit www.rolii.ro.
 
„Instanța constată că petentul, deși a executat fracția obligatorie prevăzuta de lege pentru a deveni propozabil (1/3), nu a dat dovezi temeinice de îndreptare, rezultând că nu s-a evidențiat astfel încât să se poată aprecia ca fiind serioase eforturile de îndreptare“, au mai arătat magistrații Judecătoriei Medgidia.

 
Astfel, hotărârea Judecătoriei Medgidia a fost de a respinge cererea afaceristului privind eliberarea sa condiționată.
 
Împotriva acestei hotărâri, Mihai Camboianu a formulat contestație, dar și aceasta a fost respinsă de Tribunalul Constanța, care a considerat că este nefondată.
 
Decizia Tribunalului Constanța, luată la data de 24 mai 2021, este definitivă.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Cum a închis Curtea Supremă dosarul „triunghiului“ Darie – Pușcași – Holland Development

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primarul din Constanța, dat în judecată de o companie privată! Afaceriștii cer refacerea certificatelor de urbanism pentru mai multe terenuri din Dosarul Retrocedărilor (MOTIVARE)

26 Apr 2024 536

Dosarul Retrocedărilor și retrocedările din zona (Anadalchioi) Brătianu Alin Horațiu Dima a dat în judecată Statul Român!

25 Apr 2024 556

Radu Mazăre, fostul primar al Constanței, cere Tribunalului București să fie eliberat condiţionat!

21 Apr 2024 1296

Primăria Constanța și CLC vor terenul de la Cazino Sud, vândut Mehmetoglu SRL! Judecătorii spun că pe suprafața respectivă se găsește „nisip“, deci terenul este plajă - bun inalienabil (MOTIVARE)

17 Apr 2024 3707

Terenul pentru care a fost amendat Făgădău, când era primar, nu se întoarce în proprietatea Statului Român! Judecătorii din București explică de ce (MOTIVARE)

11 Apr 2024 865

Administrația Chițac încearcă să recupereze în instanță terenul vilei unde a stat Radu Mazăre! Ce s-a întâmplat la Tribunalul Constanța

09 Apr 2024 647

Teren în Piața Ovidiu Judecătorii din București explică de ce UAT Constanța prin primar Vergil Chițac a pierdut procesul deschis de Banca Națională a României (MOTIVARE+DOCUMENT)

07 Apr 2024 3657

Urmările Dosarului Retrocedărilor Mii de metri pătrați în Mamaia, disputați de Primăria Constanța și Habitat și Ambient SA! S-a stabilit data verdictului

06 Apr 2024 672

Primarul din Constanța, obligat să emită un nou certificat de urbanism pentru un teren de 8.000 de metri pătrați, din Mamaia. Fără mențiuni despre Dosarul Retrocedărilor! (MINUTA)

27 Mar 2024 724

Dosarul Retrocedărilor, recuperarea prejudiciilor! Primăria Constanța, demers de 4,5 milioane de dolari la Curtea Supremă

24 Mar 2024 781

Dosarul Retrocedărilor Giurgiucanu pierde în fața municipalității un teren din Mamaia, zona Cazino! Nu a dat în judecată instituția potrivită, conform instanței (MINUTA+DOCUMENTE)

13 Mar 2024 864

Dosarul Retrocedărilor Teren din Mamaia, zona Ceainăria Japoneză, pe masa Tribunalului Constanța! Când se pronunță instanța

12 Mar 2024 606

Teren din Dosarul Retrocedărilor Curtea de Apel explică de ce Apele Române nu pot revendica 500 mp din cartierul Faleză Nord! (MOTIVARE)

29 Feb 2024 1022

Administrația Chițac vrea să recupereze 4,38 de milioane de dolari din Dosarul Retrocedărilor! Curtea de Apel s-a retras pentru deliberări

26 Feb 2024 541

Habitat și Ambient SA Cea mai importantă companie din Dosarul Retrocedărilor din Constanța a intrat în faliment! Averea sigilată (DOCUMENTE)

25 Feb 2024 1441