Ce spune Horia Constantinescu În ce condiții vor putea fi ridicate mașinile în Constanța, potrivit Regulamentului Parcărilor Publice aflat în dezbatere

  • Până la data de 15 februarie 2021, se pot trimite propuneri, sugestii sau opinii cu valoare de recomandare, privind proiectul de hotărâre supus dezbaterii publice.
  • Propunerile pot fi trimise în scris: prin poștă, la sediul din Str. Ștefan Mihaileanu nr. 10, prin email, la adresa parcari@primaria-constanta.ro.
  • În paralel, Tribunalul Constanța a anunțat că va pronunța o decizie cu privire la anularea actualului regulament la data de 16 februarie 2021.
  • În prezent, Regulamentul Parcărilor este suspendat, în urma deciziei din 18 noiembrie 2020 a Curții de Apel Constanța.

În timp ce judecătorii Tribunalului Constanța au anunțat că vor pronunța pe 16 februarie 2021 o hotărâre legată de anularea actualului Regulament al Parcărilor Publice din Constanța, noul proiect de lege este în consultare publică, pe site-ul Primăriei Constanța, și prevede inclusiv ridicarea autovehiculelor.

Printre aspectele ce pot atrage această măsură se numără inclusiv opcuparea fără drept a unui loc de parcare destinat persoanelor cu handicap, dar și altele.

Regulamentul de Organizare și Funcționare a Parcărilor Publice din municipiul Constanța este în consultare publică! Proiectul de hotărâre poate fi consultat pe site-ul oficial al instituției www.primaria-constanta.ro - secțiunea „De interes public - Transparență decizională pe Legea 52/2003“, începând cu data de 26.01.2021.
 

Când se poate dispune ridicarea autovehiculului, potrivit proiectului

Prezentul regulament vizează, printre altele, și măsura tehnico-administrativă a ridicării autovehiculului.

În cazul în care prezentul regulament va rămâne neschimbat, agentul constator poate dispune și măsura ridicării autovehiculului, dacă se constată următoarele: ocuparea cu autovehiculul a unui loc de parcare fără plata taxei de parcare valabilă în zona respectivă, potrivit prezentului regulament, ocuparea cu autovehiculul a unui loc de parcare de scurtă durată după expirarea duratei maxime de staționare, ocuparea fără drept a unui loc de parcare rezervat persoanelor cu handicap, ocuparea cu autovehiculul a unui loc de parcare rezervat, în intervalul orar pentru care este valabilă rezervarea potrivit prezentului regulament, ocuparea cu autovehiculul a unui loc de parcare de reședință, în intervalul pentru care este valabilă autorizația de rezervare parcare de reședință potrivit prezentului regulament și ocuparea locurilor cu autovehicule expuse spre vânzare sau în scopuri publicitare fără achitarea achitarea taxei corespunzătoare pentru ocuparea temporară a domeniului public.

Regulamentul de Organizare și Funcționare a Parcărilor Publice poate fi citit integral accesând secțiunea Documente.


Ce spune șeful Direcției de Servicii Publice

Horia Constantinescu, șef al Direcției de Servicii Publice din Primăria Constanța, a declarat că „au fost primite sugestii atât din zona publică, cât și cele ale colegilor din structura administrației publice locale“.

„Cu siguranță vor fi mai multe episoade în discuție. Ne dorim ca acest regulament să răspundă necesităâilor, dar și dezideratelor cetățenilor din Constanța. Aș vrea să subliniem că acest regulament este în dezbatere publică. La acest moment nu putem să vorbim de o variantă cu caracter definitv“, a mai adăugat Horia Constantinescu.

Mai precizăm că, potrivit regulamanetuluia flat în vigoare, rezervarea locurilor de parcare pe bază de abonament anual este valabilă de luni până vineri, între orele 15.00 și 8.00, iar sâmbătă și duminica în intervalul 00.00-24.00.


De asemenea, în parcările de reședință, se va atribui câte un loc de parcare pentru fiecare apartament, în baza cererilor primite, iar dacă acesta este mai mare decât cel al locurilor de parcare, se va organiza licitație de către Primăria Constanța în colaborare cu asociațiile de proprietari.
 

Pasul de licitație va fi de 10 lei

Prețul de pornire al licitației va fi egal cu cuantumul taxei anuale stabilite prin HCL pentru parcările de reședință. Pasul de licitație va fi de 10 lei iar locul de parcare va fi atribuit persoanei care oferă suma cea mai mare.


Plata prețului de adjudecare se va achita în termen de cinci zile de la licitație, din care taxa de parcare de reședință se va face venit la bugetul local iar diferența se va face buget la bugetul asociației de proprietari.

Potrivit proiectului, au prioritate în atribuirea locurilor de parcare de reședință persoanele cu handicap. Potrivit datelor oficiale există un deficit de locuri de parcare de aproximativ 100.000.

Așa cum am menționat anterior, în paralel cu noul proiect aflat în dezbatere publică pe site-ul Primăriei Constanța, judecătorii Tribunalului Constanța sunt chemați să decidă, pe 16 februarie 2021, dacă anulează ori nu vechiul regulament.

În prezent, acesta este suspendat, în urma deciziei din 18 noiembrie 2020 a Curții de Apel Constanța.


Citește și:

Noul regulament al parcărilor din Constanța, în dezbatere publică. Se vor organiza licitații pentru cele de reședință. Se introduc parcometrele și două zone de taxare

Căruța înaintea boilor! Se cumpără parcometre, dar încă nu știm cât vom plăti pentru parcare în Constanța și Mamaia

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Constanța, obligată în instanță să elibereze autorizația de rezervare pentru un loc de parcare. Procesul nu s-a terminat

23 Mar 2021 2536

Regulamentul parcărilor din Constanța, în dezbatere publică până la viitoare ședință de Consiliu Local Municipal

03 Mar 2021 883

UPDATE 15 - Ședința de CLM. Primarul Chițac a retras regulamentul parcărilor din Constanța și recunoaște că tarifele nu s-au aflat niciodată în dezbatere publică!

26 Feb 2021 4086

Senatorul Felix Stroe - „V-ați ostilizat întreaga populație și i-ați făcut dușmani și pe oamenii de afaceri, și pe cetățenii obișnuți! Veți plăti pentru asta!”

25 Feb 2021 2273

Regulamentul parcărilor din municipiul aruncă în aer liniștea constănțenilor și naște tensiuni între PNL și primarul Vergil Chițac

25 Feb 2021 3266

ZIUA Live. Viceprimarul Florin Cocargeanu „În municipiul Constanța nu se mai plătește parcarea. Impactul bugetar este de aproximativ 10 milioane de euro”

19 Feb 2021 2772

Oficial Tribunalul Constanța a anulat în parte Regulamentul Parcărilor Publice din Constanța

16 Feb 2021 2771

16 februarie – data la care ar putea fi anulat Regulamentul parcărilor publice din Constanța!

03 Feb 2021 1398

Noul regulament al parcărilor din Constanța, în dezbatere publică. Se vor organiza licitații pentru cele de reședință. Se introduc parcometrele și două zone de taxare

28 Jan 2021 3552

Regulamentul de acces în Peninsula Constanței, anulat definitiv! Cum se va circula în continuare

07 Jan 2021 1800

Lucrări de amenajare a unor noi locuri de parcare în municipiul Constanța

18 Dec 2020 967

S-a stabilit data la care ar putea fi anulat Regulamentul parcărilor publice din Constanța!

15 Dec 2020 1843

Vergil Chițac, despre viitorul Regulament al Parcărilor. Vor fi montate parcometre în Constanța

05 Dec 2020 3910

Ultimele zile sub umbrela Regulamentului parcărilor publice din Constanța? Când se va lua o decizie privind anularea acestuia

03 Dec 2020 2047

Lucrări de asfaltare a parcărilor, în mai multe zone din Constanța

25 Nov 2020 1152