Curtea de Apel Constanța va rejudeca un dosar privind controlul averilor

Curtea de Apel Constanța
  • Curtea Supremă a decis, în luna februarie 2022, să caseze prima hotărâre pronunțată în cauză de Curtea de Apel Constanța, hotărâre prin care fusese respinsă ca nefondată cererea de chemare în judecată formulată de ANI.
  • Este vorba despre cazul 186/36/2018 ce îl vizează pe Gabriel Antip, fost polițist de frontieră, în cadrul Gărzii de Coastă.
 
Un dosar în care judecătorii din Constanța au fost sesizați de inspectorii de integritate privind controlul averilor va fi rejudecat de Curtea de Apel Constanța, după ce Agenția Națională de Integritate s-a adresat Curții Supreme a României pentru aceasta.
 
Este vorba despre cazul 186/36/2018 ce îl vizează pe Gabriel Antip, fost polițist de frontieră, în cadrul Gărzii de Coastă.
 
Curtea Supremă a decis, în luna februarie 2022, să caseze prima hotărâre pronunțată în cauză de Curtea de Apel Constanța, hotărâre prin care fusese respinsă ca nefondată cererea de chemare în judecată formulată de ANI.
 
ANI solicitase Curții de Apel Constanța să anuleze ordonanța Comisiei de verificare a averilor de pe lângă Curtea de Apel Constanța în legătură cu averea lui Gabriel Antip.
 
Curtea de Apel Constanța a respins însă cererea ANI, iar cazul a ajuns pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție a României, instanță care, la data de 16 februarie 2022, a decis rejudecarea dosarului.
 
Din decizia Curții Supreme
 
Se arată în minuta Hotărârii nr. 876/2022 a Curții Supreme că instanța „respinge excepţia nulităţii recursului principal, invocată de recurentul-pârât Antip Gabriel“.
 
Înalta Curte „admite recursul principal declarat de reclamanta Agenţia Naţională de Integritate şi recursul incident declarat de pârâtul Antip Gabriel împotriva sentinţei civile nr. 170 din data de 22 octombrie 2018 pronunţate de Curtea de Apel Constanţa – Secţia a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal“.
 
Astfel, instanța supremă „casează sentinţa şi trimite cauza spre rejudecare la aceeaşi instanţă“.
 
Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție este definitivă, așa încât pe rolul Secției de contencios administrativ și fiscal a Curții de Apel Constanța a fost reînregistrat acum dosarul cu indicativul 183/36/2018*, având primul termen de judecată fixat pentru data de 12 mai 2022, de la ora 12.30.
 
Cazul se află în atenția completului C4 Fond prezidat, potrivit surselor noastre, de magistratul Alexandru Ionuț Burtescu.
 
Amintim, Agenţia Naţională de Integritate a anunţat, în luna decembrie 2016, presupusa existenţă a unei diferenţe aparent nejustificate între averea dobândită şi veniturile realizate de către doi funcţionari publici cu statut special (poliţişti) în cadrul Gărzii de Coastă în perioada exercitării funcţiei publice.
 
Unul dintre ei este Gabriel Antip, în prezent fost funcţionar public cu statut special (poliţist) în cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră - Garda de Coastă. În cazul acestuia, Agenţia Naţională de Integritate a anunţat constatarea existenţei unei „diferenţe nejustificate, în cuantum de 510.562 de lei, între averea dobândită şi veniturile realizate în perioada exercitării funcţiei publice“.
 
Oricare va fi decizia pe care Curtea de Apel Constanța o va pronunța în urma rejudecării cauzei, aceasta este supusă recursului, la instanța superioară.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
„Averi nejustificate“ de peste 300.000 de euro, în cazul a doi funcționari publici din județul Constanța, reclamate de ANI la Curtea de Apel
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Polițist din Mangalia, proces împotriva Agenției Naționale de Integritate. Cazul, ajuns la Curtea Supremă

01 Oct 2022 611

Secretar al unei comune din Tulcea, la judecată cu Agenția de Integritate. Procesul, la Curtea de Apel Constanța

08 Sep 2022 592

Agenția Națională de Integritate, dată în judecată la Constanța. Cine a deschis procesul

07 Sep 2022 871

Fostul manager al SAJ Constanța a contestat raportul Agenției Naționale de Integritate. Când se judecă procesul

06 Sep 2022 664

Fostul manager al Serviciului de Ambulanță Constanța, Laurențiu Bădescu, în atenția ANI. A fost sesizat și Parchetul

10 Aug 2022 1864

Agenția Națională de Integritate, învinsă în instanță de un fost primar din județul Constanța!

12 Jul 2022 1388

Fostul primar de la Oltina, în așteptarea verdictului instanței pentru procesul cu Agenția de Integritate

29 Jun 2022 707

Agenția Națională de Integritate, proces câștigat la Curtea de Apel Constanța

16 Jun 2022 845

„Informații nepublice“ Comisia de control a averilor Constanța a constatat nulitatea absolută a unui raport de evaluare ANI! Cine a câștigat procesul

11 Jun 2022 1197

La cererea unui fost consilier local Judecătorii din Constanța au anulat un raport al Agenției Naționale de Integritate! (MINUTA)

19 Apr 2022 842

Polițist din Mangalia, la judecată cu inspectorii de integriate. S-a stabilit data verdictului

13 Apr 2022 946

Fost viceprimar din județul Tulcea, în proces cu ANI. Verdictul Curții de Apel Constanța

12 Apr 2022 952

Decizie definitivă Cunoscut politician local, fost șef al unei importante instituții, victorie împotriva inspectorilor de integritate! (MINUTA)

07 Apr 2022 849

„Conflict de interese administrativ“ - a spus ANI - la Primăria Constanța, iar Curtea a confirmat. Cine se opune verdictului

01 Apr 2022 1280

Fost consilier local din Cernavodă, în proces cu ANI. Un nou termen, la Curtea de Apel Constanța

22 Mar 2022 1027