Pelerinajul de Sfântul Andrei, ordonanța președințială și numărătoarea inversă ajunsă la final

  • Avocata Diana Iovanovici Şoşoacă, reprezentantul legal al Arhiepiscopiei, a declarat pentru ZIUA de Constanța, că a depus, joi, 26 noiembrie 2020, o cerere de emitere a unei ordonanţe preşedințiale.
  • Avocatul a mai precizat că se așteaptă decizia Tribunalului Constanța prin care a fost respinsă cererea Arhiepiscopiei Tomisului de suspendare a executării hotărârii CJSU, pentru a se putea declara recurs împotriva acesteia.
  • Sărbătoarea Sfântului Andrei are loc pe data de 30 noiembrie 2020, iar ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a precizat că pelerinajul ar urma să aibă loc în zilele de 29 și 30 noiembrie.
Cu numărătoarea inversă pentru sărbătoarea Sfântului Andrei ajunsă aproape de final, Arhepiscopia Tomisului face un nou demers în instanță pentru a se permite accesul tuturor enoriașilor care doresc să participe la pelerinajul organizat la peștera sfântului, din județul Constanța
 
Avocata Diana Iovanovici Şoşoacă, reprezentantul legal al Arhiepiscopiei, a declarat pentru ZIUA de Constanța, că a depus, joi, 26 noiembrie 2020, o cerere de emitere a unei ordonanţe preşedințiale pentru suspendarea hotărârii CJSU Constanța.
 
Este vorba despre actul ce restricționează accesul la pelerinajul de la peştera Sfântului Andrei, fiind permis doar celor ce au domiciliul sau reşedința în apropierea peşterii, din județul Constanța.
 
Totodată, avocatul a declarat că se așteaptă decizia Tribunalului Constanța prin care a fost respinsă cererea Arhiepiscopiei Tomisului de suspendare a executării hotărârii CJSU, pentru a se putea declara recurs împotriva acesteia.
 

Cerere a Arhiepiscopiei Tomisului, alături de enoriași

 
Așa cum arătam în edițiile anterioare, în dosarul cu numărul 7389/118/2020, magistrații Tribunalului Constanța, în completul CA16, prezidat de judecătoarea Maria Timoașcă, au fost chemați să decidă dacă este permis sau nu pelerinajul la peștera Sfântului Andrei, în ziua sfântului.
 
Cererea fusese formulată de Arhiepiscopia Tomisului, alături de mai mulți enoriași. După deliberări ce au fost amânate pentru a doua zi, judecătorii au decis, în cursul zilei de 25 noiembrie 2020, să respingă cererea ce ar fi permis accesul la peșteră și altor enoriași, care nu au domiciliul ori reședința în apropierea locului respectiv.
 

Recurs în cinci zile de la comunicare

 
Astfel, judecătorii au apreciat că cererea Arhiepiscopiei, de suspendare a hotărârii ce restricționează pelerinajul, este neîntemeiată.
 
Hotărârea Tribunalului poate fi atacată în recurs, dar acesta poate fi declarat în termen de cinci zile de la comunicarea deciziei motivate a instanței.
 

Sfântul Andrei este celebrat la data de 30 noiembrie 2020, iar ÎPS Teodosie a anunțat deja că pelerinajul ar urma să aibă loc în zilele de 29 și 30 noiembrie.
 
Rămâne de văzut, în acest context, dacă va fi suficient timp pentru judecarea cererii de emitere a unei ordonanțe președințiale care ar putea permite organizarea pelerinajului.

 
Citește și:

LIVE VIDEO:
ÎPS Teodosie, prezent la Tribunalul Constanța, pentru pelerinajul de Sfântul Andrei


 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

„Proceduri care se exclud reciproc“ De ce au refuzat judecătorii din Constanța pelerinajul de Sfântul Andrei

01 Jan 2021 1650

La Tribunalul Constanța Arhiepiscopia Tomisului, pledoarie pentru primirea creștinilor în biserici

03 Dec 2020 669

Pelerinaj cu crucea în spate, până la Peșterea Sfântului Andrei, din județul Constanța

01 Dec 2020 4701

Pelerinajul la Peștera Sfântului Andrei se desfășoară în condiții speciale.Imagini de la fața locului(LIVE)

30 Nov 2020 4474

Imagini exclusive+video. Arhiepiscopul Tomisului verificat de filtrul organizat pentru pelerinajul de Sfântul Andrei

29 Nov 2020 5925

Prefectul județului Constanța Silviu-Iulian Coșa refuză invitația ÎPS Teodosie de a participa la pelerinaj

29 Nov 2020 1568

Prefectura Constanța, despre pelerinajul la Peștera Sfântului Andrei "Îi îndemnam la responsabilitate pe cei care vor participa"

28 Nov 2020 1487

Tribunalul Constanța a explicat de ce s-a respins cererea de suspendare a hotărârii ce limitează accesul la pelerinajul de Sfântul Andrei

28 Nov 2020 1170

Tribunalul Constanța a respins cererea de ordonanță președințială pentru pelerinajul de Sfântul Andrei

27 Nov 2020 1189

LIVE VIDEO Tribunalul Constanța, rugat din nou să permită pelerinajul de Sfântul Andrei. Forțele de ordine, la instanță

27 Nov 2020 1653

Patriarhia Română cere să se permită accesul credincioşilor la Peştera Sfântului Apostol Andrei

26 Nov 2020 867

„Contraatacul“ Arhiepiscopiei Ordonanță preşedințială pentru pelerinajul de Sfântul Andrei

26 Nov 2020 2625

ÎPS Teodosie, „arhitect“ al cazului de care judecătorii din Constanța nu s-au mai lovit vreodată. Până acum

26 Nov 2020 1082

Cine a judecat procesul pentru pelerinajul de Sfântul Andrei

25 Nov 2020 1221

Ultima oră Pelerinajul de Sfântul Andrei, respins de judecători

25 Nov 2020 3571