Tragedie rutieră lângă Mangalia Trei șoferi sunt acuzați de ucidere din culpă. Magistrații cu opinii diferite. O singură condamnare

  • Recent, magistrații Judecătoriei Mangalia au decis condamnarea unui singur șofer.
  • Instanța a decis acordare sumei aproximative de 300.000 de euro cu titlul de daune morale și daune materiale.
  • Decizia Judecătoriei Mangalia a fost contestată la Curtea de Apel Constanța.

Procurorii din cadrul Parchetul de pe lângă Judecătoria Mangalia au dispus trimiterea în judecată a trei șoferi pentru săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și ucidere din culpă. Pe scurt, în opinia procurorilor, cei trei conducători auto sunt acuzați de producerea unui grav accident rutier, eveniment înregistrat la jumătatea lunii iulie 2013, pe drumul național 39, Mangalia Constanța.


Recent, magistrații Judecătoriei Mangalia și-au exprimat o altă opinie cu privire la cine se face vinovat de producerea acestei tragedii.


Judecătorii au decis condamnarea unui singur șofer trimis în judecată în prezenta cauză și a decis achitarea celorlalți doi.


Foarte important, Judecătoria Mangalia a apreciat că, în raport de situația de fapt expusă, de probele administrate în cauză și concluzia experților, întreaga culpă în producerea accidentului de circulație în urma căruia a decedat victima aparține unui singur inculpat. În opinia judecătorilor, acesta a generat starea de pericol prin reducerea vitezei până la oprirea autoturismului pe banda a doua, într-un sector de drum în care un alt conducător auto nu putea anticipa această situație. Recent, șoferul găsit vinovat a fost condamnat la pedeapsa de trei ani de închisoare cu suspendare.
 

Daune morale

De asemenea, Judecătoria Mangalia a decis acordare sumei aproximative de 300.000 de euro cu titlul de daune morale și daune materiale.


Decizia Judecătoriei Mangalia a fost contestată la Curtea de Apel Constanța. Primul termen a fost stabilit pentru data de 29 octombrie.


În fapt, în cuprinsul rechizitoriului s-a menționat că la jumătatea lunii iulie 2013, în jurul orei 13 00 , autoturismul marca VW Sharan condus de inculpatul C.P., se dep lasa pe banda a doua de mers a drumului național DN 39, dinspre Mangalia către Constanța. Ajuns la kilometrul 38+ 200, șoferul a încetinit și apoi a oprit, determinând, astfel, intrarea pe contrasens, peste marcajul dublu longitudinal, a autoturismului marca Audi A4 condus de inculpatul D. G., care se deplasa din spate, pe aceeași bandă.


Pe sensul opus, dinspre Constanța către Mangalia, pe banda a doua, se deplasa autoturismul marca Renault Twnigo, iar în spatele acestuia se deplasa autoturismul marca Skoda, care era condus de cel de al treilea inculpat C. M.


Coliziune frontală

Procurorii arată că urmare a manevrei neregulamentare a inculpatului D. G., de a pătrunde, peste marcajul dublu longitudinal, pe sensul opus al drumului, autoturismul condus de acesta a acroșat autoturismul marca VW Sharan condus de inculpatul C. P. și apoi a intrat în coliziune frontală cu autoturismul marca Renault Twnigo.


Întrucât nu a păstrat o distanță regulamentară față de autoturismul care se deplasa în fața sa, autoturismul marca Skoda condus de inculpatul C. M. a izbit din spate autoturismul Renault Twnigo, conform magistraților.


În urma accidentului, toate cele patru autoturisme implicate în accident au suferit avarii.


Pasagera autoturismului Renault Twnigo a decedat la fața locului, la scurt timp după accident, iar conducătoarea auto a fost grav vătămată, fiind transportată la spital în regim de urgență. U


După accident, cei trei conducători auto, au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.


Ce spun experții

Potrivit raportului de expertiză, conducătorul autoturismului marca VW Sharan, inculpatul C. P., a generat starea de pericol prin reducerea vitezei până la oprirea autoturismului pe banda a doua, într-un sector de drum în care conducătorul autoturismului marca Audi A4 nu putea anticipa această situație, fapta inculpatului fiind interzisă de art. 122 din R.O.U.G. nr. 195/2002.


Astfel, s-a reținut de către experți că inculpatul C.P., prin reducerea vitezei și oprirea a autoturismului marca VW Sharan, a determinat pe inculpatul D.G. să efectueze o manevră de evitare a impactului cu autovehiculul susmenționat, trecând, astfel, peste axul drumului mar cat cu două linii continue, activitate interzisă de art.77 alin.2 din R. OUG nr.195/2002.


În final, instanța a apreciat că, în raport de situația de fapt expusă, de probele administrate în cauză și concluzia experților, întreaga culpă în producerea accidentului de circulație aparține inculpatul D.G., astfel încât se va dispune condamnarea acestui inculpat și achitarea celor doi inculpați.

Așa cum precizam și mai sus, decizia Judecătoriei Mangalia a fost contestată la Curtea de Apel Constanța. Primul termen a fost stabilit pentru data de 29 octombrie.


Citește și

Este oficial! Azi a fost decisă libertatea lui Ioan Albu, fost prefect al județului Constanța

Gigi Christian Chiru, fost senator, acuzat de ucidere din culpă. Procesul merge mai departe

Copil de trei ani ucis de un buldoexcavator, la Techirghiol, în 2015. Azi, condamnarea finală


 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Județul Constanța Accident rutier la ieșire din 23 August. Două mașini, avariate

15 May 2021 2614

UPDATE Accident rutier grav în Mangalia. Un bărbat, încarcerat după ce o mașină s-a răsturnat

09 May 2021 1491

Trei șoferi trimiși în judecată după un accident mortal pe drumul Mangalia - Constanța. Urmează decizia finală

29 Apr 2021 1680

Mangalia. Accident rutier în municipiu. Trei victime

25 Apr 2021 826

Accident rutier la intrare în localitatea Negru Vodă. O victimă

22 Apr 2021 1013

Mangalia. Accident rutier la intrare în municipiu

19 Apr 2021 785

Avocat în Baroul Constanța, mort într-un accident rutier Florina Anghel va fi înmormântată azi

25 Mar 2021 1685

Bărbatul decedat în accidentul de lângă Neptun venea de la instanță. Cine se afla cu el în mașină

23 Mar 2021 3783

Biciclist accidentat în zona Gării din Mangalia

18 Mar 2021 967

Mangalia. Copil, pieton, accidentat pe strada Ion Creangă

01 Mar 2021 3785

UPDATE. Oficial de la IPJ Constanța Accident rutier grav în Stațiunea Olimp. Un biciclist decedat

26 Feb 2021 3785

Accident rutier în Mangalia. Un pieton a fost rănit

22 Feb 2021 931

Accident în Mangalia, în zona Kaufland!

21 Feb 2021 1410

Accident rutier cu victime, în Mangalia

18 Feb 2021 915

Mihai Leu, fost campion mondial la box, împlineşte 53 de ani. În 2019, a concurat la Mangalia la Super Rally

13 Feb 2021 1418