Justitie

Tragedie rutieră lângă Mangalia Trei șoferi sunt acuzați de ucidere din culpă. Magistrații cu opinii diferite. O singură condamnare

  • Recent, magistrații Judecătoriei Mangalia au decis condamnarea unui singur șofer.
  • Instanța a decis acordare sumei aproximative de 300.000 de euro cu titlul de daune morale și daune materiale.
  • Decizia Judecătoriei Mangalia a fost contestată la Curtea de Apel Constanța.

Procurorii din cadrul Parchetul de pe lângă Judecătoria Mangalia au dispus trimiterea în judecată a trei șoferi pentru săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și ucidere din culpă. Pe scurt, în opinia procurorilor, cei trei conducători auto sunt acuzați de producerea unui grav accident rutier, eveniment înregistrat la jumătatea lunii iulie 2013, pe drumul național 39, Mangalia Constanța.


Recent, magistrații Judecătoriei Mangalia și-au exprimat o altă opinie cu privire la cine se face vinovat de producerea acestei tragedii.


Judecătorii au decis condamnarea unui singur șofer trimis în judecată în prezenta cauză și a decis achitarea celorlalți doi.


Foarte important, Judecătoria Mangalia a apreciat că, în raport de situația de fapt expusă, de probele administrate în cauză și concluzia experților, întreaga culpă în producerea accidentului de circulație în urma căruia a decedat victima aparține unui singur inculpat. În opinia judecătorilor, acesta a generat starea de pericol prin reducerea vitezei până la oprirea autoturismului pe banda a doua, într-un sector de drum în care un alt conducător auto nu putea anticipa această situație. Recent, șoferul găsit vinovat a fost condamnat la pedeapsa de trei ani de închisoare cu suspendare.
 

Daune morale

De asemenea, Judecătoria Mangalia a decis acordare sumei aproximative de 300.000 de euro cu titlul de daune morale și daune materiale.


Decizia Judecătoriei Mangalia a fost contestată la Curtea de Apel Constanța. Primul termen a fost stabilit pentru data de 29 octombrie.


În fapt, în cuprinsul rechizitoriului s-a menționat că la jumătatea lunii iulie 2013, în jurul orei 13 00 , autoturismul marca VW Sharan condus de inculpatul C.P., se dep lasa pe banda a doua de mers a drumului național DN 39, dinspre Mangalia către Constanța. Ajuns la kilometrul 38+ 200, șoferul a încetinit și apoi a oprit, determinând, astfel, intrarea pe contrasens, peste marcajul dublu longitudinal, a autoturismului marca Audi A4 condus de inculpatul D. G., care se deplasa din spate, pe aceeași bandă.


Pe sensul opus, dinspre Constanța către Mangalia, pe banda a doua, se deplasa autoturismul marca Renault Twnigo, iar în spatele acestuia se deplasa autoturismul marca Skoda, care era condus de cel de al treilea inculpat C. M.


Coliziune frontală

Procurorii arată că urmare a manevrei neregulamentare a inculpatului D. G., de a pătrunde, peste marcajul dublu longitudinal, pe sensul opus al drumului, autoturismul condus de acesta a acroșat autoturismul marca VW Sharan condus de inculpatul C. P. și apoi a intrat în coliziune frontală cu autoturismul marca Renault Twnigo.


Întrucât nu a păstrat o distanță regulamentară față de autoturismul care se deplasa în fața sa, autoturismul marca Skoda condus de inculpatul C. M. a izbit din spate autoturismul Renault Twnigo, conform magistraților.


În urma accidentului, toate cele patru autoturisme implicate în accident au suferit avarii.


Pasagera autoturismului Renault Twnigo a decedat la fața locului, la scurt timp după accident, iar conducătoarea auto a fost grav vătămată, fiind transportată la spital în regim de urgență. U


După accident, cei trei conducători auto, au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.


Ce spun experții

Potrivit raportului de expertiză, conducătorul autoturismului marca VW Sharan, inculpatul C. P., a generat starea de pericol prin reducerea vitezei până la oprirea autoturismului pe banda a doua, într-un sector de drum în care conducătorul autoturismului marca Audi A4 nu putea anticipa această situație, fapta inculpatului fiind interzisă de art. 122 din R.O.U.G. nr. 195/2002.


Astfel, s-a reținut de către experți că inculpatul C.P., prin reducerea vitezei și oprirea a autoturismului marca VW Sharan, a determinat pe inculpatul D.G. să efectueze o manevră de evitare a impactului cu autovehiculul susmenționat, trecând, astfel, peste axul drumului mar cat cu două linii continue, activitate interzisă de art.77 alin.2 din R. OUG nr.195/2002.


În final, instanța a apreciat că, în raport de situația de fapt expusă, de probele administrate în cauză și concluzia experților, întreaga culpă în producerea accidentului de circulație aparține inculpatul D.G., astfel încât se va dispune condamnarea acestui inculpat și achitarea celor doi inculpați.

Așa cum precizam și mai sus, decizia Judecătoriei Mangalia a fost contestată la Curtea de Apel Constanța. Primul termen a fost stabilit pentru data de 29 octombrie.


Citește și

Este oficial! Azi a fost decisă libertatea lui Ioan Albu, fost prefect al județului Constanța

Gigi Christian Chiru, fost senator, acuzat de ucidere din culpă. Procesul merge mai departe

Copil de trei ani ucis de un buldoexcavator, la Techirghiol, în 2015. Azi, condamnarea finală


 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Accident în Mangalia, la Sanatoriul Balnear

23 Sep 2020 571

Accident rutier cu victimă în afara localității Mangalia (galerie foto)

15 Sep 2020 1093

Accident grav pe DN 39, aproape de Neptun. O persoană este încarcerată

15 Sep 2020 788

Update. Victima, un copil de șase ani. Șoferul băut! Accident la Mangalia! În dreptul unui supermarket

12 Sep 2020 1098

Doi copii, răniți în accident, la ieșire din Mangalia

03 Sep 2020 477

Pieton lovit de mașină, în Mangalia

31 Aug 2020 409

Accident la Mangalia

28 Aug 2020 1779

Accident rutier, în apropiere de herghelia din Mangalia

24 Aug 2020 906

Accident în fața Gării Mangalia

24 Aug 2020 1152

Victimă încarcerată în urma unui accident feroviar la Mangalia

22 Aug 2020 808

Motociclist implicat într-un accident rutier, la Mangalia

14 Aug 2020 1210

Județul Constanța. Pieton accidentat în Eforie Sud

10 Aug 2020 542

Accident rutier la ieșire din Mangalia. Două auto. Trei victime

04 Aug 2020 1144

UPDATE - S-a deschis dosar pentru ucidere din culpă Crimă sau accident? Misiune dificilă pentru criminaliști la Mangalia. Bărbat mort după ce ar fi căzut de la etajul III

03 Aug 2020 3981

Accident rutier în Mangalia. Sunt implicate două autoturisme. Au fost anunțate două victime

02 Aug 2020 1542