Monden

„Tot artă face şi ea“ Piesă de teatru cu Kira Hagi în rolul Marthei Bibescu. Gică Hagi şi familia sa, printre spectatori

Fiica lui Gică Hagi, Kira, cea care urmează o carieră artistică, a evoluat, la Bucureşti, în piesa de teatru „Martha. Povestea romanţată a unei prinţese”, în care a interpretat-o pe Martha Bibescu. Aceasta a fost o romancieră, poetă, politiciană şi memorialistă română şi franceză, iar Kira s-a declarat onorată că a jucat un personaj de o asemenea forţă.
„Mă bucur enorm să întruchipez, în an centenar, un personaj atât de frumos din istoria noastră“, a scris Kira pe Facebook. Piesa s-a jucat timp de două zile la Bucureşti, la Sala de teatru a Colegiului Naţional „Sfântul Sava“, iar fiica lui Hagi i-a avut alături, în rândul spectatorilor, pe membrii familiei sale, dar şi pe Gică Popescu şi soţia sa (unchiul şi mătuşa ei). „Aseară, a fost cum a fost... Să vedem diseară cum o să fie. Mulţumesc pentru încurajări şi pentru că aţi fost în număr atât de mare! Sper că v-a plăcut şi sper să doriţi să ne mai vedeţi pe scenă şi în 2019“, a menţionat Kira Hagi, după primul spectacol.
 
„Am debutaaat!!! Mulţumim publicului care a umplut sala şi care a fost alături de noi, în ciuda unui trafic imposibil, a gerului şi a pregătirilor pentru sărbători!“, a fost mesajul de pe pagina de Facebook a piesei de teatru.

„Tot artă face şi ea. Are ceva din taică-său“

Întrebat, în ziua primului spectacol, înainte să ajungă în Bucureşti, dacă are emoţii pentru fiica sa, Gică Hagi a răspuns: „Cu Chiruţa? Nu. Merg acolo, o susţinem. Ea face un lucru foarte important. Şi-a descoperit mediul în care vrea să trăiască, îi plac filmul şi teatrul şi progresează. E tânără, o să înveţe. Am încredere în ea, pentru că e dedicată, e focusată 100%. Când cineva e concentrat şi îi place, e imposibil să nu progreseze. Muncind, va progresa. Tot artă face şi ea. Are ceva din taică-său“. Kira s-a bucurat de aprecieri după ce a evoluat în piesa de teatru. „Felicitări!”, „Vă aşteptăm să repetaţi reprezentaţia, poate chiar la Constanţa!”, „Succes, Kira!” sau „Felicitări, ai fost radiantă!”, au fost câteva dintre mesajele de felicitare.     

Una dintre cele mai cunoscute românce 

Potrivit Wikipedia, Martha Bibescu (alias Martha Bibesco; născută pe 28 ianuarie 1889, la Bucureşti - decedată pe 28 noiembrie 1973, la Paris) a fost o romancieră, poetă, politiciană şi memorialistă română şi franceză. „S-a distins prin întreaga ei operă ca o prezenţă de o mare nobleţe de spirit. A fost fiica lui Ion Lahovary, ministru al României la Paris şi ministru de Externe, şi a Smarandei (Emma) Mavrocordat. A fost soţia prinţului George Valentin Bibescu, care era văr primar cu Ana de Noailles şi care avea să devină preşedintele Federaţiei Aeronautice Internaţionale. De asemenea, a fost una din primele femei-mason ale României şi una dintre cele mai frumoase şi cunoscute românce ale începutului de secol XX“, menţionează sursa citată.
 
Sursa foto: Facebook (Kira Hagi)
 
Citeşte şi:                 
 
Povestea romanţată a unei prinţese Kira, fiica lui Gică Hagi, o interpretează pe Martha Bibescu într-o piesă de teatru

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

După cucerirea Cupei României, FC Viitorul a petrecut la Bucureşti. Invitaţi de soi. Mesaje Kira Hagi, Simona Halep şi Elena Frîncu (galerie foto)

26 May 2019 1194

„E rândul tău să dai mai departe“ Kira, fiica lui Gică Hagi, se pregăteşte să predea cursuri de actorie pentru copii

21 May 2019 990

Gheorghe Hagi a petrecut Crăciunul în familie. Ce mesaj a transmis managerul tehnic al FC Viitorul cu ocazia Sărbătorilor de iarnă

27 Dec 2018 2553

Povestea romanţată a unei prinţese Kira, fiica lui Gică Hagi, o interpretează pe Martha Bibescu într-o piesă de teatru

14 Dec 2018 3534

„O poveste crudă, reală“ Kira, fiica lui Gică Hagi, joacă în filmul „Între chin şi amin“, regizat de Toma Enache

22 Sep 2018 2519

Familie reunită Gică Hagi, alături de soţie şi copiii Kira şi Ianis, la evenimentul „Uniţi pentru Mihai“

02 Jun 2018 10482

Kira Hagi va face un film şi va scrie o carte despre Gică Hagi

30 Mar 2018 2364

Campanie. Simona Halep şi Kira Hagi, mesaje speciale în armâneşte „Ca să nu uităm cine suntem şi cine o să fim“ (video)

31 Jan 2018 3910

Kira Hagi a urmat New York Film Academy Fiica lui Gică Hagi, premiată în SUA pentru scurtmetrajul „Fragile“

09 Jan 2018 19266

FC Viitorul, campioană! Mesajele copiilor lui Hagi „Pentru mine, Regele a devenit Zeu!”

14 May 2017 4228

Gică Hagi va petrece de Revelion în străinătate

22 Dec 2016 3138

Kira, fiica lui Gică Hagi admisă la New York Film Academy

01 Nov 2014 1499

Gică Hagi îşi vinde proprietăţile din Poiana Braşov

18 Aug 2014 3189

Kira Hagi a fost admisă la o universitate de prestigiu din New York

16 Aug 2014 3211

Fiica lui Gheorghe Hagi, Kira Hagi, îşi începe cariera de interpretă. Melodia se numeşte “The game of love”.

14 Jul 2014 2307