Politic

„Constanţa Altfel“ luptă cu administraţia locală prin sălile de judecată Din zona civică se pregăteşte un viitor candidat pentru Primăria Constanţa?!

Asociaţia „Constanţa Altfel“, căreia Judecătoria Constanţa i-a acordat personalitate juridică în noiembrie 2017, s-a lansat ieri oficial pe piaţa civică constănţeană. Promotorii asociaţiei sunt senatorul independent Vergil Chiţac, fost candidat la Primăria municipiului Constanţa şi fost membru PNL, alături de colaboratorii săi, printre care şi consilierii locali municipali Romeo Rezeanu şi Horia Căliminte.
 
La evenimentul de lansare a asociaţiei au participat mai mulţi susţinători ai senatorului, printre ei, fostul primar ţărănist al Constanţei, Corneliu Neagoe, o voce extrem de critică a administraţiei locale, dar şi deputatul Remus Borza, ex-ALDE, care a încercat să monopolizeze prezentarea viziunii asociaţiei. Slavă Domnului că a reuşit să fie oprit la timp!
 
În calitate de preşedinte al Asociaţiei „Constanţa Altfel“, senatorul Chiţac a explicat că platforma civică îşi propune să fie recunoscută de cetăţeni ca partener în determinarea administraţiei de a oferi servicii publice la cele mai înalte standarde de calitate. „«Constanţa Altfel» are o perspectivă proprie de dezvoltare a Constanţei, arătăm ce nu funcţionează corect, ce şi unde s-a greşit şi oferim soluţii în conformitate cu propria noastră evaluare“, a precizat senatorul. Asociaţia îşi propune să promoveze valori precum integritatea, inovarea şi performanţa şi conceptul de colaborare cu cetăţeanul.
 
Important de reţinut este totuşi faptul că senatorul a reiterat că nu vrea să se întoarcă în politică, deşi a fost ofertat de diverşi lideri politici. În schimb, ia în serios şi analizează o ofertă venită din partea familiei, aceea de a se retrage din viaţa publică, acasă. Să nu uităm că, deşi independent, Chiţac rămâne deocamdată, cel puţin pe parcursul mandatului de senator, un om politic, astfel încât declaraţiile sale trebuie citite printre rânduri.
 
Tocmai de aceea, l-am întrebat când va veni cu primele soluţii „Altfel“ la problemele municipiului Constanţa! Senatorul spune că, cel puţin în acest moment, toate demersurile asociaţiei sunt sfidate de municipalitate şi, de aceea, singura modalitate prin care pot face presiune pentru rezolvarea problemelor semnalate rămân instanţele de judecată.
 
De altfel, Asociaţia „Constanţa Altfel“ a deschis mai multe dosare municipalităţii şi a solicitat suspendarea unor acte administrative care vizează aprobarea unor planuri urbanistice zonale sau diverse proiecte de HCLM.
 
La rândul său, şi consilierul local municipal Romeo Rezeanu a explicat că întâmpină dificultăţi în Comisia de Urbanism a Consiliului Local Municipal, unde „consilierii PSD şi PMP acţionează guvernaţi de sfere de interese“. Rezeanu spune că proiectele sale au fost refuzate de primarul Decebal Făgădău.
„De fapt, nu Făgădău conduce Primăria, iar cu sprijinul consilierilor PMP trec toate PUZ-urile aberante. Aleşii PSD şi PMP dau dovadă de laşitate şi de lipsă de caracter pentru că proiecţia lor de viitor nu este în România. Tocmai de aceea am iniţiat această platformă civică pentru a arăta că mai există un dram de speranţă în Constanţa“, a conchis Rezeanu.
 
Dacă Asociaţia „Constanţa Altfel“ va fi sau nu un vector de imagine în desemnarea viitorului contracandidat al PSD la Primăria Constanţa timpul va decide; momentan, cimitirele oraşului sunt pline de optimişti!
 
Citeşte şi:
 
Senatorul Chiţac se reinventează ca pretendent la Primăria Constanţa Asociaţia „Constanţa Altfel“ atacă în instanţă PUZ-urile controversate! (document)
 

După USR Constanţa Asociaţiile „Verde Urban“ şi „Constanţa Altfel“ au atacat în instanţă hotărârile Consiliului Local care vizează parcul de miniaturi din Tăbăcărie


 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Locuitorii din capătul străzii Ion Rațiu din Constanța cer respingerea PUZ-ului inițiat de un investitor. Iată motivul! (documente)

15 Jul 2019 1413

Poliţia Locală Constanţa a amendat o asociaţie de proprietari pentru graffiti-ul de pe bloc. S-a ajuns în instanţă. Iată decizia!

08 May 2019 1476

Joaca de-a aderarea După un an, Consiliul Local Constanţa se retrage din Asociaţia „Xarxa FP“ Barcelona!

13 Apr 2019 355

Voluntarii "Constanţa Restart", din nou în teren. Copacii centenari au fost udaţi şi îngrijiţi! (galerie foto)

06 Apr 2019 833

Judecătoria Constanța a aprobat solicitarea de acordare personalitate juridică pentru Clubul Sportiv Columbolfil Constanța

29 Mar 2019 575

Huţucă (PNL) - „Coaliţia pentru Dezvoltarea României cere prorogarea OUG 114 pentru cel puţin şase luni“

06 Mar 2019 621

Biserica „Izvorul Tămăduirii“, pe locul unei foste parcări, în Tomis III Primăria Constanţa, nemulţumită că judecătorii au anulat autorizaţia de construire a unui lăcaş de cult

02 Mar 2019 3615

Modificări substanţiale în statutul asociaţiei de proprietari. A fost aprobat şi publicat în Monitorul Oficial (documente)

27 Feb 2019 4765

Judeţul Constanţa. S-a înfiinţat Ordinul militar al Veteranilor din Teatrele de operaţii

19 Feb 2019 932

Artiştii mai aşteaptă! Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski“ Constanţa a pierdut procesul cu Asociaţia „Eurocult“

06 Feb 2019 874

Victorie în instanţă pentru Municipiul Constanţa. Câţi bani trebuie să încaseze şi de la cine

25 Jan 2019 945

Bilanțul activității Asociației Casa Mării Negre / Black Sea House pe anul 2018 (document)

04 Jan 2019 907

Constănţeanul supărat Petiţie depusă la Primărie de către Asociaţia de Proprietari MK2 din Constanţa, în legătură cu investiţia de lângă Poarta Mare a Cetăţii Tomis (documente)

31 Dec 2018 2554

Verde Urban îşi exprimă îngrijorarea în legătură cu subiectul energiei termice de la Constanţa

14 Dec 2018 455

Constănţeanul supărat Reprezentanţii Asociaţiei de Proprietari MK2 din Constanţa, revoltaţi de ideea unei investiţii lângă Poarta Mare a Cetăţii Tomis

20 Nov 2018 2141