Politic

Perspectiva ratingului României rămâne negativă  Deputatul PSD, George Vișan, despre ministrul finanțelor “Fractură de logică glazurată cu ipocrizie fără scrupule”

  • Standard and Poor's a decis să mențină ratigul de țară al României la BBB-
  • Ratingul BBB- este cel mai scăzut din categoria recomandată pentru investiții
  • Deputatul PSD de Constanța, George Vișan îl taxează pe ministrul de Finanțe, Florin Câțu, care a afirmat că „anunțul Standard & Poor's reconfirmă măsurile actualului Guvern pentru combaterea efectelor socio-economice ale crizei COVID-19 și asigurarea unor finanțe publice sustenabile


România a scăpat de retrogradarea ratingului de țară de către agenția Standard and Poor's care a decis să-l mențină la BBB-.
Aceasta înseamnă că perspectivele asupra economiei României nu sunt chiar atât de pesimiste.

Ratingul BBB- este cel mai scăzut din categoria recomandată pentru investiții. O retrogradare ar fi plasat România în categoria „junk”, nerecomandată investitorilor.
Perspectiva ratingului României rămâne negativă deoarece agenţia vede riscuri la adresa balanţei de plăţi externe şi a echilibrului bugetar în următoarele 18 luni, dacă factorii de decizie politică nu pot stabiliza şi consolida orientarea bugetară după această recesiune indusă de pandemie.

S&P ar putea revizui în scădere ratingul României dacă dezechilibrele fiscale şi externe rămân ridicate mai mult decât anticipează în prezent agenţia, iar absenţa consolidării fiscale are ca rezultat un nivel mai ridicat al datoriei publice şi externe.

Deputatul PSD de Constanța, George Vișan îl taxează pe ministrul de Finanțe, Florin Câțu, care a afirmat că „anunțul Standard & Poor's reconfirmă faptul că măsurile actualului Guvern pentru combaterea efectelor socio-economice ale crizei COVID-19 și asigurarea unor finanțe publice sustenabile au fost cele corecte în contextul global actual. Așa cum am subliniat și în trecut, agenția consideră că situația gravă a finanțelor publice a fost cauzată de creșterile nesustenabile ale cheltuielilor angajate de Guvernul anterior, de iresponsabilitatea politicii fiscale prociclice promovate în ultimii trei ani”.

Vișan susține că ministrul dă dovadă de “fractură de logică, glazurată cu ipocrizie fără scrupule. Cifrele sunt seci. Nivelul de trai al românilor este în cădere liberă așa cum este și economia. Încep să dea rezultate fantasticele măsuri economico-sociale luate de guvernul liberal. În realitate ori lipsesc cu desăvârșire, ori au un efect insignifiant, fiind pretexte pentru a spune că au făcut ceva. Guvernul nu a luat nici o măsură concretă pentru sprijinirea reală a mediului de afaceri. Descpre măsurile sociale nu putem discută atâta timp cât liberalii le consideră pomeni. Da, alocațiile copiilor și pensiile asta înseamnă pentru ei. Cum explică fantasticul ministru de finanțe liberal ce a ignorat din cuprinsul comunicatului Standard&Poors? 35,2% din PIB în anul 2019 era datoria publică. În 2020 ajunge la 46% din PIB. Au scăzut dramatic investititiile străine directe. Mai contează că Banca Mondială atenționează că intrăm în cea mai gravă criză economică din ultimii 150 de ani. Nu mai contează! Pentru că liberalii guvernează cu rezultate fantastice”.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Social-democratul constănțean George Vișan este noul președinte al Comisiei de buget-finanțe din Camera Deputaților

14 Oct 2020 2253

Atletul Florin Vișan, din Constanța, vicecampion balcanic la seniori (galerie foto + documente)

23 Sep 2020 1787

Atletism Constanța a urcat pe podium și la Campionatul Național pentru seniori și tineret (galerie foto)

08 Sep 2020 2846

Florin Vișan, medalie de aur la Campionatele Internaționale ale României. Pe podium, și alți sportivi de pe litoral (galerie foto)

26 Aug 2020 2314

Trei parlamentari de Constanța fac parte din Comisia de anchetă privind achizițiile pe perioada stării de urgență

04 Jul 2020 2076

Un proiect de lege pentru salvarea turismului a fost depus în Parlament. Printre inițiatori, un deputat de la Constanța

16 Jun 2020 1450

Deputatul George Vișan, interpelare pe tema măsurilor pentru repatrierea marinarilor români blocați în toată lumea

21 May 2020 2049

George Vișan (PSD) “Cu câteva zile înainte de ridicarea stării de ugență, Guvernul nu a prezentat un plan de relansare economică”

14 May 2020 1697

George Vișan (PSD) “Industria HoReCa trăiește o adevărată dramă, așa cum întreagă societate o trăiește. Este lockdown.”

08 May 2020 1724

George Vișan (PSD) “Repornirea economiei nu se poate realiza decât prin solidaritate, protecție socială și inițiative concrete pentru mediul privat”

28 Apr 2020 2193

Mesaje de interes public! Vișan Pricopie, viceprimarul comunei Istria – „Până acum, nu am avut niciun fel de probleme“

27 Mar 2020 1165

George Vișan, deputat PSD - „Dragi liberali, nu mai expuneți populația Constanței la riscuri fără un dialog deschis cu toți factorii de decizie la nivel local”

24 Mar 2020 2055

Reprezentanţii Consiliului Judeţean al Elevilor Constanţa, în audienţă la parlamentarii PSD

22 Feb 2020 1303

De la creştere economică la austeritate Deputatul George Vişan (PSD) - „România este în agonie!“

27 Jan 2020 764

George Vişan (PSD) - „Jocul politic al liberalilor care fac din dublarea alocaţiilor o imensă nedreptate societăţii!“

16 Jan 2020 961