Constănțenii Mihai Nenciu și Nicu Rotaru, expediție și în Munții Piatra Craiului „Noi suntem virusați deja. Virusul nostru este muntele“ (galerie foto)


Reveniți de curând în țară dintr-o expediție montană africană, în Maroc, în care au pus tricolorul pe acoperișul Munților Atlas, pe vârful Toubkal (4.167 m), alpiniștii amatori constănțeni Mihai Nenciu și Nicu Rotaru nu au putut rezista prea mult chemării muntelui.
 
Astfel că au urcat din nou pe înălțimi, de data aceasta în România, parcurgând segmentul nordic al crestei Munților Piatra Craiului, alături de alpinistul medieșean Willhelm Cristian Schuster, un bun prieten, dar și mentor,  al celor doi, cu un palmares impresionant pe munte.
 
„Am vrut să profităm de fereastra de vreme bună din weekendul trecut și să încercăm parcurgerea integrală a crestei Munților Piatra Craiului. Dacă parcurgerea crestei, vara, este un traseu dificil, iarna acesta devine o tură de alpinism clasic a Carpaților românești. Parcurgerea integrală a crestei Piatra Craiului, iarna, este un traseu de anduranță, la o altitudine de peste 2.000 de metri, cu mare expunere și cu destule porțiuni tehnice, în care este necesară folosirea echipamentului tehnic (coardă, carabiniere, asigurări, piolet, ham, cască, etc). Serviciul Salvamont Zărnești nu recomandă nimănui încercarea de a parcurge creasta integral într-o singura zi, vara! Iarna, acest lucru aproape că iese din discuție pentru ei“, a menționat Mihai Nenciu.
 

Un model de alpinist care îi inspiră

 
Nicu Rotaru precizează că el, Mihai și Willhelm Cristian Schuster sunt legați de pasiunea alpinismului, una arzătoare, care i-a făcut pe toți trei ca, acum doi ani, să pornească într-o lungă tură montană în străinătate.
 
„Chiar dacă aventura noastră din munții Atlas se terminase de curând, simțeam amândoi nevoia unei ieșiri pe munte, locul în care ne simțim cel mai bine. Această tură am făcut-o împreună cu bunul și admirabilul nostru prieten Willhelm Cristian Schuster, din Mediaș, care nu ne este doar prieten ci și, am putea spune, mentor. Willhelm Cristian Schuster are un palmares fabulos, având bifate deja patru dintre cele șapte vârfuri ale circuitului 7 Summits (Elbrus, Denali, Kilimanjaro, Aconcagua), două ascensiuni pe Matterhorn și alte zeci de ascensiuni pe majoritatea vârfurilor importante europene. Împărtășim cu toții aceeași pasiune arzătoare și mistuitoare pentru munte, iar această pasiune ne-a făcut să pornim în 2018, împreună, pentru o tură montană lungă, ce a cuprins Glossglockner - cel mai înalt vârf al Austriei, Mont Blanc - cel mai înalt vârf al Franței, Gran Paradiso - cel mai înalt vârf al Italiei, Triglav - cel mai înalt vârf al Sloveniei. Consider că avem în permanență de învățat ceva nou și folositor, iar Willhelm Cristian Schuster este, pentru noi, un model de alpinist care ne inspiră“, a spus Nicu Rotaru.
 

Locul lor de joacă preferat

 
Creasta Pietrei Craiului are două segmente: segmentul Nordic (Vârful Turnul - Vârful Ascuțit - Vârful La Om) și segmentul Sudic (Vârful La Om - Șaua Funduri). Vârful La Om (a nu se confunda cu Vârful Omu din munții Bucegi!) reprezintă cel mai înalt vârf al Munților Piatra Craiului, cu înălțimea de 2.238 m.
 
Traseul celor trei a fost: Fântâna lui Botorog, Poiana Zănoaga, Cabana Curmătura, Șaua Crăpăturii, Vf. Turnu, Vf. Ascuțit, Vf. La Om, Prăpăstiile Zărnești, Fântâna lui Botorog. 28.85 km, parcurși în 12 ore și jumătate. „Din cauza zăpezii care începea să devină prea apoasă și pentru că deja se făcuse târziu, am stabilit cu toții să coborâm de la vârful La Om (sau Piscul Baciului). Am parcurs doar segmentul nordic al crestei. Suntem oricum bucuroși, în primul rând pentru că am ajuns din nou pe munte (locul nostru de joacă preferat) și, în al doilea rând, pentru că am făcut din nou echipă cu Willhem Cristian Schuster, pe care nu îl mai văzusem de aproape un an“, a punctat Mihai Nenciu.
 
Oricum, cei doi constănțeni, alături de un alt pasionat de pe litoral, Cătălin Negoescu, parcurseseră integral Creasta Pietrei Craiului, astă toamnă. Pentru 2020, Mihai și Nicu își doresc o ascensiune reușită a Vârfului Matterhorn, ruta elvețiană, împreună cu Willhem Cristian Schuster.
 

„Să fi vrut și nu aveam cui să dăm coronavirusul!“  

 
După Munții Piatra Craiului, Mihai Nenciu și Nicu Rotaru ar fi vrut să urmeze un traseu și în Munții Bucegi, în ultima zi din weekendul trecut, dar au ales să se întoarcă acasă, „având în vedere starea de urgență decretată de președintele României, Klaus Iohannis. Pe munte, glumeam între noi. Le-am spus băieților că nici țipenie de om nu este. Să fi vrut și nu aveam cui să dăm coronavirusul! Oricum, noi suntem virusați deja. Iar virusul nostru este muntele. Acesta este un virus care îți rămâne în suflet pentru totdeauna!“, după cum mai arată MIhai Nenciu. 
 

Se oferă voluntari pentru cumpărături!

 
Cei doi alpiniști amatori constănțeni au menționat că Proiectul 7 Summits nu este doar despre munți. „Este, în primul rând, despre oameni! Trăim cu toții timpuri dificile, iar a fi solidari unii cu alții în această perioadă este o condiție esențială! Frica de Covid-19 afectează majoritatea persoanelor în vârstă, cărora le poate fi teamă să meargă la cumpărături sau la farmacie, căci au mai multe șanse să se îmbolnăvească. Noi, Nicolae Rotaru și Mihai Nenciu, ne oferim voluntari pentru a merge o zi pe săptămână la cumpărături sau la farmacie pentru orice persoană vârstnică, din Constanța, ce dorește acest lucru! Putem fi contactați prin intermediul paginii noastre de Facebook (7 Summits) sau la numerele de telefon 0722.166090 / 0723.164371.Vă mulțumim tuturor! Cu sportivitate și bărbăție, echipa 7 Summits!“, au punctat cei doi.
 
Sursa foto: Facebook
 
Citește și:
 
Expediţie în Africa! Temerarii constănţeni Mihai Nenciu şi Nicu Rotaru au pus tricolorul şi pe acoperişul munţilor Atlas (galerie foto)
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constănțenii Mihai Nenciu și Nicu Rotaru „Dacă azi dimineață eram în apa mării, acum ne apropiem de acoperișul munților Bucegi!“ (video)

01 Jan 2021 2124

Constanța Baie în mare, la răsărit, pe 1 ianuarie (VIDEO)

01 Jan 2021 3021

Constănțenii Mihai Nenciu și Nicu Rotaru, mesaj de Crăciun din apa Mării Negre (video)

25 Dec 2020 2707

Au ajuns și pe acoperișul Turciei Trei temerari din Constanța au dus tricolorul pe vârful Ararat. Pe urmele lui Noe!

01 Dec 2020 3068

Expediţie în Africa! Temerarii constănţeni Mihai Nenciu şi Nicu Rotaru au pus tricolorul şi pe acoperişul munţilor Atlas (galerie foto)

06 Mar 2020 3925

„Şi iarna se merge la plajă!“ Atletul constănţean Bogdan Ofiţeru a început anul 2020 cu tradiţionala baie în Marea Neagră (video)

04 Jan 2020 3855

„Victoria voinţei!“ Constănţeanul Mihai Nenciu a atins Vârful Omu, la capătul alergării care a pornit de pe plaja din Mamaia (galerie foto)

20 Nov 2019 3073

Ultramaratonul „De la zero la Moldoveanu“, la final Fraţii Ștefan şi George Tudor, din Constanţa, au urcat pe acoperişul României (galerie foto)

20 Nov 2019 2645

De la Constanţa pe acoperişul României Alergătorii Mihai Nenciu şi Ștefan Tudor au pornit în temerara lor cursă, „De la Zero la Moldoveanu“

13 Nov 2019 2314

„De la Zero la Moldoveanu“ Doi temerari, cursă de pe plaja din Constanţa până pe cel mai înalt vârf muntos din România (galerie foto)

09 Nov 2019 3954

La 7.000 de metri! Mihai Nenciu şi Nicu Rotaru au cucerit şi Aconcagua „A fost crunt! Crunt! Un efort dincolo de orice imaginaţie“ (galerie foto)

01 Feb 2019 2221

Temerarul constănţean La început de an, Bogdan Ofiţeru a făcut tradiţionala baie în Marea Neagră. Înot în apă rece ca gheaţa! (video)

04 Jan 2019 3129

Ofiţeru, Nenciu şi Rotaru, aventură incredibilă, într-un loc fabulos „Acolo poţi să atingi norii cu mâna. Există mai mult cer decât pământ!“ (galerie foto)

17 Jun 2017 5561

Expediţie constănţeană în Munţii Himalaya La 4.000 de metri, au jucat fotbal şi au făcut skandenberg cu călugării budişti (galerie foto+video)

14 Jun 2017 4932

Temerara expediţie constănţeană din Himalaya a ajuns în tabăra de bază de pe Everest

09 Jun 2017 3430