Sport

FC Viitorul a demarat pregătirea Gică Hagi - „Am simţit mult entuziasm, încredere şi convingerea că vom reuşi un nou an bun“

Fotbaliştii de la FC Viitorul s-au reunit după vacanţa de iarnă.

În această dimineaţă, au efectuat vizita medical, iar mâine pleacă în cantonamentul din Antalya.

Managerul tehnic al echipei, Gică Hagi, s-a arătat optimist că FC Viitorul va avea şi un 2019 reuşit.  

Ne-am odihnit destul. A fost o vacanţă benefică, aveam nevoie de ea. Nu am terminat anul 2018 aşa cum ne doream şi, gândind la rece, probabil că a fost o oboseală mentală, care ne-a făcut să ne pierdem luciditatea în faţa porţii. În rest, am făcut un an bun, cu un joc de calitate, dar în ultimerle meciuri nu am reuşit să marcăm. Vorbind la reunire cu jucătorii, am simţit mult entuziasm, încredere şi convingerea că vom reuşi un nou an bun. Trebuie să muncim mult. Am fost buni atunci când am făcut lucrurile colectiv foarte bine şi am respectat şi aplicat în teren principiile noastre de bază. Viitorul e o echipă care propune mereu un fotbal ofensiv. În cele trei săptămâni care mai sunt până la reluarea campionatului, trebuie să ne pregătim foarte bine. Mai avem cinci meciuri importante şi grele până la play-off. În acest moment, de lotul de jucători vorbim puţin, întrucât unii mai pot ieşi, iar alţii pot intra, a declarat „Regele“.


Managerul tehnic al echipei constănţene a explicat despărţirea de Luchin şi a anunţat transferul lui Târcoceanu, ultima dată la Dinamo. De asemenea, Dima va fi lăsat să plece.

În ce-l priveşte pe Luchin, el a fost mulţumit de noi, şi noi de el, dar, aşa cum i-am şi zis, am optat pentru Ghiţă, care e mai tânăr. Acesta a făcut progresele lui şi a trebuit să merg cu el înainte. Ne-am despărţit de Luchin în condiţii amiabile. Dima vrea să plece să joace cât mai mult. Îl lăsăm, că aşa e normal. L-am transferat pe Târcoveanu (n.r. de la Dinamo). E un jucător cu o tehnică foarte bună. Ne bucurăm că a venit la noi. În voi cunoaşte foarte bine în perioada următoare. Mi-a plăcut mereu ca fotbalist. Are calitate şi a jucat şi la loturile naţionale. Trebuie să-i dăm încredere şi spaţiu. În rest, mai aşteptăm patru jucători, care să ne completeze lotul, a menţionat Hagi. 


Totodată, FC Viitorul va face o achiziţie de marcă, urmând a reveni la echipă brazilianul Eric de Oliveira.

Încă nu e rezolvat nimic. Normal, am vorbit cu el şi aşteptăm să îşi rezolve problema cât mai repede cu fostul club, o zi - două, şi să vină înapoi, a punctat Hagi.


FC Viitorul încearcă să rezolve repede achiziţiile, pentru ca nou veniţii să se integreze cât mai bine în lot.

Avem discuţii cu mai mulţi jucători. Dacă au plecat doi fundaşi centrali, trebuie să vină unul, de picior stâng, dacă se poate. Încercăm să rezolvăm repede, în următoarele două - trei zile, şi aducerea unui atacant. Ţâru şi Iacob sunt bine după accidentările suferite. Perioada de pregătire nu e scurtă, în trei săptămâni te poţi pregăti foarte bine. Forma maximă va veni mai târziu, a spus Hagi, care va continua la Viitorul:

 

În ce mă priveşte, voi vedea ce va fi. Deocamdată, sunt la Viitorul.     


În Antalya merg şi opt tineri din Academie, câte doi pe fiecare post: Louis Munteanu, Roberto Mălăele, Nicholas Popescu, Alexandru Şerban, Alexi Pitu, Ştefan Muşat, Marius Leca şi Darius Grosu.

Am luat copii până la 2003. Am vrut să iau şi de 2004, dar e destul, când vom reveni acasă îi voi vedea pe toţi. Leca şi Pitu au mai fost cu noi, dar am luat şi alţii, să-i cunoaştem, să se obişnuiască şi ei cu noi. Să-i vedem în ce stare sunt, pentru că talent au. Trebuie să-i simt şi eu, să avem grijă de ei, să-i creştem. Mai sunt şi alţii. La revenirea din Antalya, în fiecare săptămână voi lua şi alţii alături de noi. Pitu deja e «consacrat», dar a avut ghinionul în vară de a se accidenta. El şi Leca trebuie să lupte să arate că merită să joace în echipă. Au toată încrederea mea. Rămâne să demonstreze că sunt mai buni ca ceilalţi, a menţionat Gică Hagi.


Sursa foto: ZIUA de Constanţa


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Gică Hagi, vizionar. Cum se construiesc proiecte, echipe şi jucători „Mulţi vorbim despre fotbal, dar puţini se pricep“

20 Mar 2019 679

„Asta face diferenţa“ Când a văzut cum începuse FC Viitorul meciul, Gică Hagi era convins că echipa sa va învinge CFR Cluj

18 Mar 2019 737

Când va disputa FC Viitorul următorul meci, cel cu Sepsi Sf. Gheorghe

17 Mar 2019 458

Imagini de la eveniment Campioana CFR Cluj a învins FC Viitorul la Ovidiu cu un gol în repriza secundă (galerie foto+video)

16 Mar 2019 968

Campioana joacă la Ovidiu! FC Viitorul dă piept sâmbătă cu CFR Cluj. Echipa lui Hagi vrea o nouă victorie de răsunet

16 Mar 2019 729

FC Viitorul întâlneşte sâmbătă campioana Gică Hagi - „CFR Cluj e greu de bătut, dar avem încredere că putem câştiga“

15 Mar 2019 354

Editorial FC Viitorul, din nou campioană a României? De ce nu?

14 Mar 2019 517

Gică Hagi, nemulţumit „Ce s-a făcut în aceşti 30 de ani de am ajuns să fim mai săraci?“

13 Mar 2019 725

Gică Hagi - „A fost ziua noastră“ Echipa etapei, cu patru premianţi de la FC Viitorul, după victoria cu FCSB (galerie foto)

13 Mar 2019 695

FC Viitorul, victorie uriașă cu FCSB! A învins-o pe Arena Națională (galerie foto)

11 Mar 2019 678

„Nu mi-ar fi frică!“ Ce spune Gică Hagi despre vizita sa la Anderlecht și despre antrenarea unei echipe ca AS Roma

09 Mar 2019 649

„Îi înnebunea pe toţi!“ Amintirile lui Gheorghiţă Vasile. A jucat fotbal cu Gică Hagi în echipa Şcolii 23 din Constanţa

09 Mar 2019 1695

Gică Hagi, pe lista AS Roma pentru postul de antrenor?

07 Mar 2019 705

Jucători de la FC Viitorul, în echipa ideală Gică Hagi, antrenorul etapei. E singurul tehnician cu patru calificări în play-off

07 Mar 2019 436

FC Viitorul şi luptele din play-off. Primul adversar, FCSB! Gică Hagi - „Ce-i frumos de acum încolo va veni“

06 Mar 2019 571