Sport

FC Viitorul a demarat pregătirea Gică Hagi - „Am simţit mult entuziasm, încredere şi convingerea că vom reuşi un nou an bun“

Fotbaliştii de la FC Viitorul s-au reunit după vacanţa de iarnă.

În această dimineaţă, au efectuat vizita medical, iar mâine pleacă în cantonamentul din Antalya.

Managerul tehnic al echipei, Gică Hagi, s-a arătat optimist că FC Viitorul va avea şi un 2019 reuşit.  

Ne-am odihnit destul. A fost o vacanţă benefică, aveam nevoie de ea. Nu am terminat anul 2018 aşa cum ne doream şi, gândind la rece, probabil că a fost o oboseală mentală, care ne-a făcut să ne pierdem luciditatea în faţa porţii. În rest, am făcut un an bun, cu un joc de calitate, dar în ultimerle meciuri nu am reuşit să marcăm. Vorbind la reunire cu jucătorii, am simţit mult entuziasm, încredere şi convingerea că vom reuşi un nou an bun. Trebuie să muncim mult. Am fost buni atunci când am făcut lucrurile colectiv foarte bine şi am respectat şi aplicat în teren principiile noastre de bază. Viitorul e o echipă care propune mereu un fotbal ofensiv. În cele trei săptămâni care mai sunt până la reluarea campionatului, trebuie să ne pregătim foarte bine. Mai avem cinci meciuri importante şi grele până la play-off. În acest moment, de lotul de jucători vorbim puţin, întrucât unii mai pot ieşi, iar alţii pot intra, a declarat „Regele“.


Managerul tehnic al echipei constănţene a explicat despărţirea de Luchin şi a anunţat transferul lui Târcoceanu, ultima dată la Dinamo. De asemenea, Dima va fi lăsat să plece.

În ce-l priveşte pe Luchin, el a fost mulţumit de noi, şi noi de el, dar, aşa cum i-am şi zis, am optat pentru Ghiţă, care e mai tânăr. Acesta a făcut progresele lui şi a trebuit să merg cu el înainte. Ne-am despărţit de Luchin în condiţii amiabile. Dima vrea să plece să joace cât mai mult. Îl lăsăm, că aşa e normal. L-am transferat pe Târcoveanu (n.r. de la Dinamo). E un jucător cu o tehnică foarte bună. Ne bucurăm că a venit la noi. În voi cunoaşte foarte bine în perioada următoare. Mi-a plăcut mereu ca fotbalist. Are calitate şi a jucat şi la loturile naţionale. Trebuie să-i dăm încredere şi spaţiu. În rest, mai aşteptăm patru jucători, care să ne completeze lotul, a menţionat Hagi. 


Totodată, FC Viitorul va face o achiziţie de marcă, urmând a reveni la echipă brazilianul Eric de Oliveira.

Încă nu e rezolvat nimic. Normal, am vorbit cu el şi aşteptăm să îşi rezolve problema cât mai repede cu fostul club, o zi - două, şi să vină înapoi, a punctat Hagi.


FC Viitorul încearcă să rezolve repede achiziţiile, pentru ca nou veniţii să se integreze cât mai bine în lot.

Avem discuţii cu mai mulţi jucători. Dacă au plecat doi fundaşi centrali, trebuie să vină unul, de picior stâng, dacă se poate. Încercăm să rezolvăm repede, în următoarele două - trei zile, şi aducerea unui atacant. Ţâru şi Iacob sunt bine după accidentările suferite. Perioada de pregătire nu e scurtă, în trei săptămâni te poţi pregăti foarte bine. Forma maximă va veni mai târziu, a spus Hagi, care va continua la Viitorul:

 

În ce mă priveşte, voi vedea ce va fi. Deocamdată, sunt la Viitorul.     


În Antalya merg şi opt tineri din Academie, câte doi pe fiecare post: Louis Munteanu, Roberto Mălăele, Nicholas Popescu, Alexandru Şerban, Alexi Pitu, Ştefan Muşat, Marius Leca şi Darius Grosu.

Am luat copii până la 2003. Am vrut să iau şi de 2004, dar e destul, când vom reveni acasă îi voi vedea pe toţi. Leca şi Pitu au mai fost cu noi, dar am luat şi alţii, să-i cunoaştem, să se obişnuiască şi ei cu noi. Să-i vedem în ce stare sunt, pentru că talent au. Trebuie să-i simt şi eu, să avem grijă de ei, să-i creştem. Mai sunt şi alţii. La revenirea din Antalya, în fiecare săptămână voi lua şi alţii alături de noi. Pitu deja e «consacrat», dar a avut ghinionul în vară de a se accidenta. El şi Leca trebuie să lupte să arate că merită să joace în echipă. Au toată încrederea mea. Rămâne să demonstreze că sunt mai buni ca ceilalţi, a menţionat Gică Hagi.


Sursa foto: ZIUA de Constanţa


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ianis Hagi, inclus în echipa ideală a Ligii 1 din sezonul trecut. Gică Hagi, din nou cel mai bun antrenor al campionatului

27 Jun 2019 476

Comunicat Gică Hagi. Ce îi transmite patronului lui PAOK Salonic, Ivan Savvidis

26 Jun 2019 672

Tricolorii mici, în careul de aşi la Euro 2019 Gică Hagi - „Au pus România pe scena care trebuie. Jos pălăria!“ (galerie foto)

26 Jun 2019 743

Sondaj de opinie 36% dintre respondenţi nu cred că FC Viitorul va trece de turul doi preliminar al Europa League

24 Jun 2019 730

Editorial Pecetea „Regelui“ Hagi. Când feţii-frumoşi îi bat pe zmeii-paralei şi la fotbal

24 Jun 2019 846

Euro 2019. România, prima în grupă Ianis Hagi - „Suntem fericiţi că am început cu dreptul. E ceea ce ne-am dorit!“ (galerie foto)

20 Jun 2019 1173

FC Viitorul va întâlni în turul doi preliminar al Europa League echipa antrenată de Ladislau Boloni

19 Jun 2019 1390

Hotărâre a Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor FC Viitorul SA

19 Jun 2019 1501

Sondaj de opinie Până unde credeți că va ajunge FC Viitorul în ediția 2019/2020 a Europa League?

16 Jun 2019 957

Personalităţi ale sportului românesc, printre participanţii de la conferinţa organizată de MTS la Mamaia (galerie foto)

13 Jun 2019 890

Mijlocaşul Gabi Iancu revine la FC Viitorul. Informaţii şi despre Ianis Hagi şi Bradley de Nooijer

13 Jun 2019 1048

Reportaj al UEFA la Academia Hagi „De la început, proiectul meu a fost să investesc în tineri“

12 Jun 2019 2777

Academia Hagi a învins Real Madrid! Gică Popescu - „Echipele noastre sunt competitive şi pe plan internaţional“ (galerie foto)

10 Jun 2019 1470

O zi din viaţa lui Ianis Hagi. Detalii neştiute despre căpitanul FC Viitorul „Iubesc mingea de fotbal. Cu ea am crescut de mic“

08 Jun 2019 1344

Gică Popescu, preşedinte la FC Viitorul Gică Hagi - „Ce să fac, să dau antrenorul afară?“. Ce a răspuns „Baciul“

03 Jun 2019 1166