Sport

FC Viitorul a demarat pregătirea Gică Hagi - „Am simţit mult entuziasm, încredere şi convingerea că vom reuşi un nou an bun“

Fotbaliştii de la FC Viitorul s-au reunit după vacanţa de iarnă.

În această dimineaţă, au efectuat vizita medical, iar mâine pleacă în cantonamentul din Antalya.

Managerul tehnic al echipei, Gică Hagi, s-a arătat optimist că FC Viitorul va avea şi un 2019 reuşit.  

Ne-am odihnit destul. A fost o vacanţă benefică, aveam nevoie de ea. Nu am terminat anul 2018 aşa cum ne doream şi, gândind la rece, probabil că a fost o oboseală mentală, care ne-a făcut să ne pierdem luciditatea în faţa porţii. În rest, am făcut un an bun, cu un joc de calitate, dar în ultimerle meciuri nu am reuşit să marcăm. Vorbind la reunire cu jucătorii, am simţit mult entuziasm, încredere şi convingerea că vom reuşi un nou an bun. Trebuie să muncim mult. Am fost buni atunci când am făcut lucrurile colectiv foarte bine şi am respectat şi aplicat în teren principiile noastre de bază. Viitorul e o echipă care propune mereu un fotbal ofensiv. În cele trei săptămâni care mai sunt până la reluarea campionatului, trebuie să ne pregătim foarte bine. Mai avem cinci meciuri importante şi grele până la play-off. În acest moment, de lotul de jucători vorbim puţin, întrucât unii mai pot ieşi, iar alţii pot intra, a declarat „Regele“.


Managerul tehnic al echipei constănţene a explicat despărţirea de Luchin şi a anunţat transferul lui Târcoceanu, ultima dată la Dinamo. De asemenea, Dima va fi lăsat să plece.

În ce-l priveşte pe Luchin, el a fost mulţumit de noi, şi noi de el, dar, aşa cum i-am şi zis, am optat pentru Ghiţă, care e mai tânăr. Acesta a făcut progresele lui şi a trebuit să merg cu el înainte. Ne-am despărţit de Luchin în condiţii amiabile. Dima vrea să plece să joace cât mai mult. Îl lăsăm, că aşa e normal. L-am transferat pe Târcoveanu (n.r. de la Dinamo). E un jucător cu o tehnică foarte bună. Ne bucurăm că a venit la noi. În voi cunoaşte foarte bine în perioada următoare. Mi-a plăcut mereu ca fotbalist. Are calitate şi a jucat şi la loturile naţionale. Trebuie să-i dăm încredere şi spaţiu. În rest, mai aşteptăm patru jucători, care să ne completeze lotul, a menţionat Hagi. 


Totodată, FC Viitorul va face o achiziţie de marcă, urmând a reveni la echipă brazilianul Eric de Oliveira.

Încă nu e rezolvat nimic. Normal, am vorbit cu el şi aşteptăm să îşi rezolve problema cât mai repede cu fostul club, o zi - două, şi să vină înapoi, a punctat Hagi.


FC Viitorul încearcă să rezolve repede achiziţiile, pentru ca nou veniţii să se integreze cât mai bine în lot.

Avem discuţii cu mai mulţi jucători. Dacă au plecat doi fundaşi centrali, trebuie să vină unul, de picior stâng, dacă se poate. Încercăm să rezolvăm repede, în următoarele două - trei zile, şi aducerea unui atacant. Ţâru şi Iacob sunt bine după accidentările suferite. Perioada de pregătire nu e scurtă, în trei săptămâni te poţi pregăti foarte bine. Forma maximă va veni mai târziu, a spus Hagi, care va continua la Viitorul:

 

În ce mă priveşte, voi vedea ce va fi. Deocamdată, sunt la Viitorul.     


În Antalya merg şi opt tineri din Academie, câte doi pe fiecare post: Louis Munteanu, Roberto Mălăele, Nicholas Popescu, Alexandru Şerban, Alexi Pitu, Ştefan Muşat, Marius Leca şi Darius Grosu.

Am luat copii până la 2003. Am vrut să iau şi de 2004, dar e destul, când vom reveni acasă îi voi vedea pe toţi. Leca şi Pitu au mai fost cu noi, dar am luat şi alţii, să-i cunoaştem, să se obişnuiască şi ei cu noi. Să-i vedem în ce stare sunt, pentru că talent au. Trebuie să-i simt şi eu, să avem grijă de ei, să-i creştem. Mai sunt şi alţii. La revenirea din Antalya, în fiecare săptămână voi lua şi alţii alături de noi. Pitu deja e «consacrat», dar a avut ghinionul în vară de a se accidenta. El şi Leca trebuie să lupte să arate că merită să joace în echipă. Au toată încrederea mea. Rămâne să demonstreze că sunt mai buni ca ceilalţi, a menţionat Gică Hagi.


Sursa foto: ZIUA de Constanţa


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cosmin Matei, la FC Viitorul. Echipa lui Hagi joacă duminică la Ovidiu cu FC Voluntari

24 Aug 2019 410

Gică Hagi „Sper să ne trezim! Toţi muncim pentru România. Să pedalăm să scoatem fotbalişti“

22 Aug 2019 867

Gică Hagi, după remiza FC Viitorul cu Astra Giurgiu „Puteam pierde, dar și câștiga“ (galerie foto)

21 Aug 2019 509

Egal între Astra Giurgiu și FC Viitorul în Liga 1. Echipa lui Hagi e pe locul trei în clasament

19 Aug 2019 514

FC Viitorul, egalată din nou pe final Gică Hagi - „Meritam 100% victoria. Trebuia să avem maximum de puncte acum“ (galerie foto)

14 Aug 2019 574

FC Viitorul și FC Botoșani au remizat la Ovidiu. Echipa lui Hagi e pe locul doi în Liga 1

12 Aug 2019 513

FC Viitorul - FC Botoşani, luni, la Ovidiu Gică Hagi - „Întâlnim un adversar foarte puternic. Va fi un meci deschis“ (galerie foto)

11 Aug 2019 930

Capitolul la care e printre cei mai buni din Liga 1 Andrei Ciobanu, de la FC Viitorul, inclus de două ori la rând în echipa etapei

10 Aug 2019 1052

De ce a fost supărat Gică Hagi la finele meciului Sepsi Sf. Gheorghe - FC Viitorul „Tocmai acest lucru a fost speculat greșit“

06 Aug 2019 496

„Spiritul de a domina şi a înscrie“ FC Viitorul a marcat în toate cele şapte partide de până acum din noul sezon. Medie de 2,42 goluri / meci (galerie foto)

06 Aug 2019 572

Gică Hagi şi Stere Halep au fost invitaţi speciali Turneul Armânilor de la Babadag şi sărbătoarea de la Camena. La anul, ar putea veni şi Galatasaray (galerie foto)

06 Aug 2019 6539

Gol în minutul 90+3! FC Viitorul a scăpat printre degete victoria cu Sepsi Sf. Gheorghe. Hagi, nervos!

04 Aug 2019 569

Gică Hagi, declarații despre neregulile din Spitalul Județean „Aţi văzut cum arată spitalul din Constanța? E posibil aşa ceva?”

04 Aug 2019 2680

FC Viitorul vrea să spargă gheața contra lui Sepsi Sf. Gheorghe Gică Hagi - „Ne vom lupta pentru cele trei puncte“

03 Aug 2019 838

Dialog la meciul FC Viitorul cu FC Salzburg „- Ce salariu fix ai tu? - 3.000. - Păi cu 3.000 eu îmi iau pantofi!“ (galerie foto)

03 Aug 2019 857