Filosofia „Made in Constanţa“ continuă la BC Athletic. Echipa Gladiatorilor din Tomis, în primele 12 din România

Echipa masculină de baschet Athletic Constanţa s-a calificat în Grupa Galbenă a Ligii Naţionale (eşalonul valoric secund al întrecerii), pătrunzând astfel între cele mai bune 12 echipe din România. Evoluţiile din meciurile următoare sunt o provocare, dar şi un moment al adevărului pentru BC Athletic.
 
„Baschet Club Athletic Constanţa a fost şi este una dintre surprizele plăcute ale Ligii Naţionale. Chimia lotului şi pregătirea fizică a Gladiatorilor vor arăta nivelul la care a ajuns echipa până în acest moment al sezonului. Cu şase jucători născuţi în Constanţa dintre cei 14 cu care antrenorii au abordat pana acum sezonul, atât juniori, cât şi seniori, BC Athletic a reuşit să răstoarne calculele de pe hârtie, clasându-se în primele 12 echipe ale campionatului românesc. Cu una dintre cele mai mici medii de vârstă din campionat şi lipsită de aportul unor jucători de bază, antrenorii Alexandru Olteanu şi Bogdan Ivanovici au decis să continue filozofia «made in Constanţa», strategia fiind şi aceea ca juniorii să poată creşte în experienţă, acumulând minute pe parchet alături de seniori“, se arată într-un comunicat al clubului de pe litoral.
 
Conform statisticilor realizate, BC Athletic Constanta beneficiază de aportul publicului, cu o audienţă la meciurile de acasă în medie de 800 de spectatori. „Fără sprijinul fanilor nu am fi reuşit toate aceste performante. Baschet Club Athletic Constanţa a readus emulaţia baschetului în oraşul de la malul mării, oraş cu tradiţie în baschetul naţional, după o pauză de patru ani în care antrenorii Alexandru Olteanu, Bogdan Ivanovici au reuşit să ducă BC Athletic din Liga 1 în Liga Naţională, după o perioadă în care aportul pe care l-au avut în implicarea BC Farul Constanţa nu a mai putut fi susţinut de autorităţile locale din acea vreme“, mai menţionează cei de la BC Athletic.
 
Proiectul Made in Constanţa al Gladiatorilor continuă pe litoral, atât în baschet cât şi în campaniile sociale şi de promovare a sportului la panou, în instituţii de învăţământ, în centre special, dar şi în cadrul evenimentelor sportive.
 
Sursa foto (cu rol ilustrativ): ZIUA de Constanţa
 
Citeşte şi:
 
Primul meci din Grupa Galbenă BC Athletic o aşteaptă optimistă pe Dinamo la Constanţa
 

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constănțeanca Alina Șerban, pas important în cariera de antrenor. Aleasă pentru un important program european

27 Jul 2022 1859

Athletic Constanța Gemenii Mihai și Andrei Călințaru, medalie cu echipa și premii individuale la turneul final. „Ne-am dorit mult să câștigăm“

03 Jun 2022 2371

Alexey și Yarik, „doi pitici uriași de 8 și 9 ani“ Copii din Ucraina, oaspeți ai BC Athletic Neptun Constanța. „Au trăit fiecare secundă din meci“ (GALERIE FOTO)

19 May 2022 1708

Gladiatorii din Tomis „Un sezon în care am produs surprize plăcute în Liga Națională, iar lumea a revenit la sală, fără restricții“ (GALERIE FOTO)

02 May 2022 2043

Baschet Campionatele Naționale indoor 3X3, seniori și Under-23, ediția 2022, se vor disputa la Constanța

29 Apr 2022 2038

BC Athletic Neptun Constanța a cedat în duelul cu CSM CSU Oradea

22 Apr 2022 2054

Final dramatic În Campionatul Național Under-18, CSS1 Athletic Constanța a învins BC Athletic în ultima secundă (GALERIE FOTO)

22 Apr 2022 2130

BC Athletic Neptun Constanța Premieră fericită pentru Jakob Lowrance în ultimul meci. A primit cel mai dorit cadou! (GALERIE FOTO)

08 Apr 2022 1824

BC Athletic Neptun Constanța, victorie mare cu CSO Voluntari, care a condus la pauză (GALERIE FOTO)

02 Apr 2022 2001

Phoenix CSU Simona Halep Constanța, al doilea meci în play-off „Cu fruntea sus și cu mândria că am făcut performanță“ (GALERIE FOTO)

31 Mar 2022 1636

Proiecte de hotărâre Suplimentare a fondurilor de la bugetul local pentru HC Dobrogea Sud, Academia CS Phoenix Constanța și BC Athletic. Din ce motive (DOCUMENTE)

31 Mar 2022 3311

BC Athletic Neptun Constanța, învinsă de SCM U Craiova (GALERIE FOTO)

23 Mar 2022 1692

La partida BC Athletic Neptun Constanța - SCM U Craiova, se strâng din nou produse pentru persoanele aflate în nevoie

23 Mar 2022 1856

BC Athletic Neptun Constanța, înfrângere în meciul cu Steaua București (GALERIE FOTO)

18 Mar 2022 1975

Interviu online cu Ștefan Gribinic „După ce am crescut puțin, am realizat frumusețea adevărată a baschetului“

17 Mar 2022 6792