Handbal George Buricea, antrenorul CSM Constanța, va fi noul selecționer al echipei naționale a României (VIDEO)

 
Constantin Din, președintele Federației Române de Handbal, a anunțat astăzi, 31 ianuarie 2024, că noul selecționer al echipei naționale masculine va fi George Buricea, antrenorul CSM Constanța, cu rezultate deosebite în ultima perioadă.
 
Acesta îl va înlocui pe actualul selecționer, Xavi Pascual, care a solicitat să renunțe la funcție după Campionatul European.

În continuare, tehnicianul spaniol va fi consilier al președintelui FRH.

Totodată, George Buricea va cpntinua să antreneze în paralel și CSM Constanța. 

Nu am fost surprins că s-a apelat la mine pentru postul de selecționer. S-a tot vorbit în ultima perioadă.Visul meu era să antrenez Naționala României. Este nevoie de ajutorul fiecărui antrenor din Liga Națională. Un om, George Buricea, nu poate face singur nimic. Fiecare om din luema handbalului trebuie să-și aducă aportul. Dacă va fi o lume dezbinată, nu vom putea face nimic. Trebuie să încercăm să facem ceva cu handbalul ăsta românesc și, da, aici ai nevoie și de sfatul domnului Xavi Pascual, pentru că are experiență, dar și de sfatul oricărui antrenor. Trebuie să tragem toți la aceeași căruță. Altfel, e mai greu să facem ceva. Eu așa am reușit la Constanța, cu unitate. Acum vrem să facem ceva cu Cehia, iar apoi să trecem la următoarele obiective. Nu știu dacă România e favorită în fața Cehiei la baraj, ținând cont și de faptul că returul se va juca în Cehia, iar ei au jucători de mare experiență, a spus George Buricea.

Un nou capitol, o nouă provocare!
 
George Buricea a fost numit oficial selecționer al naționalei masculine de handbal a României, dar va continua să antreneze în paralel și CSM Constanța.

"Nu mi se datorează doar mie, ci și jucătorilor, staff-ului, clubului și fanilor de la Constanța. A fost visul meu de a antrena România", este mesajul CSM Constanța.

Din staff-ul tehnic al echipei naționale vor mai face parte Ionuț Georgescu și Rudi Stănescu.  

Echipa națională de handbal masculin va fi preluată de George Buricea. Provocările actuale din handbalul de performanță solicită un volum consistent de energie și o implicare dusă până la sacrificiu, deseori. Barajul cu Cehia pentru calificarea la Campionatul Mondial va pune la încercare capacitatea de mobilizare și ambiția tuturor celor implicați, conștientizând impactul evoluției la echipa națională asupra carierei fiecăruia, atât la nivel de club, cât și la nivel internațional. George Buricea este unul dintre foștii jucători ai naționalei cu o carieră îndelungată, cu meciuri grele câștigate inclusiv în evoluțiile sale la club, în fața unor echipe renumite, în Champions League. Ca antrenor, pune în practică metodele însușite prin studiu intens, având ca mentori unii dintre cei mai respectați antrenori. Îi urăm mult succes în postura de antrenor al naționalei României, alături de colegii săi, Ionuț Rudi Stănescu și Ionuț Georgescu!, se arată pe site-ul oficial al FRH.


Sursa foto: Facebook (Federația Română de Handbal)

Citește și:


Handbal. CSM Constanța

George Buricea - „Așteptăm două echipe de Liga Campionilor, cu bugete astronomice, să le facem viața amară“


 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Calendar săptămânal plin pentru CSM Constanța Handbaliștii, meci decisiv pentru câștigarea medaliilor de argint în Liga Zimbrilor!

20 Apr 2024 603

Șapte handbaliști de la CSM Constanța, în lotul României pentru dubla de calificare cu Cehia

17 Apr 2024 607

Handbal CSM Constanța a învins Steaua și s-a calificat în turneul Final 4 al Cupei României (GALERIE FOTO)

16 Apr 2024 789

Handbal CSM Constanța a făcut spectacol cu CSU din Suceava, bifând al 19-lea succes stagional (GALERIE FOTO)

13 Apr 2024 822

Handbal CSM Constanța, victorie la 17 goluri diferență!

06 Apr 2024 1158

Calendar săptămânal CSM Constanța Baschetbalistele joacă primul meci din semifinalele Ligii Naționale

27 Mar 2024 590

Handbal Victorie în deplasare cu Potaissa Turda și CSM Constanța s-a calificat în sferturile Cupei României

20 Mar 2024 902

Handbal CSM Constanța debutează în noua ediție a Cupei României, cu gândul de a-și apăra trofeul

19 Mar 2024 683

Calendar săptămânal CSM Constanța Baschetbalistele luptă pentru primul trofeu al sezonului, Cupa României

08 Mar 2024 850

Handbal Opt jucători de la CSM Constanța, convocați la Națională. „Sunt entuziasmat să încep un nou capitol din viața mea“

07 Mar 2024 897

Handbal CSM Constanța, o repriză senzațională pe terenul Füchse Berlin, deținătoarea EHF European League! (GALERIE FOTO)

06 Mar 2024 804

Handbal CSM Constanța, victorie mare cu Minaur Baia Mare pentru argintul Ligii Naționale (GALERIE FOTO)

02 Mar 2024 1166

CSM Constanța Handbal George Buricea - „Echipa aceasta și-a făcut datoria în Europa cu vârf și îndesat“ (GALERIE FOTO)

01 Mar 2024 1101

Calendar săptămânal CSM Constanța Handbaliștii, meci acasă cu Minaur Baia Mare. O veritabilă finală pentru argintul în Liga Națională!

29 Feb 2024 952

European League. 27 februarie 2024 CSM Constanța, meci capital cu Dinamo, în Sala Sporturilor „Simona Amânar“. Intrarea este liberă! (GALERIE FOTO + DOCUMENT)

26 Feb 2024 1259