Sport

Se apropie alegerile pentru șefia FRF Gică Hagi - „E nevoie de o muncă titanică. Trebuie să resuscităm totul, de la temelie”

Peste câteva zile, pe 18 aprilie, se vor desfășura alegerile pentru funcția de președinte al Federației Române de Fotbal.   
   
Gică Hagi, managerul tehnic al campioanei României, FC Viitorul, este de părere că, indiferent cine va ieși câștigător, misiunea noului șef al FRF va fi foarte dificilă.

Mesajul meu a fost unul clar și pertinent. Celui care va câștiga îi va fi foarte greu vizavi de resuscitarea fotbalului românesc,  de a-l aduce în top. E nevoie de o muncă titanică. Lucrul care te scoate în față e partea tehnică. Trebuie să resuscităm totul, de la temelie. Cota jucătorilor români în străinătate e foarte jos, să nu spun la un nivel critic. Strategia e una singură: să încerci să devii cel mai bun. Cel care va câștiga alegerile la FRF trebuie să fie responsabil față de rezultate. Să se gândească la faptul că e în slujba României, a spus Hagi.


Potrivit acestuia, naționale Under-21, Under-19, Under-17 și Under-15 ale României nu trebuie să aibă obiectiv doar să dea un jucător la echipa mare.

De aici trebuie plecat. Cluburile dau jucători la loturi. Până nu vom ajunge să ne calificăm nu vom ieși din situația grea în care ne aflăm. Trebuie să producem jucători campioni. Nu știu dacă în România mai există orgoliul de a fi cel mai bun. A participa e ușor, dar eu vreau să câștig. Cariera unui jucător e alcătuită din calificări și trofee. Performanță. A încerca să devii cel mai bun. Lupta e grea, trebuie să muncești mult și să ai idei clare. Dacă mă voi mai apuca odată (n.r. la echipa națională), o voi face cu acest gând. În România, trebuie să știi să contruiești succesul pe termen mediu și lung, nu să o scăldăm. Trebuie un proiect cu obiective clare. Cui zice că numai sunt copii nu-i place să muncească. Vrea doar de azi pe mâine. Cu cei de afară ne putem bate doar la nivelul echipelor naționale, a precizat Gică Hagi.


”Regele” susține introducerea tehnologiei video în arbitraj (VAR) și este de părere că mai multe schimbări de jucători în timpul unui meci de fotbal ar fi în beneficiul echipelor și al fotbaliștilor.

Poate arbitrul nu a văzut bine anumite faze, iar VAR îl ajută, e foarte bine. Imaginea te lămurește, trebuie să eliminăm orice dubiu. Devii mult mai responsabil ca arbitru. Au fost cazuri când, din cauza unor erori de arbitraj, n-au mers echipe la Mondiale. Avem lotul de peste 20 de jucători. De ce nu se fac mai multe schimbări? Sunt meciuri mai multe. Cum să-i băgăm pe jucători? Ca să dea randament, ei trebuie să joace. De ce doar trei și nu cinci, șase sau șapte? De ce la alte sporturi se poate și la noi nu? Nu e tot spectacol? Nu poți s-o ții la nesfârșit cu pedala apăsată la maximum. Ați văzut ce a pățit Barcelona. E corpul uman. Cât să duci?, s-a întrebat Gică Hagi.      


Sursa foto: ZIUA de Constanța

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Două noi amicale, astăzi „Pedepse“ pentru o parte a fotbaliştilor de la FC Viitorul în cantonamentul din Turcia (video)

21 Jan 2019 369

Roberto Mălăele, nepotul lui Horaţiu Mălăele, e mezinul FC Viitorul Gică Hagi avertizează - „Vor avea de furcă rău cu acest băiat“

18 Jan 2019 816

Astăzi, două noi meciuri pentru echipa lui Hagi Rivaldinho, fiul lui Rivaldo - „Sunt foarte fericit că am semnat cu FC Viitorul“

17 Jan 2019 496

Simona Halep, un record de 89 atingeri la jonglat cu balonul. Cine este idolul sportivei din copilărie

16 Jan 2019 291

FC Viitorul. „Perlele“ lui Hagi La 16 ani, Alexi Pitu a avut ofertă de la o echipă mare din străinătate

16 Jan 2019 1784

La 16 ani, Nicholas, fiul lui Gică Popescu, e în cantonament cu FC Viitorul „Încerc să prind câte ceva de la fiecare“ (galerie foto)

15 Jan 2019 359

„Toată lumea se întreabă - «Oare când va apărea un nou Hagi»?“. Iată ce a răspuns „Regele“!

15 Jan 2019 324

Gică Hagi, replică pentru Ladislau Boloni „Stăm prin Belgia şi vorbim de România“

14 Jan 2019 473

Eric de Oliveira s-a întors la FC Viitorul. Ce record plănuieşte să doboare „Avem şanse şi la titlu, şi la Cupa României“ (galerie foto)

14 Jan 2019 481

Andrei Târcoveanu, transferat „FC Viitorul mi-a întins o mână de ajutor. Sper să nu dezamăgesc!“

12 Jan 2019 637

Sportul inventat în Argentina şi practicat zilnic de puştii Academiei Hagi, recunoscut oficial de Ministerul Tineretului şi Sportului

11 Jan 2019 530

FC Viitorul a demarat pregătirea Gică Hagi - „Am simţit mult entuziasm, încredere şi convingerea că vom reuşi un nou an bun“

10 Jan 2019 533

Poză de familie Fiul lui Gică Popescu, în cantonament cu FC Viitorul. Cu cine îl aseamănă Gică Hagi pe Nicolas

10 Jan 2019 1661

Mijlocaş box-to-box Ionuţ Vînă are cel mai bun presing din Liga 1 şi dă cele mai multe pase (video)

29 Dec 2018 438

Trei eşecuri la rând. FC Viitorul, pe locul cinci la finele anului Gică Hagi - „Voi analiza şi sper să iau deciziile potrivite“

24 Dec 2018 617