UPDATE. Preşedintele suspendat al CJC a aterizat în ţară Nicuşor Constantinescu a fost arestat preventiv (rechizitorii)

Azi, şeful suspendat al CJC a anunţat că va ajunge în România, in jurul orei 12.40. Nicuşor Constantinescu este aşteptat atât de prieteni, cât şi procurori, care, potrivit unor surse judiciare, îl vor prezenta azi Tribunalului Bucureşti pentru verificarea mandatului internaţional de arestare. De menţionat că această instanţă a emis primul mandat de arestare preventivă pe numele său, al doilea fiind eliberat de Tribunalul Constanţa. Cu câteva ore înainte de a pleca spre ţară, pe paginile de facebook care se presupun a fi ale preşedintelui suspendat al CJC a fost postat un mesaj al cărui conţinut îl redăm în totalitate: „Anunţ către voi, prieteni. Vin nesilit de nimeni acasă maine (n.r. azi), joi, 6 nov 2014, la Bucureşti,ora 12.40 pm.SUA au respins cererea de extradare a mea, eu am renunţat la radioterapie, diminuându-mi şansele cu 15% de a nu reveni cancerul de prostată. Am decis să stopez minciunile DNA, care susţin că am fugit din România! Tocmai venirea mea va demonstra contrariul! Am drenul înca în pelvis din 18 iulie! Am nevoie de asistenţă medicală!“ Mesajul este semnat (ca niciodată până acum) cu iniţialele şefului suspendat al Consiliului Judeţean, „CND“.

Nicuşor Constantinescu a fost deferit justiţiei de Dana Ana, procuror DNA Bucureşti, pentru complicitate la trei infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice cu obţinerea de foloase necuvenite, dar şi pentru 21 de infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, cu obţinerea de foloase necuvenite.
 
Rechizitoriul poate fi citit aici.

Şi procurorul Andrei Bodean l-a trimis în judecată pe Nicuşor Constantinescu pentru abuz în serviciu în formă continuată.

Citeşte rechizitoriul aici

Nicuşor Constantinescu este judecat şi în deja celebrul dosar al retrocedărilor din Constanţa, cauza în care printre inculpaţi se află şi edilul municipiului Constanţa, Radu Ştefan Mazăre. În cauza, procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a 37 de inculpaţi în legătură cu „restituirea şi atribuirea nelegală a unor întinse suprafeţe de teren intravilan din municipiul Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză“. Prin aceste fapte, continuă magistraţii, a fost cauzat un prejudiciu în valoare de aproximativ 114 milioane de euro (din care 77,77 de milioane de euro reprezintă prejudiciu în dauna statului şi 36,16 milioane de euro, prejudiciu în dauna municipiului Constanţa).

Update: 10.15

În aproximativ două ore şi jumătate, Nicuşor Constantinescu, şeful suspendat al CJC este aşteptat să aterizeze pe aeroportul Henri Coandă din Capitală. Tot la Bucureşti se află în aceste momente şi edilul-şef al Constanţei, Radu Mazăre. Primarul se află în Capitală la o întâlnire a PSD. Jurnaliştii B1Tv au anunnţat în urmă cu puţin timp că acesta a sosit într-o maşină de lux la întâlnirea cu mai-marii PSD.

UPDATE: 11.05

Citeşte AICI ce a zis Radu Mazăre referitor la reîntoarcerea în ţară a lui Nicuşor Constantinescu.


UPDATE: 11.46

Citeşete AICI: Potrviti B1 TV, Nicuşor Constatninescu a aterizat în urmă cu puţin timp în România.

UPDATE: 12.01

Nicuşor Constantinescu a fost preluat de oamenii legii de pe aeorport şi se află deja în custodia autorităţilor române. Şeful suspendat al CJC este acum în drum spre Tribunalul Bucureşti, unde se va judeca contestaţia depusă împotriva arestării sale. Instanţa va decide dacă va fi dus în arestul Poliţiei Capitalei, sau va fi internat într-un spital-penitenciar.  Pentru că a declarat la aterizare că se simte rău, acesta va fi adus şi în faţa unei comisii medicale, pentru un control. Oamenii legii vor cerceta care au fost motivele pentru care nu a venit în ţară la data stabilită. Autorităţile au de confirmat mandatul de arestare emis pe numele lui Nicuşor Constantinescu.

UPDATE: 13.00


Citeste AICI cand va fi adus Nicusor Constantinescu in fata judecatorilor din Tribunalul Constanta.

UPDATE: 13.10

În acest dosar, Nicuşor Daniel Constantinescu este acuzat ca, in perioada 2009 – 27 noiembrie 2013, „cu ştiinţă și în exercitarea atribuţiilor care decurgeau din calitatea de Preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, în mai multe rânduri nu şi-a îndeplinit sau şi-a îndeplinit în mod defectuos obligaţiile potrivit art.76 din Legea nr.446/2006“. „Potrivit acestui articol “ consiliile judeţene/locale şi ale sectoarelor municipiului Bucureşti sunt obligate să asigure centrelor militare din raza lor de activitate terenurile, localurile, instalaţiile de telecomunicaţii, sistemele şi serviciile informatice, autoturismele, alte dotări şi materiale, precum şi fondurile necesare desfăşurării activităţii specifice, potrivit normelor stabilite prin hotărâre a Guvernului.(…)”. Astfel, în raport de funcţia publică deţinută, inculpatul nu a asigurat finanţarea Centrului Militar Zonal Constanţa, neefectuând reparaţiile necesare la sediul acestuia și a dispus rezilierea contractelor pentru furnizarea de utilităţi şi servicii de pază necesare funcţionării în condiţii normale a acestei instituții. De asemenea, a încercat de mai multe ori să evacueze instituţia din sediul pe care îl ocupa, fapte care au provocat vătămări ale drepturilor şi intereselor legale ale Ministerului Apărării Naţionale precum şi pagube acestei instituţii“, conform procurorilor DNA Constanta.

UPDATE: 16.55

Citeste AICI ce a declarat Nicusor Constantinescu in fata judecatorilor din Tribunalul Bucuresti.

UPDATE: 17.00

la aceste momente, potrivit avocatul lui Nicuşor Constantinescu, Marius Mocanu, judecatorii decid, în baza documentelor medicale, dacă preşedintele suspendat al CJ Constanţa va f arestat preventiv. „Se decide dacă va rămâne în arest (n.r. - Nicuşor Constantinescu), dacă va fi transportat în spital penitenciar sau într-un spital civil sub pază“, a mai declarat avocatul.

UPDATE: 17.38

Potrivit Romania TV, Nicuşor Constantinescu ar fi fost arestat preventiv de Tribunalul Bucuresti. Citeste mai multe AICI

UPDATE: 18.13

Magistrații Tribunalului București au confirmat mandatul de arstare. Președintele suspendat al CJC ar putea fi adus în această seară la Constanța, pentru ca mâine judecătorii Tribunalului Constanța să ia în dezbatere al doilea mandat de arestare preventivă emis în lipsă pe numele lui Nicușor Constantinescu. Mai multe detalii puteți citi AICI.

Iar AICI gasiți un rezumat al succesiunii evenimentelor în cazul președintelui suspendat al CJC.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Directori din Consiliul Județean Constanța și oameni de afaceri, condamnați definitiv! Cererea de revizuire, respinsă

19 Apr 2024 1677

Dosarul privind Herghelia Mangalia și lacul Corbu, amânat pentru finele lunii! Se pregătește audierea lui Ionuţ Ţiţimeaua, fost director în CJC

01 Apr 2024 938

Înalta Curte a decis! Dosarul privind Herghelia Mangalia și lacul Corbu rămâne la Tribunalul Constanța!

23 Nov 2023 855

DNA Constanța cere, la Înalta Curte, rejudecarea dosarului Combat Press!

17 Oct 2023 1093

Gabriel Mustaţă rămâne judecătorul dosarului privind Herghelia Mangalia și lacul Corbu. Cererea de recuzare a lui Nicușor Constantinescu, respinsă

31 May 2023 1223

Judecătorul Gabriel Mustaţă, recuzat de Nicușor Constantinescu, fostul șef al CJC!

29 May 2023 1959

Decizie „bombă“ în instanță! Mai mulți primari și foști primari din județul Constanța vor fi reaudiați la Tribunal

16 Jan 2023 2824

Nicușor Constantinescu, fostul președinte al CJC, achitat într-un dosar DNA! Decizia finală se va lua azi

27 May 2022 2296

Se pensionează un fost procuror Anticorupție din Constanța! A cerut condamnarea lui Nicușor Constantinescu

21 Feb 2022 1950

Nicușor Constantinescu l-a recuzat pe judecătorul Lucian Lică! Ce răspuns a primit fostul șef al CJC

09 Feb 2022 2332

Ce judecător a recuzat fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu

17 Dec 2021 2495

Opt ani pentru Nicușor Constantinescu, fostul președinte al CJC Dosarul fundaţiilor „Fantasio“ şi „Thalia“ ar putea fi rejudecat! Cererea, admisă în principiu

15 Nov 2021 2700

Oficial! Începe judecata în dosarul privind herghelia Mangalia și lacul Corbu!

21 Oct 2021 3471

Inculpați, Decebal Făgădău și Marcela Enache Dosarul terenurilor din Portul Tomis, azi primul termen la Tribunal! Gabriel Mustaţă nu ar fi vrut să judece procesul!

24 Sep 2021 2741

Nicușor Constantinescu, fostul președinte al CJC, achitat! Dosarul, în apel. S-a stabilit primul termen

21 Aug 2021 2358