CCINA Constanţa şi Ambasada Republicii Moldova, în căutarea soluţiilor de afaceri comune

Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa (CCINA) Constanţa a găzduit, ieri, un eveniment dedicat oportunităţilor de afaceri în Republica Moldova. Iniţiativa a aparţinut Ministerului Economiei din Republica Moldova şi Ambasadei Republicii Moldova în România. La eveniment au participat Dănuţ Jugănaru, directorul CCINA Constanţa, Emil Jacotă, reprezentantul Ambasadei Republicii Moldova în România, Alexandru Vidmidi, reprezentantul Ministerului Economiei din Republica Moldova, Mathias von Tucher, director Business Development Portul Internaţional Liber Giurgiuleşti, Ala Aidov, director adjunct Portul Internaţional Liber Giurgiuleşti, Tobias Waldemar Seiferth, şef Departament Clienţi Internaţionali BCR Bucureşti, şi Natalia Codreanu, director executiv BCR Chişinău.
 
„Este prima acţiune de acest fel organizată de Ambasada Republicii Moldova. Este important să atragem cât mai multe investiţii din România pe piaţa Republicii Moldova, care e bine situată din punct de vedere geopolitic. În prezent, România ocupă locul VII în topul investiţiilor în Republica Moldova, însă ne dorim să ajungă pe locul al treilea. Ne dorim ca firmele din România să aibă o prezenţă cât mai mare în Republica Moldova, unde avem zone libere şi taxe mici“, a declarat Emil Jacotă, reprezentantul Ambasadei Republicii Moldova în România. La rândul său, Dănuţ Jugănaru, directorul CCINA Constanţa, a prezentat Portul Constanţa, dar şi economia judeţului. „La ora actuală, în judeţul nostru sunt active 95 de firme din Republica Moldova, cu un capital subscris de peste 5 milioane de lei“, a precizat acesta. Programul evenimentului a cuprins: prezentarea oportunităţilor de afaceri şi investiţionale în Republica Moldova, prezentarea Portului Internaţional Liber Giurgiuleşti, prezentarea aspectelor financiare şi de investiţii în Republica Moldova. Invitaţii la evenimentul promoţional „Oportunităţi de afaceri în Republica Moldova“ au luat parte şi la o degustare de produse vinicole moldoveneşti Cramele Cricova.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța Activitate de promovare a învățământului dual, în cadrul parteneriatului ISJ - CCINA (GALERIE FOTO)

23 Mar 2024 629

Paralela45 relansează cursele charter cu destinație Antalya, cu plecare din Constanța! Ce alte destinații preferă românii? (VIDEO)

19 Mar 2024 1205

LIVE CCINA, Paralela45 și Aeroportul Mihail Kogălniceanu Constanța, despre vacanțele de vară 2024 (FOTO+VIDEO)

19 Mar 2024 1168

Inspectoratul Școlar Județean Constanța promovează învățământul dual alături de CCINA Constanța

22 Feb 2024 918

Universitatea Ovidius din Constanța Proiecte de peste 42 de milioane de Euro prezentate în cadrul întâlnirii Forumului Oamenilor de Afaceri

15 Dec 2023 864

Teatrul de Stat Constanța a primit Premiul de Excelență pentru contribuția adusă la dezvoltarea culturală a municipiului de la CCINA Constanța (GALERIE FOTO)

25 Oct 2023 839

Solid House și Mesta Marmură și Travertin, conduse de Ramazan Gur, au ocupat primul loc în Topul județean al firmelor!

20 Oct 2023 2933

LIVE TEXT Președintele Consiliului Judeţean Constanţa, Mihai Lupu, la prima conferință de presă după acuzațiile de luare de mită (GALERIE FOTO)

15 Jun 2023 1614

Constanța Firma Love.Peace.Coffee SRL, document de la primărie pentru amplasarea unui container la City Park Mall

09 Jun 2023 1362

“Festivalul Tradițiilor și Gastronomiei Pescărești”, eveniment dedicat tradițiilor gastrnomice și culturale locale din Dobrogea

02 Jun 2023 2414

Instituția Prefectului - Județul Constanța va organiza alături de alte instituții campanii de informare a agenților economici din județul Constanța

03 Apr 2023 1264

Forumul Oamenilor de Afaceri, găzduit de Universitatea Ovidius din Constanța (GALERIE FOTO)

09 Dec 2022 1725

La CCINA Constanța, sub egida OSIM, „Trofeul Creativității la Constanța” 2022

08 Dec 2022 1469

#Dobrogea144 Ruxandra Serescu, Director General Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța, mesaj de Ziua Dobrogei

16 Nov 2022 2124

LIVE-VIDEO TEXT Impact Developer & Contractor la Târgul Imobiliar Constanța. Cu ce ofertă vine dezvoltatorul imobiliar (GALERIE FOTO+VIDEO)

05 Nov 2022 2108