Ieri, la CCINA Constanţa Afacerişti belgieni şi români s-au întâlnit pentru a discuta viitoare parteneriate (galerie foto)

Ieri, la sediul Camerei de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură (CCINA) Constanţa, a fost încheiat oficial Parteneriatul de afaceri B2B. Colaborarea presupune crearea unui cadru comun în care vor avea loc întâlniri directe între companiile belgiene şi cele româneşti, pentru a se discuta oportunităţile de afaceri şi de inovare oferite de viitoarele parteneriate.
Evenimentul face parte dintr-o serie de acţiuni desfăşurate în perioada 26 - 27 iunie, în misiunea lor multisectorială în Constanţa, de către Centrul Enterprise Europe Network din cadrul CCINA Constanţa, în colaborare cu Enterprise Europe Network Flandra şi Camera de Comerţ şi Industrie Antwerp.
Au vorbit despre oportunităţile create de aceste viitoare parteneriate preşedintele în exerciţiu al CCINA Constanţa, Ion Dănuţ Jugănaru, şeful delegaţiei belgiene, Chris Hoornaer, preşedintele portului Antwerp, Jill Suetenes, manager al Departamentului Internaţional din cadrul Camerei de comerţ şi Industrie Antwerp şi reprezentantul Agenţiei pentru IMM-uri, Hajar Zamouri, directorul adjunct al Enterprise Europe Flandra şi ambasadorul Regatului Belgia la Bucureşti, Phillipe Beke.

Ion Dănuţ Jugănaru a susţinut o prezentare în cadrul căreia a evidenţiat avantajele unui posibil parteneriat cu firme româneşti care au acces la unul dintre cele mai importante porturi din Europa, Portul Constanţa. Au fost dezbătute principalele activităţi desfăşurate în această zonă, punându-se accent pe industria chimică şi petrochimică, pe activităţile de pe şantierele navale, dar şi pe celelalte industrii dezvoltate aici, precum agricultura, pescuitul sau construcţiile. De asemenea, s-a punctat şi importanţa turistică a oraşului. La rândul său, Chris Hoornaer, preşedintele Portului Antwerp, a spus că în Antwerp îşi desfăşoară activitatea aproximativ 900 de companii, cu peste 16.000 de angajaţi. Acesta a declarat că îşi doreşte ca, prin aceste parteneriate, să fie create perspective de sustenabilitate.

Au fost prezenţi toţi membrii delegaţiei belgiene care, începând cu ora 11.00, au avut programate întâlniri cu reprezentanţi ai firmelor româneşti. Printre domeniile de interes ale companiilor belgiene se numără serviciile portuare de transport, expediţii, construcţii- servicii de proiectare şi construcţii de conducte în domeniul petrolier, logistică, gaz, energie şi terminale petroliere, servicii de arhitectură şi design interior atât pentru sectorul portuar, cât şi pentru cel imobiliar, al hotelurilor şi al restaurantelor.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța Activitate de promovare a învățământului dual, în cadrul parteneriatului ISJ - CCINA (GALERIE FOTO)

23 Mar 2024 621

Paralela45 relansează cursele charter cu destinație Antalya, cu plecare din Constanța! Ce alte destinații preferă românii? (VIDEO)

19 Mar 2024 1197

LIVE CCINA, Paralela45 și Aeroportul Mihail Kogălniceanu Constanța, despre vacanțele de vară 2024 (FOTO+VIDEO)

19 Mar 2024 1109

Inspectoratul Școlar Județean Constanța promovează învățământul dual alături de CCINA Constanța

22 Feb 2024 897

Universitatea Ovidius din Constanța Proiecte de peste 42 de milioane de Euro prezentate în cadrul întâlnirii Forumului Oamenilor de Afaceri

15 Dec 2023 856

Teatrul de Stat Constanța a primit Premiul de Excelență pentru contribuția adusă la dezvoltarea culturală a municipiului de la CCINA Constanța (GALERIE FOTO)

25 Oct 2023 831

Solid House și Mesta Marmură și Travertin, conduse de Ramazan Gur, au ocupat primul loc în Topul județean al firmelor!

20 Oct 2023 2918

LIVE TEXT Președintele Consiliului Judeţean Constanţa, Mihai Lupu, la prima conferință de presă după acuzațiile de luare de mită (GALERIE FOTO)

15 Jun 2023 1607

Constanța Firma Love.Peace.Coffee SRL, document de la primărie pentru amplasarea unui container la City Park Mall

09 Jun 2023 1354

“Festivalul Tradițiilor și Gastronomiei Pescărești”, eveniment dedicat tradițiilor gastrnomice și culturale locale din Dobrogea

02 Jun 2023 2405

Instituția Prefectului - Județul Constanța va organiza alături de alte instituții campanii de informare a agenților economici din județul Constanța

03 Apr 2023 1253

Forumul Oamenilor de Afaceri, găzduit de Universitatea Ovidius din Constanța (GALERIE FOTO)

09 Dec 2022 1710

La CCINA Constanța, sub egida OSIM, „Trofeul Creativității la Constanța” 2022

08 Dec 2022 1462

#Dobrogea144 Ruxandra Serescu, Director General Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța, mesaj de Ziua Dobrogei

16 Nov 2022 2115

LIVE-VIDEO TEXT Impact Developer & Contractor la Târgul Imobiliar Constanța. Cu ce ofertă vine dezvoltatorul imobiliar (GALERIE FOTO+VIDEO)

05 Nov 2022 2099