Reprezentanţi ai Ambasadei Marii Britanii, în vizită la CCINA Constanţa

Ion Dănuţ Jugănaru, directorul general al Camerei de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa (CCINA) a primit, ieri, vizita directorului adjunct al Secţiei Comerciale a Ambasadei Marii Britanii la Bucureşti, Ileana Răduţ, şi a consilierului comercial Alice Şapcaliu.
Secţia comercială a Ambasadei Marii Britanii sprijină companiile britanice care vor să investească şi să dezvolte activităţi în România, de aceea reprezentanţii acestei instituţii s-au interesat în mod deosebit de activitatea pe care o desfăşoară CCINA Constanţa, dorind însă să se familiarizeze şi cu activitatea Portului Constanţa. Pe lângă vizita la sediul CCINA, reprezentanţii ambasadei au mers şi la Administraţia Porturilor Maritime Constanţa şi la două companii portuare.

Directorul general al CCINA Constanţa, Ion Dănuţ Jugănaru, a prezentat Sistemul Camerelor de Comerţ din România, afirmând că acesta se aseamănă cu cel din Marea Britanie. De asemenea, directorul Jugănaru a precizat că CCINA este singura instituţie de gen din România care are în denumire noţiunea „navigaţie“, având firme membre din acest domeniu. Ion Dănuţ Jugănaru a vorbit şi despre Portul Constanţa, care are o importanţă deosebită atât ca port maritim, cât şi ca port fluvial. Conducerea CCINA Constanţa şi-a exprimat încrederea în dezvoltarea accentuată a Portului Constanţa, având în vedere poziţia sa strategică.

De asemenea, directorul general al CCINA a amintit de turismul de litoral şi de evoluţia acestuia din ultimii ani, de dezvoltarea agriculturii şi de necesitatea investirii în sisteme de irigaţii în Dobrogea. Au fost amintite şi alte domenii de activitate, foarte importante pentru judeţ, cum ar fi: industria energetică, industria alimentară, producţia de textile, mobilă, dar şi cea de materiale de construcţii. În România există, în acest moment, cea mai mare investiţie din Europa Centrală şi de Est în ceea ce priveşte parcurile eoliene. Totodată, la întâlnirea de ieri s-a pus accentul şi pe faptul că CCINA va acorda tot sprijinul necesar Ambasadei Marii Britanii la Bucureşti pentru atragerea de investitori britanici în judeţul Constanţa şi pentru organizarea comună a unor întâlniri bilaterale B2B între firme constănţene şi britanice. Întrevederea s-a încheiat cu exprimarea reciprocă a deschiderii şi a disponibilităţii pentru o colaborare eficientă pe viitor.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța Activitate de promovare a învățământului dual, în cadrul parteneriatului ISJ - CCINA (GALERIE FOTO)

23 Mar 2024 621

Paralela45 relansează cursele charter cu destinație Antalya, cu plecare din Constanța! Ce alte destinații preferă românii? (VIDEO)

19 Mar 2024 1198

LIVE CCINA, Paralela45 și Aeroportul Mihail Kogălniceanu Constanța, despre vacanțele de vară 2024 (FOTO+VIDEO)

19 Mar 2024 1115

Inspectoratul Școlar Județean Constanța promovează învățământul dual alături de CCINA Constanța

22 Feb 2024 897

Universitatea Ovidius din Constanța Proiecte de peste 42 de milioane de Euro prezentate în cadrul întâlnirii Forumului Oamenilor de Afaceri

15 Dec 2023 857

Teatrul de Stat Constanța a primit Premiul de Excelență pentru contribuția adusă la dezvoltarea culturală a municipiului de la CCINA Constanța (GALERIE FOTO)

25 Oct 2023 832

Solid House și Mesta Marmură și Travertin, conduse de Ramazan Gur, au ocupat primul loc în Topul județean al firmelor!

20 Oct 2023 2918

LIVE TEXT Președintele Consiliului Judeţean Constanţa, Mihai Lupu, la prima conferință de presă după acuzațiile de luare de mită (GALERIE FOTO)

15 Jun 2023 1607

Constanța Firma Love.Peace.Coffee SRL, document de la primărie pentru amplasarea unui container la City Park Mall

09 Jun 2023 1355

“Festivalul Tradițiilor și Gastronomiei Pescărești”, eveniment dedicat tradițiilor gastrnomice și culturale locale din Dobrogea

02 Jun 2023 2405

Instituția Prefectului - Județul Constanța va organiza alături de alte instituții campanii de informare a agenților economici din județul Constanța

03 Apr 2023 1254

Forumul Oamenilor de Afaceri, găzduit de Universitatea Ovidius din Constanța (GALERIE FOTO)

09 Dec 2022 1710

La CCINA Constanța, sub egida OSIM, „Trofeul Creativității la Constanța” 2022

08 Dec 2022 1462

#Dobrogea144 Ruxandra Serescu, Director General Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța, mesaj de Ziua Dobrogei

16 Nov 2022 2115

LIVE-VIDEO TEXT Impact Developer & Contractor la Târgul Imobiliar Constanța. Cu ce ofertă vine dezvoltatorul imobiliar (GALERIE FOTO+VIDEO)

05 Nov 2022 2101