In Poarta Alba s-a inaugurat finalizarea retelei de alimentare cu energie electrica

Autoritatile din comuna Poarta Alba se pregatesc de hramul bisericii "Sfantul Nicolae", programat pentru 6 decembrie. Intre timp, au inaugurat extinderea si reabilitarea retelei electrice intr-un cartier nou si fac eforturi pentru rezolvarea problemelor de mediu.

Primarul comunei Poarta Alba, Niculae Sant-Ion, sustine ca dezvoltarea infrastructurii de mediu este posibila doar prin eforturile comune ale mai multor administratii publice din judet. In acest sens, primarul considera de bun augur infiintarea asociatiei formata din 22 de primari din judet cu scopul rezolvarii aspectelor legate de gestionarea deseurilor in zona pe care o administreaza. In prima etapa, se va realiza un studiu de fezabilitate si analiza de oportunitate privind implementarea unui Sistem Integrat de Management al Deseurilor la nivel zonal. Reprezentantii Prefecturii au prezentat deja un exemplu de buna practica a Asociatiei Intermunicipale Interleuven-Eco Werf, Belgia, ca urmare a vizitelor oficiale din cadrul proiectelor de cooperare interregionala Constanta-Flandra. Pregatirea autoritatilor administratiei publice locale pentru statutul de membru al comunitatii europene include respectarea standardelor legate de protectia mediului si gestionarea problematicii deseurilor, reducerea depozitelor de deseuri si imbunatatirea managementului gropilor de gunoi. Seful administratiei publice sustine ca investitii se vor realiza si in impadurirea a aproximativ 100 de hectare de teren. "Impreuna cu membrii Consiliului Local vom alege sursele de finantare", sustine Niculae Sant-Ion. El a mai declarat ca proiectul de extindere si reabilitare a retelei electrice intr-un nou cartier al comunei Poarta Alba s-a inaugurat pe 7 noiembrie a.c. "Cartierul este situat in partea sud-estica a localitatii. Planul prevede construirea a circa 100 de locuinte. Asigurarea utilitatilor in cartierele noi sunt foarte importante pentru echipa administrativa", a conchis primarul Niculae Sant-Ion.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Comisia tehnică de amenajare a teritoriului și urbanism se reunește în această săptămână. Pe ordinea de zi figurează mai multe proiecte imobiliare controversate!

15 Apr 2024 783

AJOFM invită absolvenţii din Constanța la bursa locurilor de muncă

11 Apr 2024 698

A început eclipsa totală de soare. Imagini cu fenomenul (FOTO)

08 Apr 2024 853

Locuri de muncă Constanța Oportunitate de angajare pentru medicii stomatologi. Cine scoate postul la concurs

08 Apr 2024 660

Oamenii de știință se pregătesc pentru eclipsa de soare. Ce speră aceștia să învețe?

07 Apr 2024 679

Marius Mitulescu, candidat la Primăria Constanța din partea Partidului SOS

05 Apr 2024 1229

Oportunitate de angajare în SRI! 31 martie, ultima zi pentru înscriere! Vizați, elevii claselor a XII-a și absolvenții cu diploma de bacalaureat, cu vârsta maximă de 23 de ani în anul admiterii

30 Mar 2024 1320

Guvernul României150 de locuri disponibile pentru ediția 2024 a Programului Oficial de Internship al Guvernului României

25 Mar 2024 408

Se pregătește o nouă vânzare a unui teren în inima stațiunii Mamaia. Laurette Due SRL are drept de preepțiune

21 Mar 2024 1029

Imobiliare Constanța PUZ-ul pentru un teren din zona Tomis III din municipiul Constanța, lansat în consultare publică. Până când puteți trimite propuneri și observații? (DOCUMENT)

11 Mar 2024 1009

Simona Halep va reveni în circuitul WTA! Anunțul sportivei de la malul mării

07 Mar 2024 729

Sondaj de opinie Majoritatea respondenților consideră că luna martie este numită „luna femeii” deoarece se sărbătorește Ziua Internațională a Femeii

03 Mar 2024 659

RAJA Constanța Premii atractive la concursul de pictură și desen Apa este Viață – ediția 2024! Doar șapte zile pentru a vă înscrie (FOTO)

21 Feb 2024 657

Administrația Chițac pregătește noi vânzări de terenuri Ce investitori au de plătit diferențe de preț pentru terenuri din stațiunea Mamaia(DOCUMENTE)

20 Feb 2024 1949

Locuri de muncă Constanța Oportunitate de angajare la Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanţa

20 Feb 2024 1394