Stiri calde

Acțiuni de control în Satul de Vacanță și Stațiunea Mamaia. Polițiștii locali au aplicat amenzi (galerie foto)

Direcția Generală Poliția Locală își desfășoară activitatea în interesul comunității locale și acționează pentru respectarea normelor legale privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și linisții publice precum și pentru menținerea curățeniei și protejării mediului pe raza municipiului Constanța.

Potrivit Poliției Locale Constanța, în data de 20.04.2018, în urma controalelor efectuate de către polițiștii locali cu atribuții în domeniul ordinii și liniștii publice au fost aplicate 50 amenzi contravenționale în valoare totala de  6.850 lei pentru :rascolirea gunoiului, stationarea autoturismului pe spatiul verde, consumul de bauturi alcoolice in locuri publice, calatorirea cu mijloacele de transport fara  a detine titlu de calatorie valabil, savarsirea de fapte, acte sau gesturi obscene, arucarea de hartii pe domeniul public.

Tot, vineri, 20.04.2018, polițiștii locali cu atribuții în domeniul protecției mediului și disciplinei în construcții au acționat în Stațiunea Mamaia și Satul de Vacanță pentru identificarea problemelor ce țin de colectarea și ridicarea gunoaielor depozitate necorespunzător, igienizarea și zugrăvirea fațadelor și a zidurilor, neasigurarea unei permanente stări de curățenie în incinta proprietăților, a căilor de acces, a trotuarelor și a spațiilor verzi din jurul incintelor.
 
Activitățile de control s-au derulat în scopul desfășurării campaniei Curățăm Constanța Noastră constând în înștiințări pentru remedierea problemelor identificate și verificarea modului în care s-au remediat situațiile identificate conform criteriilor menționate mai sus,

Rezultatele activității au fost urmatoarele :
- au fost emise 2 somații  cu termen de 5 zile pentru finalizarea activitatilor de igienizare începute în timpul controlului efectuat de către polițiștii locali si 1 somatie cu termen 24 ore pentru desfiintarea  adaposturilor  a doi caini din rasa ciobanesc elvetian, adaposturi ce erau amplasate in incinta unui complex hotelier ;
- în conformitate cu dispozițiile H.C.L nr. 184/2013 privind îmbunatarirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusetare a municipiului Constanța au fost aplicate 2 sancțiuni contraventionale pentru neasigurarea stării de curățenie în cuantum de 800 lei.
 

”Pe această cale facem apel la constănțeni să se alăture demersurilor întreprinse de către Direcția Generală Poliția Locală în ceea ce privește acțiunea de ecologizare desfășurată la nivelul municipiului Constanța și să respecte normele legale în vigoare în ceea ce privește curățenia și protectia mediului” - au transmis reprezentanții Poliției Locale Constanța. 

Sursa foto: Poliția Locală Constanța

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cine reabilitează podeţele pietonale din parcul Tăbăcărie şi Satul de Vacanţă? (document)

11 Oct 2018 864

Operațiune de dezinsecție în Constanţa. Când şi în ce zone se va acţiona (galerie foto)

08 Aug 2018 3389

Polaris M Holding a acţionat la intrare în Satul de Vacanță, în dreptul pasarelei Iaht

06 Aug 2018 668

Editorial Ţiganiada din Satul de Vacanţă - o epopee modernă pe care o ştim cu toţii şi nu facem nimic

26 Jul 2018 7324

Iată că se poate! Canalul din Satul de Vacanţă a fost igienizat de către Apele Române (galerie foto)

24 Jul 2018 6448

Litoralul pentru toţi Canalul care traversează Satul de Vacanţă, focar de infecţie. Imagini înspăimântătoare. Ce spun autorităţile (galerie foto)

24 Jul 2018 8005